søndag 13. april 2014

En smakebit på søndag (Alberte og Jakob)

Alberte og Jakob er første bok i en trilogi skrevet av Cora Sandel som jeg startet på her om dagen, og nå kommet til side 169 av 207 utelukkende fordi jeg satt (og tidvis lå) på sofaen noen timer i går og bare leste. Og drakk kaffe. Og pepsi max. Det var befriende herlig!

Sandheten om Alberte er, at hun bare vet, hvad hun ikke vil. Om hvad hun vil, har hun ingen anelse. Og det gir uro og sugen under brystet ikke at vite det. Hun går omkring som sin egen negativ, har denne skavank til alle de andre.
Bort herfra, ut i verden! Hinsides dette utviskes alle omrids. Hun øiner nogen åpent, fritt og solbeskinnet. Og et mylder av mennesker. som ikke er ens pårørende, ikke kan kræve en til regnskap for ens skabelon og tilbøieligheter. Hvem man ikke skylder at være anderledes end man er.
s. 88


Cora Sandel



Hehe, jeg må jo le! Da jeg snakket i telefonen i går satt jeg vendt mot bokhyllen og plutselig så jeg Alberte og Jakob stå der. Jeg kjøpte den nok på et loppemarked. Sånn kan det gå, men nå kan jeg i alle fall levere tilbake bibliotekets tre utgaver.

Smakebit

32 kommentarer:

  1. Tack för smakbiten. Ja, det är ju en klassiker! Har inte läst något av Cora Sandel alls så det var intressant med en smakbit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hadde heller ikke lest noe av Sandel før denne, det skal jeg gjøre bot på for dette var virkelig bra litteratur :)

      Slett
  2. Har trilogien i bokhylla og leste den for et par år siden. Jeg syntes den første boken var best. Sikkert fordi jeg kjente miljøet der handlingen foregår, Tromsø. Det jeg leste ga veldig klare bilder, Fortsatt god påske.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg skal lese de to andre også så det blir interessant hva jeg synes som aldri har vært i Tromsø. Alberte og Jakob er i alle fall veldig bra. Fortsatt god påske til deg :)

      Slett
  3. Ofta tycker jag nog att det är lättare att veta vad man inte vill, än vad man vill :) Tack för smakbiten!

    SvarSlett
  4. Tack för smakbiten! Ha en bra söndag.

    SvarSlett
  5. Takk for smakebiten :) Ja det er virkelig herlig å kunne legge seg ned og bare lese :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig! Det er fantastisk å kunne gjøre slikt innimellom :)

      Slett
  6. Cora Sandel har jeg ikke lest noe av. Hun er jo kjent, så kanskje jeg skulle lest trilogien hennes? God påske!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er første boken jeg leser av henne, og det blir ikke siste så jeg kan trygt anbefale deg å lese trilogien. God påske til deg :)

      Slett
  7. Denne har jeg også så vidt begynt i, men den skal få ligge til over påske. Ha en fin søndag.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Påsken er tid for krim, og da kan denne passe bedre etterpå. Ha en fin uke, Anita :)

      Slett
  8. Jag har läst de två första böckerna i trilogin. Hittills har jag tyckt bäst om den första boken. Det påminner mig om att jag borde läsa den tredje också. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var en annen som også syntes den første var best, så det blir interessant hva jeg kommer til å mene når jeg får lest dem :)

      Slett
  9. Länge sen jag läste denna men jag minns att jag tyckte om den. Tack för smakbiten. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du likte den! Jeg synes den er veldig bra foreløbig :)

      Slett
  10. Låter inte riktigt som min typ av bok, men tack för smakbiten :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, smaken er så forskjellig - og godt er det :)

      Slett
  11. Takk for smakebiten, som virker litt tung språklig.
    Spennende å se hva andre leser! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt gammelt språk er det, men jeg ble fort vant til det :)

      Slett
  12. Så fin smakebit! Og tusen takk for titten hos meg :) I dag har været vært ganske greitt, så i dag gikk jeg faktisk på jobb. Det tar ca 45 min, og det var kjempedeilig. Klem fra Anette :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kommentar, Anette! Herlig å starte dagen med litt mosjon og samtidig frisk luft. God påske til deg :)

      Slett
  13. Albert og Jakob las eg på ung.skulen ein gang. Den åpna augene mine for anna norsk litteratur og forfattarar frå "før i tida"! Takk for ein fin smakebit og ei god påminning :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er egentlig merkelig at jeg ikke har lest denne før, men det var muligens andre bøker som var på pensum da jeg gikk på ungdomsskolen. I alle fall er jeg glad for å ha lest den nå, som du sier så åpner den øynene for forfattere fra den tiden og ikke minst hvordan livet kunne fortone seg :)

      Slett
  14. Som det kan gå - att du fann den i din egen hylla! Det låter som en bra bok, eftersom du verkade bli väldigt uppslukad av den. Härligt när man har gott om tid att bara läsa och läsa ... Tack för smakebiten och boktipset. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hehe, kanskje jeg skal sjekke bokhyllen neste gang før jeg går i flere dager og venter på en bok fra biblioteket! Men uansett, boken er veldig bra og jeg ser frem til å lese de to neste i trilogien :)

      Slett
  15. Tack för smakbiten :) Okänd bok och författare för min del.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig! Fint at du fikk høre om en ny forfatter :)

      Slett
  16. Takk for smakebit og ha en riktig god påske:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ønsker deg også en god påske :)

      Slett