torsdag 3. april 2014

Det flommer over

På skrivebordet ligger Flommens år. Lett tilgjengelig, men likevel utenfor rekkevidde. Og uten et eneste ord lest av meg siden sist. Det går i pensum, oppgaveskriving og forberedelser til artsprøve i naturfag. I dag leverte jeg inn en avgjørende oppgave og tenkte det skulle feires med å finne frem Atwood, men den gang ei. Den ble liggende med almanakken øverst bare for å vise fristen for neste innlevering som er om seks dager. Tror jeg rett og slett må si; vi sees når semesteret er over! Uansett har jeg bestilt månedens 1001 bok på biblioteket, i tre (!) eksemplarer. Som om jeg får lest alle fire, hva tenkte jeg på? Det verste er laptopen som sluttet å virke og som førte til at alle filer ble bortevekk. Jeg kjøpte meg likegodt en ny. Denne gangen en stasjonær med 27" skjerm så nå er jeg i en ny verden! Skjønt, nytt operativsystem sammen med innleveringsfrister passer ikke sammen, bare for å ha det konstatert.

Ser du Flommens år i alt rotet?


Forberedelse til artsprøve - hva er dette?

12 kommentarer:

 1. Lykke til med de resterende oppgavene, frøken :) Det så mistenkelig ut som en huggorm, iiiik! De bor det flere av rundt husveggen her, og jeg liker dem absolutt ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Mari! Godt med oppmuntring nå :)
   Ja, det er en huggorm, og jeg har kun sett levende to ganger. Misunner deg ikke å ha dem omkring huset.

   Slett
 2. Dette både ser og høres velkjent ut... Håper du kommer i mål med alt du skal dette semesteret, og at du unner deg noen gode lesepauser innimellom. De er gull verdt når alt annet er hektisk og krever fokus. Men Atwood går ikke noe sted, så ikke stress med akkurat den dama. Henne er det bedre å lese når du har tid og overskudd!

  Lykke til - og god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre, Hedda! Det har vært få lesepauser innimellom, og dermed har jeg alle disse påbegynte bøkene. Noe som ikke er likt meg, men det går greit, jeg husker alt fra dem alle :)
   Atwood: har du startet på boken? Jeg driver stadig og fornyer den på biblioteket, hehe, rett og slett fordi jeg nekter å gi slipp på den. Jeg tenker som deg at den boken skal jeg kose meg med når eksamensperioden er over :)

   Slett
  2. Jeg har begynt, ja. Faktisk tre ganger. Men det har ikke klaffa noe særlig, jeg har vært sliten eller ufokusert eller egentlig mest opptatt av masteroppgava. Derfor blir hun stadig prioritert bort, for jeg synes Atwood fortjener bedre! Når er du i mål dette semesteret? Jeg vil veldig gjerne lese, men er redd hun må vente litt til...

   Slett
  3. Mai går med til lesing av pensum og eksamen, men så er det slutt for denne gang. Hva tenker du? Skal vi satse på juni, for jeg er enig i at Atwood fortjener konsentrerte lesere. I mellomtiden kan jeg lese litt i de andre påbegynte bøkene :)

   Slett
  4. Mai går med her også, samt første uka av juni. Så er det ferie! (Dvs. skriving av masteroppgave.) Det virker som om juni passer bedre for begge, så kanskje det er like greit? Så legger vi i alle fall alle forhold til rette for å få en god leseropplevelse.

   Riktig god påske!

   Slett
  5. Supert! Da sier vi juni, og så blir det mye enklere å gå direkte over til den siste boken. Ha en fortsatt fin påske, Hedda :)

   Slett
 3. Æsj, ville ikke ha hatt en sånn en i hus. Jeg er en dyrevenn altså. Det er ikke det, men har ikke sansen for ormer/slanger....

  Lykke til i oppgave og pensumkaoset. Selv er jeg glad for at jeg er ferdig med alt sånt. Men hold ut. Det er bare noen måneder igjen og det klarer du.

  Min laptop nektet å funke mer i november i fjor og mistet alt jeg også. Lei av laptoper som jeg var fordi de hadde så liten lagringsplass så kjøpte jeg også en stasjonær pc. Og angrer ikke et sekund. Trenger ikke laptop heller lenger siden jeg ikke er student mer. Så stasjonære er mye bedre og effektive etter min mening. Greit med større skjerm også.

  Lykke til med studiene, og husk å ta pauser en gang i blandt. Lykke til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, sant! Jeg er også dyrevenn og vil gjerne verne om dem vi har, men ser helst ikke at en slik kommer min vei. Takk for oppmuntring i pensumkaoset, spesielt det du sier om at det kun er noen måneder igjen :)
   Strengt tatt er stasjonære mye bedre enn laptoper, jeg fikk en grundig gjennomgang av en som kunne faget da jeg kjøpte min: egentlig skulle jeg kjøpe ny laptop, men hva bruker jeg den til? Den står på skrivebordet. Og den skjermen...fantastisk! Og jeg skal nok huske å ta pauser, forhåpentligvis med lesing av skjønnlitteratur :)

   Slett
 4. Det lyder som en katastrofe at den gamle computer ikke kunne fungere mere. Havde du de vigtigste filer i backup så du kunne komme videre uden at spilde tid på at skrive tingene igen?

  God fornøjelse med det nye computersystem. En workstation med en stor skærm giver lidt bedre arbejdsvilkår.

  Jeg synes ikke det gør noget, at man holder en læsepause indimellem. Det er vigtigt at gøre andre ting. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var ergerlig! Men jeg fikk heldigvis tatt inn bildene, dessverre ikke dokumentene så det var absolutt et stressmoment. Den store skjermen og det nye operativsystemet gir meg utfordringer og ikke minst tilvenningproblemer. Det kommer seg, og da er jeg enig i at en lesepause er tilrådelig :)

   Slett