tirsdag 21. mai 2013

Boken på vent [the handmaid's tale]

The Handmaid's Tale leste jeg om på listen over "21 Books Written by and About Women That Every Man Should Read", og da jeg fant ut at den også skal leses i Lesesirkelen senere i år og jeg likevel var inne på Tanum for å bestille bøker kjøpte jeg like godt denne også.

I artikkelen jeg linket til over står det:

Margaret Atwood is essential reading no matter your gender, and this chilling depiction of a dystopian future is one of her best. In the Republic of Gilead, women’s rights have been completely eradicated, and the country is ruled by a racist, homophobic, misogynist, ultra-conservative cult. As our editor-in-chief Judy Berman quipped, “This is every woman’s worst nightmare that men have never thought about.” So think about it.Bakpå boken: 


Denne gleder jeg meg veldig til,
det blir nesten vanskelig å ha den på vent så lenge!

Boken på vent

35 kommentarer:

 1. Så fin boken var, er den like fin inni som utenpå så vil jeg også lese denne. Skal jo ta for meg disse listene etterhvert jeg også så jeg noterer meg denne med det samme. Spent å høre hva du synes selv om du må vente litt før den skal leses.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper innholdet er bra, det jeg har hørt om den er ihvertfall positivt. Ja, jeg ble veldig nysgjerrig på denne da jeg leste om den og det er ikke før i oktober den skal leses - men det kan jo hende jeg starter før.

   Slett
 2. Så nydelig utgave, var jo vakker!:)Dette må jeg jo følge med på om blir bra lesning, hørtes jo veldig fristende ut ihvertfall:) Kos deg med boken og ha en fortreffelig dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant :)
   Den skal dessverre ikke leses før i oktober, inntil da gjør den seg fint i bokhyllen.

   Slett
 3. Vakker utgave.
  Atwood er en glede å lese.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig - det er lenge siden jeg leste Atwood, men husker det var bra :)

   Slett
 4. Atwood er jo ei gammel kjent flink forfatter:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men til nå har jeg kun lest "Alias Grace" - den bar bra da, så jeg aner ikke hvorfor det ble med den :)

   Slett
 5. The Handmaid's Tale är väldigt bra, om jag minns rätt. Och väldigt hemsk.

  Fint omslag på din! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da ser jeg ekstra mye frem til å lese den! Selv om den er fæl.

   Slett
 6. Ikke lest noe av forfatteren, og så var det det å motivere seg for å lese på engelsk....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest en bok fra før, men det er lenge siden - husker den var bra da. Ja, jeg er spent på hvordan språket er :)

   Slett
 7. Ser ut som en must-read! Jeg lurer på om den er oversatt til norsk...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er på norsk som "Tjenerinnens beretning" :)

   Slett
  2. Bra - jeg gleder meg til å lese denne, kanskje du får lest den i løpet av året også :)

   Slett
  3. Ååå.. tviler på den blir prioritert enda i grunn men disse leselistene har jeg lenge så tipset forsvinner ikke :-)

   Slett
  4. Den eviglange leselisten, ja :)
   Jeg har fulgt ditt tips med lister på bokelskere og laget en prioritert leseliste, eller det er blitt to nå da.

   Slett
  5. Å, så kult. Jeg skal gå og se neste gang jeg logger på Bokelskere.

   Slett
  6. Ja, jeg synes det var greit å ha en oversikt over dem jeg har mest lyst til å lese.

   Slett
 8. Hjernen min må ha lang tid for å slå over til engelsk.Blir helt blind når jeg ser en engelsk tekst. Selv de enkleste ord blir vanskelige. Og når jeg kopierte inn teksten inn på Google oversetter så ser jeg at det er rimelig enkelt. Men i dag kom Archers bok. Har lest 10 sider og det var enkelt å lese. Fortsatt ikke slått opp et ord. Bare en "smaksprøve". Først er det Øverås som skal bli ferdig. Klarer ikke å ha flere bøker å lese samtidig. Da blir det bare surr for meg. Håper at jeg snart kommer dit at jeg kan lese engelske bøker så enkelt som mange av dere andre kan. Inspirasjon er det uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det tar litt tid å omstille til et annet språk. Du aner ikke hvor lang tid jeg brukte på å komme igang med den første boken jeg leste på engelsk, det var vel Cold Comfort Farm og The Moonstone som ble lest i forbindelse med Lesesirkelen 1001 bøker. Før det var det mange år siden sist jeg hadde lest på engelsk, men man blir vant til det etter hvert og behovet for å slå opp ord blir mindre :)

   Slett
 9. Atwood bør jeg snart få lest noe av, så det var kjempefint at du minnet om at denne er med i Lines Lesesirkel. Kanskje jeg henger meg på denne romanen i stedet for månedens bok (Strindberg). Röda rummet ser ut til å utgå pga manglende leselyst i april og fullt fokus på andre sjangre denne måneden. like greit, kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne ser jeg frem til å lese - men det er ikke før i oktober. Neste måned er det Virginia Woolf, det er jo også spennende. Det røde rommet er jeg spent på, jeg kan på en måte skjønne at andre sjangre frister mer.

   Slett
 10. Jeg har ikke lest noe av Atwood, men jeg ser jeg har både Tjenerinnens beretning og Flommens år på leselisten. Altså denne, bare på norsk.
  Jeg ble veldig fascinert av listen du hadde plukket boken ut fra. Det var riktignok en liste bøker menn burde lese, men det var mange bøker der jeg ikke har lest og det må kanskje komme før jeg gir listen til mannen min. Han kommer nok med sitt standard svar. Når jeg entusiastisk over en god bok sier "Denne må du lese" sier han "Jeg MÅ ikke lese noe som helst". *sukk* Det er ikke alltid like lett å påvirke folks lesevaner :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være greit å ha lest dem selv før en anbefaler dem til andre. Selv har jeg kun lest Persepolis og litt av The Second Sex, men heldigvis er listen for alle - uansett kjønn - så det er bare å starte. Kanskje du kan overtale mannen lettere hvis du liker bøkene selv :)

   Slett
 11. Frygtelig fremtids-vision. Jeg har somme tider dystre tanker om fremtiden og prøver på at skabe mere positive visioner uden at glemme farerne ved de nuværende trends. Jeg håber du får glæde af at læse bogen! Og måske vil jeg kigge i den, hvis jeg en dag skulle støde på den :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg trodde først det var en beretning fra fortiden - men så viste det seg altså å være en fremtidsvisjon. Jeg forsøker også å ha et positivt syn på fremtiden, men det er så mye som taler for at tingenes tilstand vil kraftig forverres - i så fall håper jeg våre etterkommere klarer å opprettholde et samfunn hvor det er godt for alle å leve. Man kan jo håpe. Jeg skal fortelle om boken når jeg leser den, interessant om du kommer over den og får lyst til å lese den og :)

   Slett
 12. Tidenes med overfladiske kommentar, men du og du, hvilket omslag! Fikk jo lyst til å lese boka på nytt, bare fordi den SER så fin ut.

  Elsker innholdet også da, til mitt forsvar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men slike omslag appellerer veldig til meg også og jeg kjøper gjerne med meg en bok bare fordi den er så fin. Skjønt, jeg har brent meg på det noen ganger, og er mer forsiktig nå :)

   Slett
 13. heisann..... det er så mange bøker jeg skulle ha lest......

  SvarSlett
 14. Takk for hilsen! Ja, det var et koselig gjensyn med en vakker by. Og du som skal øya i sommer. Vet ikke om det blir til vinteren med meg, har i alle fall ikke bestilt. Mulig jeg tar en tur til Costa Blanca i høst. Fikk nettopp melding fra eldste sønn at båten han er ombord i (supply) går til Las Palmas i løpet av helgen. Mannskapsskifte der, så det er mulig han tar noen dager i storbyen før han reiser hjem. Kjente det stakk litt i hjertet da. Men jeg kan jo ikke være alle steder på ferie! Neste reise går til mitt kjære Soller i juli.

  God helg ønskes!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi skal tilbake samme sted som i fjor; Puerto Rico. Fant et fint sted med all inclusive som passet fint til vår store familie og da er det kort avstand til den fine stranden Amadores - selv om det er strevsomt å gå opp den lange bakken. Skjønner godt du får lyst til å dra dit når din sønn helt sikkert sender rapport fra Las Palmas! Men Soller er jo nydelig da :)

   Slett