tirsdag 16. september 2014

Boken på vent: The Jungle Book


I The Graveyard Book skriver Neil Gaiman at den er inspirert av Rudyard Kiplings The Jungle Book, og siden Rufsetufsa og jeg leste boken sammen fant vi ut at Jungelboken også burde leses. Den ble lånt på biblioteket for en stund siden, men kommer ikke til å være en bok på vent lenge for lesingen skal starte til helgen. Blir spennende å se hvor annerledes den er fra Disney sin versjon, og ikke minst hvordan Gaiman fant sin inspirasjon!

In The Jungle Book Kipling has drawn on his deep knowledge of India and the people and animals of the jungle to tell stories that have delighted innumerable readers. The best known are thos about Mowgli, the wolf boy, and the animals who live in the jungle with him: Akela the lone wolf, Bagheera the black panther, Baloo the brown bear, and many more. But there are also tales of seals in the distant Bering strait, and of Rikki-Tikki-Tavi, the mongoose with a way with snakes. There is also a fine study of the baggage animals that constitute 'Her Majesty's Servants'.
Boken på vent

16 kommentarer:

 1. Husker så godt denne historien.. Kos deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg og, eller den disneyiske for å si det sånn. Gleder meg til å ta fatt på denne :)

   Slett
 2. Min utgave ser fetere ut enn din utgave, men det går nok bra likevel. Gleder meg til helgen når vi skal begynne på den og som deg er jeg nysgjerrig på hvor ulikt boka vil være til forskjell for disneyfilmen. Har hørt at de skal være litt forskjellige? Uansett, det skal bli spennende å utforske og lese denne boka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener du tykkere? For jeg har sett noen steder at det snakkes om to bind, men det står ikke noe om det på utgaven jeg har. Kanskje det kun er på norsk, som Heidi skriver i en kommentar lengre nede. Men ja, det skal bli spennende å lese boken :)

   Slett
  2. I min utgave er det to bind, og håper det går bra. Det står at det er de to første bindene i introduksjonen i min bok. Det visste jeg ikke da jeg bestilte den. Men, men det gjør ikke noe.

   Slett
  3. Etter å ha lest om forfatteren på wikipedia ser jeg at ha også har skrevet The Second Jungle Book (1895) som er oppfølgeren, kanskje det er den du har fått med?

   Slett
  4. I Jungelboken 2 er de fleste novellene om andre dyr enn gutten i hvertfall. Mens i den første er handler det mest om ham. :-)

   Slett
  5. Ja det er det. Det er både bind 1 og bind 2 i samme bok.

   Slett
 3. Så spennende lesning. Har selv lest noen originaler av bøker som vi helst kjenner Disney versjonen, det er artig å se forskjellen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig spennende! Jeg har friskt i minnet lesingen av Ringeren av Notre Dame som ga meg en stor overraskelse :)

   Slett
 4. Å den har jeg ikke heller lest noen gang, regner med den er ganske forskjellig fra Disney ja:) Kos dere med boken, blir jo spennende å høre om det var store forskjeller. Hadde jo vært artig å lest en gang:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tenker også at den er temmelig ulik og er spent på om det blir på samme måte som da jeg leste Ringeren av Notre Dame. Den overrasket meg. Takk, regner med at det blir bra lesing :)

   Slett
 5. Kos deg med disse. På norsk er det 2 utgaver, Del 1, og Del 2. Jeg koste meg virkelig med dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Heidi! Nå lurer jeg på om det opprinnelig var to deler eller om det kun er den norske som er delt opp. Kan nemlig ikke se at det står noe om det i utgaven min :)

   Slett
 6. Jeg hadde lest The Jungel book før jeg leste The Graveyard book.Det er ikke så vanskelig å se parallellen, men de er også veldig forskjellige på andre måter. Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du rett i; et barn som vokser opp i et helt annet miljø enn tiltenkt - det blir spennende lesing. God helg til deg :)

   Slett