fredag 13. juli 2012

Fremtidige favoritter [morton & auel]

Jeg ble svært begeistret for En svunnen tid som nå er ferdiglest og da jeg så Den glemte hagen i paperback på tilbudsbordet hos Norli kunne jeg ikke for alt i verden la være å ta den med til kassen.

Nå ser jeg frem til lesing på en solseng på Gran Canaria, og håper den er like god som den andre.

En annen bok som også ble med fra bokhandelen er De hellige hulers land av Jean M. Auel. Endelig skal jeg få lest ferdig Jordens barn - serien, men min datter har fått førsteretten til å lese den. Hun har ventet i like mye spenning som jeg :)

Titt innom hos Bokelskerinnen for andre favoritter denne uken :)

12 kommentarer:

 1. Hm. Jeg ble ikke betatt av Auels bøker. Har forsøkt, men det gikk ikke.
  Men det er godt ikke alle leser det samme.
  Ha en flott fredag da :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mange år siden jeg leste de første bøkene, men da slukte jeg dem en etter en. Det gjenstår å se om leseropplevelsen blir den samme nå.
   Ja, det er jo bra ikke alle leser det samme, smaken er som baken :)

   Slett
 2. Tager du til Grand Canaria nu, Melusine? Så må du have en rigtig dejlig ferie.
  Lige som Annemor gik jeg i stå i en af Auels bøger. Til gengæld har jeg læst Ken Folletts to bøger om middelalderen og var begejstret: Jorden søjler og Uendelige verden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i neste uke er det avreise :)
   Jeg har "I all evighet" av Follett på listen over bøker å lese, men har ikke lest noe av ham ennå. Takk for tips om disse to!

   Slett
 3. Jeg tror det er gode historier, men jeg kender dem ikke. Hun er én af de forfattere, som fik lyst til at fortælle en "historie" og måske digte lidt videre på hvad man ved om fortidens mennesker, ikke sandt? Jeg tror de er godt skrevne, ellers ville der ikke være så stort et publikum.
  Fortæl mere, når du kommer til Gran Canaria!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har rett i det du sier og jeg leste et sted (wikipedia tror jeg) at Auel har skapt "en kultur som er meget lik det amerikanske samfunnet som Auel så rundt seg med en sunn tilsetning av høyviktoriansk kultur blandet inn. (...) Hun benytter denne kulturen som en maske for å kritisere hvordan amerikanere på slutten av 1970-tallet så på religion, sex og familie."

   Interessant, men også til ettertanke under lesingen er at selv om mye er pålitelig er mange av spesifikasjonene av de forhistoriske dataene noen ganger både vilkårlige og selvmotsigende.

   Mitt inntrykk er at bøkene bør leses som fiksjon :)

   Slett
 4. Den glemte hagen er veldig god :) Jean Auel sine bøker var jeg hektet på som ung. Har de to siste liggende, men siden det er så lenge siden jeg har lest de andre har jeg drøyd med å starte på den. God helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til den :)
   Ja, det er mange år siden jeg også leste de første bøkene og må si jeg er spent på denne siste. Husker det var mange sider med detaljert informasjon som kunne være noe langtekkelig, men det blir i alle fall greit å få en avslutning :)

   Slett
 5. Har ikke lest noen av disse bøkene, men har sett filmen "Hulebjørnens klan" - ok, men skulle gjerne ha lest noen av bøkene. Så den i bokhyllen til foreldrene mine allerede som liten - både den og "Nålen" av Ken Follet, men på en eller annen måte så har de virket så uoverkommelige, trolig tykkelsen som skyldes høyt sidetall.

  Ha en fin fredagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den filmen syntes jeg ikke kan måle seg med boken, så den kan du trygt starte med. La deg ikke skremme av sidetallet for de er ganske lettleste :)

   Slett
 6. Jean M. Auel bøker tror jeg må kaste meg over på nytt:)Ga opp forrige gang jeg prøvde meg på den, første boken er da veldig bra:) Kos dere med den:) "Den glemte hagen" likte jeg virkelig godt, nyt den!:) Har da å lese "En svunnet tid":) Gleder meg!:) Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den første boken husker jeg som vidunderlig lesing, det er maaaange år siden jeg leste den, men en bok jeg slukte omtrent uten å være i kontakt med virkeligheten :)

   Da har vi noe å se frem til begge to!

   Slett