søndag 22. mars 2015

En smakebit på søndag: Bli best med mental trening

Etter en periode med lite lesing kastet jeg meg over Hopp da, så blir vi kvitt deg!, og har nå startet på Bli best med mental trening av Erik Bertrand Larssen. Det er sjeldent jeg leser slike selvhjelps-bøker da jeg synes de ofte inneholder de samme rådene, og jeg har ikke akkurat kommet over noe revolusjonerende i denne hittil. Likevel, det kan være greit med en repetisjon og påminnelse om at livet en gang tar slutt og vil en noe er det best å starte med én gang. Det handler om å sette livet i perspektiv:

Jorden er omtrent 4,54 milliarder år gammel. Du skal være her i 80 av disse årene hvis du er heldig. Du utgjør en så forsvinnende liten del av jordens samlede historie at når du først er her, burde du virkelig gjøre gjøre det beste ut av det. Tiden du har på denne planeten, er ikke engang synlig for det blotte øyet på en tidslinje som er tre meter lang.
Hva i all verden er vitsen med å la være å gå for drømmen?
s. 44

Fra baksiden: Lurer du på hvordan du kan få ut potensialet ditt og prestere bedre enn du hadde trodd var mulig? Mentaltrener Erik Bertrand Larssen får næringslivstopper, Norges beste idrettsutøvere og helt vanlige folk til å nå målene sine, både i hverdagslivet og når det virkelig gjelder. Metoden hans funker, gang på gang.

Erik Bertrand Larssen skriver enkelt, men uten å forenkle, om hvordan du kan hente frem dine skjulte ressurser og bli den beste versjonen av deg selv.


Smakebit

16 kommentarer:

 1. Du er jo rå på trening for tiden, eia var jeg der.... Men, Helvetesuke har jeg hatt, og boken har jeg lest så jeg heier på deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært mye trening i det siste så kanskje denne boken kan hjelpe, men jeg satser ikke høyt i noe idrett akkurat hehe! Kjenner jeg deg rett har du skrevet om boken også, så jeg titter innom og ser om jeg finner innlegget :)

   Slett
 2. Tack för smakbiten och boktipset!

  SvarSlett
 3. Det høres ut som om kanskje det var en bok jeg skulle lest. Jeg er ikke heller så glad i selvhjelpsbøker. Men det hjelper når de hvert fall er anderledes. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får lese anmeldelsen når jeg er ferdig, det er ikke sikkert boken er til hjelp utover det å være en tankevekker. Time will show :)

   Slett
 4. Verkar som en intressant bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den gjør det :) Bare hyggelig!

   Slett
 5. En kamerat fortalte meg om boka og helvetesuka han bestemte seg for å gjennomføre. Det er jo bra hvis denne boken kan få folk til å bli bedre versjoner av seg selv. For min del føler jeg at det blir litt overkill å skulle være så maksimalt PÅ for å være en bedre jeg hele tiden. Hva med å bare ha litt selvinnsikt og være et normalt menneske?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig enig med deg og nå som jeg har lest boken ferdig må jeg si at mye kunne skummes. Likevel, forfatteren mener ikke at alle bør ha en sånn helvetesuke, og man kan gjøre endringer med enkle grep. Litt selvinnsikt kommer en uansett langt med :))

   Slett
 6. Har inte läst någon självhjälpsbok sedan 80-talet, mest för att jag tycker att det de skriver egentligen är självklarheter. Jag håller med ithil här ovanför, självinsikt räcker väldigt långt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker som det er mye det samme i de bøkene, og jeg tror også at selvinnsikt holder lenge :))

   Slett
 7. Den har jeg lest og er slett ikke verst. Men dessverre er det ingen som kan forandre på mitt negative tankemønster for jeg er ekstremt negativ haha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg lest den ferdig, og egentlig har jeg ikke forandret på noe ennå - hehe, det skal litt til ja, jeg er også temmelig negativ av meg :))

   Slett