onsdag 1. januar 2014

Nytt år, nye mål

På årets siste dag i fjor skrev jeg at målene for 2013 skulle være å henge med på lesesirkelen 1001 bøker og gjennomføre Off the Shelf Challenge. Den første har vært grei, jeg har lest elleve av tolv bøker og jeg fortsetter å henge med i år. Den andre var det verre med. Kun en av bøkene ble lest så jeg hopper over den utfordringen. Skjønt, jeg har lyst til å få lest noen av bøkene som har stått en stund i hyllen og har derfor meldt meg på en lesesirkel hvor man skal lese nettopp bøker fra bokhyllen og jeg satser på at det blir mer overkommelig når bøkene skal leses til en bestemt dato. Oryx og Crake skal leses nå i januar, og så er det Mrs Dalloway og Jølsens Brukshistorier og etterlatte arbeider. Bortsett fra det blir det spennende å se hva annet som kommer til å bli lest.

Godt nytt år til alle!
 


Nikita og meg i går kveld.


Litt lesing før fyrverkeriet. 


 
Sykluser
Nyttårsmorgen, himmel klar
bakken strødd med nattens vrak
Himmelstormernes korte liv,
så høyt de fløy, så langt de falt
50 milliarder alt i alt
Årskavalkader ruller forbi,
varetelling - summeringsfobi
Nå skal alt starte på nytt,
mange forsett for et bedre liv
Kroppen eldes år for år,
de bitre erfaringers dype sår
Om jeg bare visste det i fjor,
hva jeg vil innse i det nye år
Tier stille om de store vyer
som hodet fylles med i slike tider
Julestjerner falme må,
livets syklus, det får rå

~ Marengshjerte, Frode Håkonsen, 2013

Ikke mye vinter å spore i dette bildet fra søndag! 
Jeg håper på litt mer snø i det nye året :)

20 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg vil nøjes med at skimme de bøger, som ikke fanger min interesse. Jeg er gået i stå et par gange, men når jeg læser noget, som jeg synes er spændende, så går det helt af sig selv. Jeg vil tro at man kan skimme hurtigt, når man skal læse bøgerne til en bestemt dato. Det er bare ikke det samme som at læse for at lære. Det er smukke billeder! Du ser fin ud.

  Jeg har længe været ved at "gen-opleve" mine oplevelser i 2013, års-kavalkade. Det er dejligt at kigge på billederne fra foråret - men jeg skriver også lidt ned om hvad jeg oplever.

  Håber du får en god dag! Godt Nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har det også slik, kan godt lese noe uinteressant ved å skumme sidene, men er helt enig med deg i at for å ha glede av lesingen og lære noe må det være en historie som fenger :)

   Det er fint å se tilbake på året som har gått, ta en oppsummering og se hva som har skjedd og hva en sitter igjen med. Ønsker deg alt godt i det nye året, Donald!

   Slett
 2. Herlig dikt fra Håkonsen. Det traff :) Jeg sitter og surrer med summeringsfobien jeg også, men syns den er hyggelig. Fokuserer kun på det positive, hva jeg har oppnådd og orket, ikke hva som burde vært annerledes i året som gikk. Nytt år nye muligheter, og begrensningene er kun i mitt eget hode - har jeg bestemt meg for. Jeg er en evig optimist, og går derfor igang med oppsummeringsinnlegg på bloggen - med mål for dette nye året - som jeg enten når, eller ei - egentlig irrelevant oppi det hele :-) Jeg venter også på snø nå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg likte det diktet og det passet så godt å lese det på tampen av året :)
   Jeg er enig med deg i at det gjelder å fokusere på det som er positivt og ikke ergre seg over alt man ikke fikk til. Oppsummeringsinnlegget ditt viser dette til fulle :)

   Slett
 3. Godt nytt år til deg også. Jeg leste innlegget til Frode Håkonsen der han bl a linket til deg hva angår diktsamlingen. Sjekket på biblioteket, men jeg fant den ikke, heller ikke ved bruk av samsøk. Mulig jeg kjøper den. Har kun diktene til Inger Hagerup og bør fornye meg. Diktet passer fint til dagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!
   Jeg fant den heller ikke på biblioteket, noe jeg syntes var rart, men ble glad da jeg fikk låne den av Beathe. Boken anbefales :)

   Slett
 4. Passande dikt for dagen i dag:) Eg trur det blir lignande mål for meg også neste år, lese bøker eg har ståande i hylla, og vere med på nokre av 1001-lesesirkelbøkene. Men først bli det Oryx and Crake;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, diktet likte jeg godt å lese rett før års-slutt :)
   Først er det Oryx and Crake! Jeg lånte den på norsk, og har allerede kommet godt i gang.

   Slett
 5. Godt nytt år Melusine. Fin oppsummering og fine bilder og dikt.:) Jeg har ikke fått skrevet noe inlegg om mål enda, men skal i alle fall legge fra meg bøker jeg ikke liker..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og godt nytt år til deg også!
   Ja, det er like greit å avslutte bøker en ikke liker og heller bruke tiden på de som fenger mer :)

   Slett
 6. Husker ikke på om jeg har ønsket deg godt nytt år? Tror ikke det. Så sløvt av meg:)
  Godt nytt år:) Håper du kommer til å lese mye i 2014 også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, mulig vi har glemt det, så godt nytt år til deg også :)
   Ja, håper det blir en del bøker til tross for mye pensumlesing også.

   Slett
 7. Svar
  1. Takk for det, Bjørn! Ønsker deg også et godt nytt år :)

   Slett
 8. Vakkert og leserikt år,
  Bøker må gripe. Jeg har en jeg aldri kommer gjennom og den har jeg holdt på med i sikkert 30 år. Argh. Men Solzjenitsyn kan være en smule tunglest.
  Akkja, den står der og skotter på meg.

  Må huske på gledeslesning og ikke bare nyttelesning 2014. Måtte det bli flott.
  Klem
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Solzjenitsyn var ny for meg, men bare navnet får meg til å tenke på en murstein med tungt språk. Skal sjekke ut forfatteren i alle fall :)

   Ja, lesing skal være glede og kos, ikke plikt og tvang - det holder med skolebøkene til det :)

   Slett
 9. Godt Nyttår!
  Så fint og grønt det er hos deg da. :) Men det er nok på samme viset her. Kanskje ikke fullt så grønt, men hvitt er det definitivt ikke.
  Håper du får et flott år og får lest mange gode bøker blant annet.
  Klem fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke mye vinter her omkring, men det er ikke like grønt alle steder, mest brunt og høstlig faktisk. Takk for kommentar, godt nytt år til deg og diamantene :)

   Slett