søndag 5. august 2012

En smakebit på søndag [the hunger games]

Jeg holder på med The Hunger Games av Suzanne Collins, en amerikansk bestselger for ungdom. Egentlig skulle jeg begynne med en annen bok, men min datter fikk trilogien til sin 16-års dag i forrige måned og på flyplassen hjem fra ferien startet jeg på den første. Og ble sittende med nesen langt ned i den hele veien hjem fra Gran Canaria. Utrolig spennende! Nå holder jeg på med slutten og har knapt hundre sider igjen.

Smakebiten er kort, men det som Peeta sier før lekene starter kommer tilbake til Katniss senere når de er i arenaen, og hun for første gang forstår hva han mente med utsagnet:


"Only I keep wishing I could think of a way to...to show the Capitol they don't own me. That I'm more than just a piece in their Games"
s. 172
 
Smakebit

30 kommentarer:

 1. Jeg har sett The hunger games på kino, men har ikke lest noen av bøkene enda. Har planer om det en gang:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Filmen har jeg veldig lyst til å se nå som jeg har lest boken, men min datter sa hun ble litt skuffet etter å ha sett den. Det var så mye fra boken som ikke kom med, men slik er det som oftest når en bok filmatiseres :)

   Slett
  2. Jeg liker bøkene veldig godt, og jeg har sett filmen! Det meste som de hadde utelatt fra filmen var de litt mer blodige scenene, slik at den kunne vises for et yngre publikum. Det er omtrent fire scener jeg reagerer på at de har endret litt mer, men det er bare småplukk! Alt i alt synst jeg at de gjorde en veldig god jobb med filmen :)

   Slett
  3. Høres bra ut, Stig, jeg ser frem til å se filmen og skal lese de andre bøkene før de neste filmene kommer :)

   Slett
 2. Fin smakebit fra en underholdende triologi :) Håper du vil kose deg med fortsettelsen også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, nå har jeg lest ut boken og det var intes lesing :)

   Slett
 3. Tror jeg må lese Hunger Games på nytt, smakebiten din minner meg om hvor bra bøkene er. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er bøker som tåler å leses flere ganger :)

   Slett
 4. Hela trilogin står redan i hylla och väntar :)

  SvarSlett
 5. takk for fin smakebit :) tror denne triologien har gått meg hus forbi ... kjekt å oppdage noe nytt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint å oppdage nye bøker, jeg ser at listen min over bøker å lese blir lengre og lengre etterhvert som jeg følger blant annet En smakebit på søndag

   Slett
 6. Tusen takk for smakebiten:-) Jeg kjøpte denne trilogien til min sønn i vinter og en skal få begynt på de i løpet av høsten forhåpentligvis. Ha en fortsatt fin dag og her titter solen litt frem også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne serien passer godt til høst-lesing :)
   Solen har vist seg hos meg også i dag, men akkurat da jeg skulle sitte meg utenfor forsvant den. Men det har vært varmt da :)

   Slett
 7. Høres spennende u. Har ikke hørt om denne før. (Kanskje på grunn av at jeg ikke har ungdom i huset lenger?) Ha en god søndag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg får introdusert en del ungdomsbøker via min datter som leser mye. The Hunger Games var veldig spennende :)

   Slett
 8. Dette er en spennende serie. Takk for smakebiten, og ha en finfin dag videre. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig spennende! Håper du har hatt en fin dag også :)

   Slett
 9. Jeg er helt enig i at The hunger games er fantastisk gode bøker. Jeg har absolutt tenkt å lese dem en gang til! jeg så også filmen, og den har jeg også tenkt å se flere ganger :-D
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne serien lar seg lese flere ganger! Filmen gleder jeg meg til å se, skal se den på dvd når den kommer. Fin søndag til deg også :)

   Slett
 10. Takk for smakebiten! Har lest mye om denne triologien, men ikke skaffet bøkene selv. Julegave til mannen? Så kan jeg også lese de... ;)
  God bok! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé å gi dem bort som gave, denne serien er i alle fall vedlig spennende og anbefales :)

   Slett
 11. Takk for smakebiten!:) Kos deg masse med bøkene, heldig som leser de nå:) Selv elsket jeg de:) Utrolig spennende:) Ha en flott søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg nettopp lest ut den første boken og koste meg veldig, utrolig spennende, ja! Håper du har en fin søndag også :)

   Slett
 12. Tusen takk for smakebiten! Jeg skjønner godt at den er vanskelig å legge fra seg, det opplevde jeg også :-) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja nå leste jeg også til og fra trening i dag :)
   God søndag til deg også!

   Slett
 13. Jeg husker det var utrolig vanskelig å legge boken fra seg da jeg leste den for første gang. Kanskje det begynner å bli på tide å lese den på nytt...

  Takk for smakebit og god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner meg godt igjen, ja :)
   Og jeg tenker disse bøkene tåler å leses om igjen flere ganger.
   Ha en fin uke!

   Slett
 14. Takk for en fin smakebit! : ) Jeg har fremdeles tilgode å lese The Hunger Games, men gleder meg veldig til å få begynt. Har heller ikke sett filmen, vurderer å lese bøkene først. Ha en fortsatt fin mandag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har noe å glede deg til med disse bøkene! Nå har jeg bare lest den første, men den var så spennende at jeg hadde vanskeligheter med å legge den fra meg :)
   Ha en fin uke!

   Slett