søndag 6. oktober 2019

En smakebit på søndag: The Blind Assassin av Margaret Atwood

Forrige uke startet jeg sammen med Ina på The Blind Assassin av Margaret Atwood. Det er hennes første Atwood, og jeg er spent på hvordan vi kommer til å like denne da jeg har jo Atwood som en favoritt.

Fra baksideteksten:

In The Blind Assassin, Margaret Atwood weaves together stands of gothic suspense, romance, and science fiction into one utterly spellbinding narrative. The novel begins with the mysterious death - a possible suicide - of a young woman named Laura Chase in 1945. Decades later, Laura's sister, Iris, recounts her memories of their childhood and the dramatic deaths that have punctuated their wealthy, eccentric family's history. Intertwined with Iris's account are chapters from the scandalous novel that made Laura famous, in which two illicit lovers amuse each other by spinning a tale of a blind killer on a distant planet. These richly layered stories-within-stories gradually illuminate the secrets tat have long haunted the Chase family, coming together in a brilliant and astonishing final twist. 


For whom am I writing this? For myself? I think not. I have no picture of myself reading it over at a later time, later time having become problematical. For some stranger, in the future, after I'm dead? I hve no such ambition, or no such hope.
Perhaps I write for no one. Perhaps for the same person children are writing for, when they scrawl their names in the snow.
I'm not as swift as I was. My fingers are stiff and clumsy, the pen wavers and rables, it takes me a long time to form the words. And yet I persist, hunched over as if sewing by moonlight.
s. 43

21 kommentarer:

 1. Denne har jeg i hylla, og ser frem til å lese en dag. Har satt den opp som lesemål i Heddas lesesirkel i november eller desember, tror jeg det var..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er i 1001-sirkelen jeg tenker å lese "Den blinde mordersken".

   Slett
  2. Så gøy at du skal lese denne! Angrer litt på at jeg ikke valgte norsk utgave, har allerede slått opp en del ord :)

   Slett
  3. Ja, hun er en av mine favoritter, og denne boka er den tykkeste jeg har igjen ulest av henne i hylla. Har tre stk av de nyere bøkene her også, enda ulest. (Hekseyngel, Gileads døtre og Hjertet gir seg aldri)

   Slett
  4. Hekseyngel og Hjertet gir seg aldri har jeg lest, og likt, og har Gileads døtre liggende klar. Gleder meg til den!

   Slett
  5. Så bra. Jeg begynte på Gileads døtre for et par uker siden, men så dro jeg på ferie til Gran Canaria og den passet ikke å lese der. Må ta den frem igjen straks.

   Slett
  6. Det er ikke alle bøker som egner seg i varmen på Gran Canaria :D

   Slett
 2. den läste jag för länge sedan och gillade. faktiskt dags att läsa om. tack för smakebit och påminnelse

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke kommet særlig langt ennå, men liker atmosfæren foreløbig. Fint at du fikk en påminnelse om en god bok :)

   Slett
 3. Jeg har kjøpt en del Atwood bøker jeg ikke har lest på Fretex. Blant annet denne. Jeg har lest en 4-5 bøker av henne og hun blir mer og mer en favoritt, derfor vil jeg gjerne lese mye av det hun har gitt ut.
  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Atwood er absolutt en favoritt hos meg, og heldigvis har jeg ennå flere bøker av henne igjen å lese :)

   Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. Den här boken läste jag på svenska redan 2001! Minns den inte alls, men Atwood är en favoritförfattare. Tack för smakbit

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid at en bok fester seg, men jeg ser absolutt frem til å lese denne :)

   Slett
 5. Dette var mitt første møte med Atwood, for omtrent femten år sida, og du veit jo hvordan det gikk! Dere har virkelig en fenomenal leseropplevelse i vente - jeg misunner dere gleden og spenninga, dykket ned i disse fortellingene og nøstinga på historiene:) Jeg har også lyst til å lese denne igjen snart, den er helt suveren! Ønsker dere riktig god les, og gleder meg til å lese omtalene deres når den tid kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Atwood ble jo en stor favoritt! Jeg gleder meg virkelig til denne boken som jeg lenge har hatt lyst til å lese. Har ikke lest mange sidene ennå, men liker den så langt :)

   Slett
 6. Atwood väntar i min bokhylla, borde läsa

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler virkelig Atwood, hun er fantastisk :)

   Slett
 7. Har läst två andra böcker av henne, men gillade inte. Tänkte hon skulle få en chans till. Kanske.

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg har hun blitt en klar favoritt! Gi henne gjerne en sjanse til :)

   Slett
 8. Har både denne og flere bøker av Atwood liggende klar og ser frem til å ta fatt på de,må bare få unna litt annet først. Så kjekt å samlese 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har The Testaments klar, men som deg er det flere bøker som må gjøres ferdige først :)

   Slett