onsdag 21. august 2013

A Room of One's Own

Ja, du trodde nok jeg skulle messe om Virginia Woolf igjen, men den gang ei! Denne gangen handler det om meg selv, for overraskelsen med to hele vegger bokhylle pluss hjørnehylle er nå fylt opp med det jeg har av bøker - skjønt, det er fremdeles noen på loftet som ikke har fått innpass og det er helt greit. Her er det (til høyre) skjønnlitteratur og (til venstre) faglitteratur. De tilsynelatende tomme hyllene fungerer foreløbig som sorteringsløsning for pensum og jobbrelaterte saker, ufattelig oversiktlig i forhold til før! Nå trenger ikke bøkene å stå dobbelt og jeg har satt dem opp alfabetisk etter forfatter. Det spørs selvfølgelig hvor lenge jeg klarer å holde dette systemet, men allerede nå har jeg merket at det forenkler mye. For eksempel har jeg fått synliggjort hvilke bøker jeg faktisk har og det å finne frem er enklere enn da jeg måtte gå gjennom alle sammen.

Nå er jeg klar for semesteret med litt mer oversiktlighet omkring meg - og jeg glemte nesten å nevne at jeg fikk igjen pc-en min i dag :)11 kommentarer:

 1. Åååh, misunnelig! Et sånt hyllehjørne skulle jeg GJERNE ha hatt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er supert med en sånn hjørnehylle :)

   Slett
 2. Bare "mess" om bøker du leser og har lest; det er så bra å lese innleggene dine. Leste det siste innlegget ditt om Woolf for en tid tilbake, og det var interessant. Minner meg om denne boka av henne som fortsatt står ulest. Kun fordi bøker hele tiden brøyter seg vei i køen. Pussige greier det der. Akkurat som de lever. ( Det gjør de på en måte også...)Flotte hyller. Ikke lett hvilket system en skal ha. Jeg hadde et system, nå er det på halv-tolv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du sier det, og at du fant innlegget om Woolf interessant!
   Jeg opplever også hele tiden at bøker trenger seg frem selv om jeg har en leseplan, de roper nærmest etter å bli lest :)

   Slett
 3. Bare mess i vei du, det blir aldri kjedelig. Det ble jo kjempefint og ennå ser det ut til at du har plass til mer. Nå er sommeren på besøk igjen, vi får nyte det. Ha en fin torsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Eli, jeg er glad for at du ikke synes det blir kjedelig :)

   Ja, heldigvis er det plass til mer for stadig kommer det nye tilskudd! Herlig dag i dag, jeg syklet til og med i kortbukse hjem!

   Slett
 4. Så fint! Jeg flyttet inn i ny leilighet for ikke lenge siden, og har fortsatt ikke hatt anledning til å skaffe passende hyller (vet hvem jeg vil ha, må bare få dem i hus), men snaaaart blir det ryddig og oversiktlig hos meg også. Får vi håpe. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt er ikke gjort på én gang, men godt er det når oversikten begynner å vise seg :)

   Slett
 5. Åh for et deilgi bibliotek. Jeg elsker det er hvitt, hele leiligheten min er også hvit. Å sortere alfabetisk er helt kjempe. Jeg hadde gjort det samme om jeg hadde hatt bøkene mine 'ute'; nå ligger de fleste i store tøy-skuffer i hyllen. Litt dumt, for jeg har sett når jeg har tatt de ut at de blir slitt og litt revet av det.

  SvarSlett