søndag 8. desember 2013

En smakebit på søndag (the history of love)

Først blåste en voldsom storm, feide med seg alt som ikke var bundet fast. Deretter lavet snøen ned slik at alt ble hvitt, og nå regner det bort igjen. Jaja, det gir anledning til lesing for uteaktivitet frister ikke. Dessuten skal jeg ha eksamen i pedagogikk i morgen, noe jeg ikke kan si jeg gleder meg til. Så mange teorier, den har sagt ditt, og den har sagt datt og i følge den så...men så er det ihvertfall skoleferie og jeg har planer om å få lest en del denne måneden. Først ut er The History of Love, som er månedens 1001-bok.  

Once upon a time there was a boy who loved a girl, and her laughter was a question he wanted to spend his whole life answering.
s. 11
Snø på vinduet.
Borte nå.

Smakebit

38 kommentarer:

 1. Lykke til med eksamen!
  Det er ikke begynt å regne her så vi har det fremdeles snøhvitt og pent, men regnet kommer vel i løpet av dagen tenker jeg :-) Ønsker deg en fin adventssøndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Astrid Terese! Heldigvis er eksamen over nå, men regnet fortsetter. Håper dere slapp unna :)

   Slett
 2. Oj, vi har riktigt kallt idag, här smälter ingen snö. Men stormen nådde inte oss heller. Lycka till med examen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig, jeg skulle gjerne hatt snø hele desember! Takk - nå har jeg juleferie fra skolen :)

   Slett
 3. Min helg har sett ut ungefär som din, vädermässigt. Det är skönt man kan vara inomhus :)

  Vilken underbar mening. Tack för smakebiten! Och lycka till med examen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å være inne i varmen når det stormer og regner - på med stearinlys og sammen med en god kopp te kan det bli en koselig lesestund :)
   Takk for lykkeønsker til eksamen, det trengte jeg!

   Slett
 4. Takk for fin smakebit!
  Lykke til imorgen!
  Ønsker deg også en fin førjulstid! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Takk til deg for lykkeønsker for eksamen, mange ønsker om en fin adventstid :)

   Slett
 5. Tack för smakbiten och lycka till med examen!

  SvarSlett
 6. Masse lykke til med eksamen! Det kommer nok til å gå kjempebra, bare bruk det du har lært fra praksis :)
  Her er det masse snø, men det frister likevel ikke å gå ut og drive med uteaktiviteter (da må jeg måke først..) Håper du får en flott adventssøndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Amanda! Vi kunne velge mellom to oppgaver, og ingen av dem var noe av det jeg hadde nilest på så jeg gjorde som du sa og brukte det jeg hadde lært i praksis for alt det var verdt :)
   Ønsker deg også en fin adventstid, krysser fingrene for at snøen blir liggende og ikke regner bort!

   Slett
 7. Lykke til med eksamen! Det høres ut som starten på boken, og for en start. Spent på å høre hva du synes om den :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Tine! Ja, det er ganske tidlig i boken og en setning jeg bare måtte dele, gleder meg til å lese videre :)

   Slett
 8. Tack för smakbiten, hoppas din examen går bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Helena - heldigvis er eksamen overstått og det er juleferie fra skolen :)

   Slett
 9. Masse lykke til med eksamen i morgen! Nå er det bare å håpe at alt snøen regner vekk før det eventuelt fryser på igjen. Boken du leser høres fin ut så jeg gleder meg til å høre mer om den. Tusen takk for smakebiten og ha en fin 2. søndag i advent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beathe, det trengte jeg! Ja, det var ville tilstander på veiene i helgen så jeg er glad det meste var regnet bort i morges da jeg skulle ut. Jeg er spent på boken, den virker fin ja, men jeg har ikke kommet noe videre. Satser på en intensiv lesemåned nå :)

   Slett
 10. Den eksamen rir du like lett og selvfølgelig som Bergen by gjør seg av med snøen i dag, det er jeg sikker på. Huiii, hvor det går!

  Lykke til.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjorde Bergen i alle fall, og glad er jeg for det siden jeg skulle ut å kjøre i morges! Joda, eksamen gikk forsåvidt greit, jeg skrev og skrev så er det bare å håpe at jeg ikke har bommet fullstendig - takk for lykkeønsker :)

   Slett
 11. Lycka till i morgon och tack för smakbiten.

  SvarSlett
 12. Fin smakebit :) Lykke til med eksamen, jeg skal ta ped neste år, gruer meg :S

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Selv om eksamen kan virke vanskelig er det et interessant og spennende fag så du trenger ikke grue deg :)

   Slett
 13. Høres ut som en interessant bok utfra smakebiten. Lykke til med eksamen. Pedagogikken har jeg også vært gjennom da jeg to praktisk- pedagogisk utdanning for noen år siden. Mye toeri, men interessant også, særlig den praktisk, men det er ikke sikkert det er du skal høre i ..men de gamle Piaget, Vygowski, Skinner, etc ? Ha en fin søndag anyway.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har ikke skjedd så fryktelig mye ennå, men boken virker fin. Takk for lykkeønsker til eksamen, veldig mye teori ja, men interessant med Piaget, Vygotskij og de andre. Jeg hadde pugget på disse, samt nyere perspektiver, men tror du vi fikk noe av det? Nope!

   Slett
 14. Takk for smakebiten og lykke til i morgen. Ikke enkelt med fag der det er mange teorier. Enklere der en kan sette to streker under svaret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tone! Det er sant, så mange perspektiver og hvis sånn så kan det være sånn men om man ser på hva den har sagt så....ja, enklere å sette to streker under :)

   Slett
 15. The History of Love tyckte jag mycket om!

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres bra ut, gleder meg til å lese videre!

   Slett
 16. Denne boken har jeg lest, for noen år siden. Husker den som en ok bok.

  Vel overstått pedagogikkeksamen. Håper det gikk greit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende at du har lest den, og at du syntes den var ok - nå gjenstår det å se om jeg liker den bedre eller lander på at den er helt grei.

   Takk! Jeg føler det gikk bra på eksamen, håper det i alle fall :)

   Slett
 17. Pedagogikk, ett spennende men bredt fag:) Hovedpoenget er vel å begrunne godt hvorfor du tenker sånn å sånn og valgte å gjøre det sånn istedet for sånn, hehe, til å bli surrete av:) Rett å slett vise tanken bak det du gjør med støtte fra teoriene. Heldigvis er det ofte ikke ett fasitsvar, og man kan ro godt på eksamen hvis det trengs, hehe:) Har hatt mye pedagogikk, både lærerikt og forvirrende. Håper da eksamen gikk bra! Typisk å ikke få det man har lest mest om:) Kjempefin smakebit! Takk for den!:) Kos deg med masse fri nå!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende, og akkurat som du sier at det hele tiden gjelder å begrunne hvorfor man gjør som man gjør. Håper jeg klarte eksamen bra uten å ha lest særlig på akkurat det emnet. Nå er det godt å gjøre som deg, legge pensumbøkene på hyllen for en stund :)

   Slett
 18. Nydelige bilder og vakker smakebit! Den er kjent for jeg har hørt den før, uten å ha lest boken selv.

  Håper eksamen gikk godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Heidi! Jeg hadde ikke hørt om boken før den skulle leses i lesesirkelen, satt i går kveld og klarte ikke legge den fra meg :)
   Jeg tror nok jeg står på eksamen, men hvilken karakter det blir er spennende.

   Slett