tirsdag 25. februar 2014

Boken på vent [lykka er ein sjeldan fugl]

Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda fant jeg på et loppemarked og siden jeg likte Saman er ein mindre aleine tviholdt jeg på denne mens jeg fortsatte å se gjennom haugene med bøker. Baksideteksten forteller at boken handler om kjærlighet, håp og nye sjanser, og at alle som lot seg begeistre av den forrige romanen vil kjenne seg igjen i det fargerike språket, den kjappe humoren og den store medfølelsen.

Fra forlaget:
Den suksessrike arkitekten Charles Balanda nærmar seg femti. Han er utmatta, forholdet til kona Laurence blir stadig kjøligare og grunnmuren livet hans er bygd på begynner å breste. Da han får eit usignert brev med meldinga ”Anouk er død”, strøymer minna på. Charles leitar seg tilbake mot hendingar og menneske frå ungdomstida, og på vegen møter han Kate, ei kvinne som bur i eit slags rotete, landleg paradis, omgitt av barn og dyr. Charles og Kate blir tiltrekte av kvarandre, men ingenting er gitt på førehand.

Jeg ser frem til å lese den :)


Slik så det ut gjennom bilvinduet da jeg hentet trettenåringen på fotballtrening i går,
ekstreme mengder med regn. 
I dag ser det bedre ut, men hvem vet - plutselig øser det ned igjen!


Boken på vent

18 kommentarer:

 1. Denne har jeg "nesten" lest :-) Jeg ga opp halvveis. Selv om jeg virkelig likte Saman er ein mindre aleine fikk jeg det virkelig ikke til med denne. Jeg håper du liker den bedre enn meg :-) Ønsker deg en fin vårdag, Birthe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir det spennende å se hva jeg synes! Jeg skal forsøke å få lest den før sommeren i alle fall, men du vet hvordan slike leseplaner er...
   Ha en videre fin uke, Astrid Terese :)

   Slett
 2. Jeg har Saman er ein mindre aleine liggende ulest, blir spennende å se hva du syntes om denne. Kos deg med boken når det blir dens tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og nå som Astrid Terese nevnte over at hun ga opp denne boken til tross for at hun likte "Saman er ein mindre aleine" er jeg ekstra spent! Jeg håper jo den er bra :)

   Slett
 3. Dette var en ukjent bok og forfatter for meg. får ta en nærmere titt. Ha en fin tirsdags kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte ihvertfall "Saman er ein mindre aleine", den kan jeg varmt anbefale :)

   Slett
 4. Så bra du fant denne når du likte den forrige boka så godt. Kos deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne passet godt i bokhyllen og jeg ser frem til å lese den :)

   Slett
 5. Koselig med loppisbøker. Dette høres jo ut som en liten perle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, loppemarked skal jeg sannelig gå på flere ganger! Kanskje jeg finner flere perler som denne :)

   Slett
 6. Er i "same båt" som deg. Likte godt "Saman er ein mindre aleine" og har hatt denne på vent ei tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig! Da blir det spennende å høre hva du synes om boken når du får lest den :)

   Slett
 7. Hold ut hvis du syns den er litt treig i starten, det er verdt å bruke litt krefter på å komme videre! Eg likte boka veldig godt - men så er eg også veldig stor Gavalda-fan;) Det er ei god stund sidan eg leste denne, men husker at det var både tårer og smil:) Eg blir så sjarmert av karakterane til Gavalda! Eg har også "Saman er ein mindre aleine" som favoritt, men liker også veldig godt "Ein vakker dag" (ei tynn lita flis av ei bok, men herlig å lese!). Novellesamlinga "Eg vil at nokon skal vente på meg" er også verdt å lese:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bra du sa det, Frøken Vims, ettersom Astrid Terese sa over her at hun avbrøt lesingen av denne boken. Jeg noterer meg titlene du nevner og satser på at jeg får lest boken om ikke altfor lenge :)

   Slett
 8. Har ikke lest noe av Gavalda ennå. Husker jeg ble lei av å høre navnet hennes da boka Saman er ein mindre aleine kom ut:)
  Du får dra en tur til Trøndelag. Her er det tørt og fint:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt artig, for jeg hadde ikke hørt om henne før i fjor :)
   Høres herlig ut med tørt og fint vær, her har det regnet og stormet mye de siste dagene, men akkurat i dag er det ikke så ille og solen har til og med tittet frem.

   Slett
 9. Likte regnbildet, var noe malerisk over det.:)

  Ha en fin dag. I dag titter kanskje solen fram.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg også! Og herlig at solen faktisk har vist seg, håper du også har en fin dag, Bjørn :)

   Slett