søndag 16. februar 2014

En smakebit på søndag [flommens år]

En hel uke siden siste innlegg ser jeg. Men jeg leser da! Ved siden av studier og pensum går det i Matrevolusjonen og Season Of The HarvestDet røde huset har lagt en stund urørt på nattbordet og Flommens år som jeg lånte på biblioteket er lagt på vent til månedsskiftet. Jeg kom til side 19, og det er ikke fordi boken er dårlig at jeg venter med å fortsette. Det er bare mangel på tid akkurat nå, men en smakebit er alltid et kjærkomment avbrekk og jeg har valgt en fra sistnevnte:

Men noen må jo være igjen, hun kan ikke være den eneste på planeten. De må finnes andre. Men er de venner eller fiender? Hvordan skal hun kunne vite forskjellen hvis hun får øye på en?
s. 15

Margaret Atwood
 
Smakebit

32 kommentarer:

 1. Hm, høres ut som en dystopi. Interessant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det, og en svært spennende sådan :)

   Slett
 2. Har lest en av bøkene til denne forfatteren. Overkommelig for en som ikke leser denne sjangeren i det hele tatt. Takk for smakebiten, bra du tar deg tid i din hektiske hverdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du synes den var overkommelig ettersom du ikke pleier å lese denne sjangeren, kanskje du ble fristet til mer? Hektiske dager for tiden, men sånn er livet innimellom :)

   Slett
 3. Den här har jag sett står i bokbytarhyllan på jobbet, men jag är lite tveksam till att läsa ännu en Atwood. Den jag läste för ett tag sedan var inte speciellt bra, men en bra dystopi lockar ju alltid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv synes jeg at Atwood er en fantastisk forfatter og gleder meg til å lese flere av bøkene hennes, hittil har det blitt tre :)

   Slett
 4. Jeg ser frem til jeg skal prøve meg på nytt på Oryx og Crake. Jeg måtte levere den inn igjen fordi lånetiden var ute, men jeg skal låne den igjen når jeg får tid. Det er tiden det går på her og, selv om jeg ikke studerer og "bare" går på jobb :-) Nå kommer sønnen vår snart hjem og jeg ser ikke akkurat at jeg får mer alenetid ut av det :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den tiden har tendens til å bli knapp uansett. Det blir kjekt å ha sønnen hjemme igjen tenker jeg, selv om det ikke blir mye alenetid - det kan du ta igjen senere. Håper du leser Oryx og Crake for det blir spennende å høre hva du synes om den :)

   Slett
 5. Fin smakebit. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ha en fin søndag du også :)

   Slett
 6. Jeg har læst flere bøger af Margaret Atwood - hun skriver fantastisk. Tak fordi du fortæller om Flommens år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er blitt en av mine favorittforfattere og jeg ser frem til å lese flere av bøkene hennes :)

   Slett
 7. Atwood står på läslistan, men med en annan bok :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende! Jeg har nå flere av bøkene hennes på leselisten, men først er det altså MaddAddam som gjelder :)

   Slett
 8. Den eneste i den sjangeren som jeg husker å ha lest er The Road av Cormac Mc Carthy. På norsk. Selv på en solseng i landet syden var den nifs. Fant den i en bokhylle på hotellet. Var ikke klar over at den er i sjangeren dystopi før jeg slo opp nå. Det er noe jeg har lært etter at jeg begynt å bokblogge og lese andre innlegg. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også lært mye om litteratur etter at jeg begynte å blogge om bøker, det blir mer enn å legge bort boken etter endt lesing og starte på en ny. The Road så jeg som film, husker jeg likte den og kan tenke meg at boken på mange måter er bedre :)

   Slett
 9. Jag har svårt för dystopier. Beror kanske på att jag inte träffat på någon riktigt bra än. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du ble fristet av smakebiten til å gjøre et nytt forsøk! Selv liker jeg denne sjangeren godt :)

   Slett
 10. Atwood läste jag för länge sen, men jag minns inte vad. Är lite sugen på att återvända till författaren. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv ser jeg frem til å utforske mer av Atwoods forfatterskap :)

   Slett
 11. Tack för smakbiten. En period var Atwood min absoluta favoritförfattare!

  SvarSlett
 12. Jeg er inne i en slik periode nå og ser frem til å lese flere av bøkene hennes :)

  SvarSlett
 13. Det er en mærkelig smakebit :) Den får mig til at tænke på børnebogen "Palle alene i verden", hvor drengen er sur på sine forældre og en morgen vågner op og er helt alene i "verden" (dvs.København). Det jeg husker bedst er, at han prøver at køre en sporvogn - og altså selv styrer, og det må være så dejlgt :)

  Her er hun bange for hvad der kan ske - der må være nogen, noget, det er mere realistisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da jeg var liten leste min mor en bok om en gutt som ble til en ku. Det viste seg at han hadde drømt, men han opplevde mye merkelig i den drømmen. Dystopier kan virke som en vond fremtidsdrøm, og denne jeg skal lese videre på er svært realistisk :)

   Slett
 14. Jag måste se till att läsa något av Margaret Atwood :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 15. Kul smakebit. Jeg hat heller aldri tenkt at Atwood skrievr dystopier- men så eksisterte vel ikke det begrepet litterært på 80-og 90-tallet så vidt jeg vet..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en ting jeg ikke har tenkt på, at begrepet ikke fantes på den tiden. Da jeg leste Uår og 1984 var det vel fremtidsvisjon eller skremmende fremtidssamfunn.

   Slett