søndag 23. februar 2014

En smakebit på søndag [den afrikanske farm]

Jeg holder fremdeles på med de samme bøkene som forrige uke og har ikke lyst å ha smakebit fra dem, men så kom jeg på at denne månedens bokhyllelesing for mitt vedkommende er Den afrikanske farm av Karen Blixen som jeg har hatt på vent lenge, og jeg fikk boken av Ellikken som hadde opprydning i bokhyllen sin for over ett år siden. Den afrikanske farm handler om forfatterens år på en farm i Kenya, og hun så disse årene som de rikeste i sitt liv. Hun var betatt av dyreverdenen, av kontakten med lokalbefolkningen og hun dyrket forholdet til Denys Finch-Hatton.


Det fulgte med et hefte som omhandler Blixens liv, skrevet av Karsten Alnæs.
På første side er et bilde av Karen Blixen og et sitat,
det er smakebiten min denne søndagen: Smakebit

30 kommentarer:

 1. Det er jo en fantastisk bog, Birthe - og jeg håber, du har set filmen, der er lavet over den: Out of Africa. Vi har Karen Blixens hjem ikke så langt herfra, og det er som at komme ind i en tidslomme at besøge stedet, der nu er et museum.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så filmen for mange år siden, men har lyst å se den igjen så da passer det bra etter å ha lest boken. Den ser jeg frem til å starte på! Spennende at Blixens hjem er like ved der du bor, det stedet må jeg besøke når jeg en gang er på de kanter :)

   Slett
 2. Interessant! Jeg tror jeg elsker kunst… men jeg hater kanskje meg på lik linje med alt jeg er redd for, men samtidig så elsker jeg mye jeg ser på fra utsiden, eller innsiden. Jeg liker måten du skildret på, og som deg har jeg også som regel smakebiter fra samme bok flere ganger. Det går ikke alltid så fort. Eller, så gjør det nettopp det, det løper så fort at jeg ikke klarer sortere tankene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar! Jeg er også glad i kunst, min egen for tiden er bilder som jeg tar enten med mobilen eller speilrefleksen. Men så er det aspektet med å være redd, redd for å kalle det noe så fint som kunst. Likevel, kunst trenger ikke være det som andre definerer og for meg er det uttrykk for en opplevelse eller følelse. Nei, det går ikke alltid så fort med lesingen, eller det blir som du sier at det går voldsomt fort :)

   Slett
 3. Denna SKA jag läsa. Har tänkt göra det sedan gymnasiet! Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også tenkt lenge på å lese boken, og nå var det sannelig på tide å starte :)

   Slett
 4. En nydelig bok og en nydelig film. Gled deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, jeg ser frem til å starte på denne boken ja :)

   Slett
 5. Den här skulle jag vilja läsa. :) Tack för smakbiten

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syntes det var på tide for min del, har hatt den lenge på vent :)

   Slett
 6. Jeg har sett filmen, og nå sitter jeg bare her og lurer på hvorfor jeg ikke har lest boken ... Takk for fin smakebit!
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også sett filmen, men det er lenge siden nå. Tenkte å se den igjen etter at boken er ferdiglest :)

   Slett
 7. Har "bara" sett filmen, men den är bra :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin smakebit. Husker filmen så godt..og har lydboka i hylla.:) Fin søndag til deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, filmen likte jeg godt og har lenge sett frem til å lese boken :)

   Slett
 9. Filmen har man sett … men boken är ännu oläst. Det borde jag göra något åt. Tack för den fina smakebiten! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var vel filmen som fikk meg nysgjerrig på boken, og jeg ser frem til å lese det Blixen selv har skrevet om tiden i Kenya :)

   Slett
 10. Takk for smakebiten fra en bok jeg har lest. Filmen har jeg sett mange ganger og den er bare fantastisk. Så bra at jeg måtte kjøpe den for et år siden slik at jeg kan se den når jeg føler for.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også filmen, og kan tenke meg å se den om igjen når jeg har lest boken. Kanskje jeg rett og slett kjøper den :)

   Slett
 11. Åh, jeg fikk lyst til å lese boken nå, jeg var hele 3 ganger på kino for å se filmen i sin tid, så det er kanskje på høy tid å få lest boken også. Tusen takk for smakebiten :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, filmen likte jeg også og jeg ser frem til å lese boken nå :)

   Slett
 12. Karen Blixen är ju en intressant person att läsa om. Såg filmen om hennes liv (Mitt Afrika?) för en väldig massa år sedan och den var riktigt bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at filmen var bra, jeg har lyst til å se den en gang til - etter at boken er lest :)

   Slett
 13. Blir spennende å høre hva du synes om boken. Som jeg oppfatter som ganske annerledes enn filmen. Boken er grådig god, synes jeg.

  Men jeg likte både film og bok.

  God lesekveld til deg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se hvor annerledes boken er. Jeg ser frem til å lese det Blixen selv har skrevet. Takk, håper du har en fin uke :)

   Slett
 14. Flott smakebit og bilde!

  Jeg har Den afrikanske farm stående i bokhyllen min jeg også, låner den av søsteren min og her har den ligget et år nå kanskje.

  Jeg tror jammen jeg skal prøve å få lest Den afrikanske farm i år jeg også, men på slutten av året til meg da.

  Gleder meg til å lese anmeldelsen din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Heidi! Jeg setter alltid pris på kommentarene dine :)
   Jeg har tendens til å la bøker bli stående i hyllen, og dermed var denne samlesingen et bra tiltak for å komme gjennom noen av bøkene. Skjønt, jeg har jo ikke kommet gjennom boken ennå. Håper du leser den i løpet av året!

   Slett