tirsdag 4. mars 2014

Boken på vent [kom hjem]

Denne måneden har jeg en følelse av å ha tatt meg vann over hodet når det gjelder antall bøker som skal leses: 1001-boken Spionen som kom inn fra kulden, bokhyllelesing av Den afrikanske farm av Karen Blixen, samlesing av Flommens år av Margaret Atwood og strengt tatt skulle jeg ha lest Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Det høres kanskje ikke så mye ut, men med mange innleveringer og forestående eksamener kan det fort bli hektisk. Likevel, jeg satser på at det går greit, jeg holder alltid på med en bok uansett. Lesing til frokost, på sengen, mens jeg venter og til lunsj hvis jeg har seinvakt og sitter der alene.


Reading is to the mind what exercise is to the body.

~ Joseph Addison

Men i alle fall: jeg fikk en bok fra Aschehoug her om dagen; Kom hjem av Julie Kibler. På bokomslaget står det at "de som likte Barnepiken vil bli trollbundet av denne rørende romanen", og ettersom jeg har sett og likte godt filmen (uten at jeg har lest boken) tenker jeg at dette er en fin historie.

89 år gamle Isabelle ber sin unge frisør Dorrie om en tjeneste. En stor tjeneste. Isabelle vil at Dorrie skal legge alt til side og kjøre henne fra Texas til en begravelse i Cincinnati. Det er en lang reise, men Isabelle gir ingen nærmere forklaring. Bare at de må dra neste dag.
Dorrie er svart og enslig mor i 30-årene. Hun sliter med forholdet til en ny kjæreste og tenåringssønnen byr stadig på utfordringer. Hvorfor ønsker Isabelle å ha henne med på turen? Til tross for at hun ikke får vite noe mer, bestemmer Dorrie seg for å bli med.
I løpet av den lange reisen avdekker Isabelle sannheten om sin fortid. Kanskje kan historien om hennes første og største kjærlighet hjelpe Dorrie til å finne ut av sitt eget liv.


Boken på vent

12 kommentarer:

 1. Denne har jeg også fått. Men jeg holder på med så mange bøker på en gang nå at jeg er nødt til å fullføre noe før jeg begynner på noe nytt :-) I tillegg har jeg en del bibliotekbøker hjemme, og de må i grunnene leses før lånetiden går ut :-) Ønsker deg en fin dag, Birthe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner meg igjen, jeg har også litt for mange påbegynte bøker for tiden, men ser frem til å lese denne vente-boken :)

   Slett
 2. Jeg likte godt barnepiken, så kanskje dette er en bok for meg. Den noteres ned

  SvarSlett
  Svar
  1. Det virker som en bra historie, ja :)

   Slett
 3. Denne ser jeg virkelig frem til å lese jeg også, i tillegg skal jeg lese Karen Blixen (syv fantastiske fortellinger )denne måneden som månedens novellesamling. Kos deg med lesingen denne måneden og lykke til med skolearbeidet. Har lest ferdig Bryllupsgaven i dag, boken var bra men det var litt småplukk å sette fingeren på, men bra for å være forfatterens første bok. Ønsker deg en fin ettermiddag / kveld, Birthe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende at du også skal lese Blixen! Takk, jeg skal kose meg med lesing og få unna skolearbeidet i tide. Det er i alle fall planen.
   Du har kanskje klar en anmeldelse av Bryllupsgaven i løpet av uken?

   Slett
 4. Ser flere har nevnt den i det siste. For meg var den ukjent helt til nå. Kanskje ikke min sjanger, men kos deg med boka når du skal lese den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er forfatterens debutroman og jeg er spent på hvordan den er, jeg liker slike historier - bare de er godt skrevet og har minimalt med klisjeer :)

   Slett
 5. Jeg ser også frem til å lese denne, etter å ha lest første kapittel.. Men jeg har noen jeg må fullføre først. I februar ble det for mange lesesirkel- og samlesinger for meg .. Er det hylleboklesing allerede igjen? Ga opp boka forrige gang.. Har vel valgt Karen Blixen jeg også, den afrikanske farm har jeg på lydbok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Positivt at du har lyst til å lese videre! Ja, tiden flyr og denne måneden er det bokhyllelesing igjen - spennende at du også skal lese Den afrikanske farm, alltid interessant å se hva andre mener om samme bok :)

   Slett
 6. Den boken du nevner "Kom hjem" har jeg ikke hørt om. Jeg har derimot lest Barnepiken og den overrasket meg positivt.
  Det er litt av en leseplan du har. Selv begynner jeg på en tjukk bok som har stått en tid på vent i ulesthylla mi, det sies at den er rystende lesning. Boken heter "De velvillige", er skrevet av J. Littell og er en bok på over 1000 sider. Så kanskje er min marsplan like ambisiøs som din.

  Lykke til med marsbunken -

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at Barnepiken overrasket deg positivt, jeg håper denne jeg har på vent også er bra.
   Hehe, ja de planene! Men jeg har et avslappet forhold til dem, dvs. skolearbeidet først og så stjeler jeg tid innimellom, eller tar en pause på kveldstid og leser andre ting.
   Jeg googlet De velvillige og fant en bok jeg absolutt kunne tenke meg å lese, takk for tips :)

   Slett