fredag 2. oktober 2015

Margaret Atwood and the "cuteness" of an cat's eye

Mitt siste studieår blir virkelig litt av et hardkjør! 75% studie og 50% jobb og ekstreme mengder med oppgaver og gjøremål gir ytterst lite anledning til å lese skjønnlitteratur. Men innimellom får jeg lest litt, lese rett og slett. Er man addicted så er man det. Fremdeles er det Kjerringer det går i, og denne uken påbegynte jeg en novellesamling av Margaret Atwood som jeg har fått tilsendt av en bekjent i Canada. Stone Mattress heter den, utgitt i 2014. Atwood beskriver den som "tales" heller enn noveller, "as they draw from the mythical and fantastical aspects associated with fables and fairy tales, rather than from conventional literary realism." Jeg er virkelig begeistret så lang! Se bare hva som står bakpå boken:

In this extraordinary collection, Margaret Atwood gives us nine unforgettable tales that reveal the grotesque, delightfully wicked facets of humanity. “Alphinland,” the first of three loosely linked tales, introduces us to a fantasy writer who is guided through a stormy winter evening by the voice of her late husband. In “Lusus Naturae,” a young woman, monstrously transformed by a genetic defect, is mistaken for a vampire. And in the title story, a woman who has killed four husbands discovers an opportunity to exact vengeance on the first man who ever wronged her.
By turns thrilling, funny, and thought-provoking, Stone Mattress affirms  Atwood as our greatest creator of worlds—and as an incisive chronicler of our darkest impulses.

Ellers har vi fått nytt familiemedlem da katten fikk fem skjønne små som fikk gode hjem, og den ene har vi beholdt. Første bilde er av broren, så er det min mister som gjør det svært vanskelig å arbeide foran pc-en.8 kommentarer:

 1. God les! Alltid spennende med Atwood:) Håper boka er et fint fristed fra alt mulig anna stress!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i at Atwood alltid er spennende! Et fint fristed er det også :) Nå er det praksis i tre uker fra mandag av, med endrings- og utviklingsarbeid. Håper du har fine dager!!

   Slett
 2. Forstår akkurat hvordan du har det! Hadde 100% jobb og fulltidsstudium et år. Man lever. Punktum :) Flott å se at det er Atwood du har plukket frem da. Jeg har nettopp lest novellesamlingen og den var virkelig god, fra start til mål. Det fine med slike novellesamlinger er at du kan lese novelle for novelle. Enklere når man er presset på tid. Kos deg med boka, og lykke til med studier og jobb. Det er lys i andre enden av tunnellen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk så mye for oppmuntring, Marianne! Ja, noveller er supre når en har lite tid til skjønnlitteratur, og Atwood er alltid bra. Ser frem til å lese anmeldelsen din, men skal først gjøre ferdig boken :-))

   Slett
 3. Denne har jeg ikke lest, den er for ny for meg. Men har lest et par andre novellesamlinger av henne, likte dem godt.
  Forstår godt at lesning går i perioder, etter som livet, bl.a. tiden og konsentrasjonen svinger. Selv har jeg et oppsving for tiden. Heldigvis har jeg en hylle med uleste bøker.
  Ønsker deg god helg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du tittet innom! Dette er min første novellesamling av Atwood, liker den svært godt foreløbig :-))
   Bra du har en ulest hylle nå som du har oppsving i lesingen, ha en fin helg!!

   Slett
 4. Svar
  1. Ikke sant! Og gutten vår blir bare større og større, men like søt da :-))

   Slett