søndag 24. desember 2017

Høstoppdatering og vinterlesing

Det har blitt mindre lesing denne høsten enn hva jeg hadde planlagt, men sånn er det innimellom. Uansett er jeg fornøyd med årets lesing totalt sett. Jeg kommer til å avslutte en av bøkene jeg holder på med og da blir statistikken to bøker lest i måneden, noe som slett ikke er verst med tanke på året før, som summerte opp femten bøker til sammen.

Roser i snø

Bøkene om Olav Audunssøn har jeg lest ut, og skrevet om. Det er et imponerende verk som jeg anbefaler på det varmeste å lese!

Milan Kunderas The Art of the Novel har jeg satt på vent, simpelthen fordi andre bøker har trengt seg frem i køen og det dermed ikke har vært kapasitet til den. Men første del er lest og skrevet om, den kan du se her.

Serien om Det mørke tårn, som jeg har lest sammen med Ina, er avsluttet. Men det kan plutselig dukke opp nye historier fra vandringen mot tårnet. Som The Wind Through the Keyhole, en bok mellom Trollmannen og glasskulen og Ulvene, altså #4,5. Her er resten av serien:


Akkurat nå leser jeg Simone de Beauvoir: En intellektuell kvinne blir til av Toril Moi, Atonement by Ian McEwan og The Tenant of Wildfell Hall av Anne Brontë.

I en lesesirkel via Goodreads, Labbens lesesirkel, er desemberboken er Mary Barton av Elizabeth Gaskell. Boken er bestilt, men er fremdeles i postgangen. Den skal i alle fall leses, skjønt for å klare å lese den i løpet måneden må jeg nok ha et lite lese-maraton!

Og - ettersom lesesirkelen 1001-bøker ikke er aktiv for tiden, tenker jeg å ta for meg de bøkene jeg ikke fikk lest fra jeg ble med. Første ut fra listen blir The Mysteries of Udolpho av Ann Radcliffe som står klar i bokhyllen. Det ser jeg frem til!


Til bokhyllen siden sist oppdatering:


Skjønnlitteratur
 • The Waves av Virginia Woolf
 • Frankenstein av Mary Shelley
 • Melk og honning av Rupi Kaur
 • Krigeren på fanget av Hege Woxen
 • Mary Barton av Elizabeth Gaskell

SakprosaJeg ønsker alle en riktig god jul og et fantastisk leseår 2018!
2 kommentarer:

 1. Det har vært kjekt å se at du har vært mye mer aktiv på bloggfronten i år enn året før :) Du leser spennende bøker, og velger deg litteratur litt utenfor det aller nyeste.
  Er litt spent på hva du synes om de to sakprosabøkene. Selv har jeg nettopp lest Hjerteforeldre, en bok "alle" som jobber i barnehage skulle ha lest :)
  Riktig god jul Birthe, håper du får en lang fin julekveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Tine!
   Jeg tenker å få lest de sakprosabøkene snart, og takker for tips ang Hjerteforeldre. Den har jeg ikke hørt om.

   Ønsker deg et fantastisk godt nytt år :))

   Slett