søndag 10. februar 2019

Elfland (Aetherial Tales I) ~ Freda Warrington


Denne boken kjøpte jeg for noen år siden fordi jeg fikk bok nummer tre i en giveaway, og da jeg i januar skulle på ferie til varmere strøk passet det bra å ha den med siden det er en pocketutgave. Bokomslaget er nydelig, og ga meg høye forventninger, sammen med antall sider som er på 610. De to andre er ikke noe mindre, så jeg har utsatt lesingen fordi jeg så for meg noe som både kom til å ta lang tid og være komplisert lesing med mye å følge med på. Nå som første bok er lest, skjønner jeg ikke hvorfor jeg gruet meg. Språket er enkelt og historien likeså. Det kompliserte universet jeg forestilte meg kom aldri, og jeg må si jeg ble en smule skuffet.

Fra baksideteksten:

The Aetherials live among us, indistinguishable from humans. Every seven years, on the Night of the Summer Stars, Lawrence Wilder, the Gatekeeper, throws open the Gates to the Other World. But this time, he has sealed the Gates, warning of a great danger lurking in the realm beyond. What will become of them, deprived of the home realm from which their essential life force flows?

Rose Fox and Sam Wilder are drawn to the lands beyond the Gates, even as their families feud over Lawrence's refusal to open the Gates. Struggling with their own too-human urges, they are drawn together in a forbidden alliance. Only by breaching the dreaded Gates and daring the danger beyond can they confront that which they fear most - their otherness - and claim their birthright.


Vi møter Rosie i nåtid, men i korte og lengre tilbakeblikk får leseren kjennskap til oppveksten hennes i en trygg og harmonisk familie. Skjønt, det er mye drama og intriger, noe som fyller det meste av boken. Mennesker eller andre vesen, man er visst ikke unndratt akkurat det! Kjærlighet, svik, bedrag, utroskap, narkotika. Visst var det spennende deler underveis, men altfor lite av hva konflikten med the Other World består av. Nå er det to bøker til i denne serien, og selv om jeg ikke kommer til ile til bokhyllen for å finne dem frem har jeg planer om å lese dem, kanskje som strandlektyre på neste ferie. Jeg har et håp om at det blir mer av det jeg hadde forestilt meg utover i bok nummer to. Slik Elfland fremstår, sammenligner jeg den med en føljetong av Margit Sandemo; helt grei lesing, men ikke når forventningene er høye. Så håpet mitt er å møte mer av alvene, feene, demonene.


Elfland (Aetherial Tales I) av Freda Warrington
Tor Books, 2009
Engelsk
610 sider
Pocket, kjøpt

11 kommentarer:

 1. Kjedelig når en bok ikke svarer helt til forventningene og i hvert fall når det er en murstein av en bok, man bruker jo noe tid på det uansett. Håper de neste bøkene i serien blir noe bedre,bokens ingredienser vekker jo nysgjerrigheten min noe men sikkert noe jeg kan finne i andre bøker også. Ha en fin kveld, Birthe :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det var ikke en dårlig bok. Men forventningene lå nok på et helt annet plan :D Jeg skal lese de andre etterhvert, og nå vet jeg hva jeg går til :)

   Slett
 2. Vi trenger alle litt Sandemo innimellom!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant det! Jeg slukte Sagaen om Isfolket, skikkelig gøy lesing :)

   Slett
 3. Ind immellem kan det måske være fint med den slags læsning - men hvis man venter noget mere, bliver man skuffet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig :)) Det er bare synd når forventningene er annerledes enn hva boken faktisk gir, men nå vet jeg hva jeg går til når jeg leser bok nummer to.

   Slett
 4. Helt enig i at den har en nydelig fremside. Både tittel og innhold er fristende. Forstår godt du ble skuffet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og de andre er like nydelige, så de skal leses - kanskje det viser seg at historien tar seg opp :)

   Slett
  2. Ja, det er jo noe tilfredsstillende i det å fullføre, tross alt. :-)

   Slett
  3. Det er sant! Og jeg har tidligere erfart at starten på en serie er laber, men at den blir bedre etterhvert :)

   Slett
  4. Åh, det er deilig når det går den veien. Tror og håper det blir to gode leseropplevelser. Og om ikke - får du hvile øynene på de fantastiske fremsidene.

   Slett