søndag 20. mai 2012

En smakebit på søndag #20 [Samartin]


"Jamilet kjente en nervøs oppstemthet ved tanken på at hun var så nær målet. Reisen hadde vært lettere enn forventet. Hun hadde vært forberedt på å bruke dager, til og med uker, på å krysse grensen, fullstendig klar over at mange ble tatt og sendt tilbake bare for å forsøke igjen allerede neste dag. slik kunne det fortsette i ukevis, og ofte ble de mest utholdende arrestert og hold fengslet i måneder. Men her var hun, deltaker i en plan som var like ukomplisert som å gjøre husarbeid." 
s. 40

Endelig ble jeg ferdig med Mansfield Park og faktisk også Trainspotting og har startet på Señor Peregrino av Cecilia Samartin. Nå har jeg ikke kommet langt i denne boken, men at dette er "den nye Isabel Allende ispedd en dose Paulo Coelho" som det står på forsiden er jeg ikke enig i, så får jeg se om det endrer seg etterhvert som lesingen går fremover.


Smakebit

40 kommentarer:

 1. Takk for fin smakebit:) Har denne boken i bokhylla:) Gleder meg å lese hva du synes om boken:) Ha en flott søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig!
   Jeg kan skrive noen ord om boken når den er lest :)

   Slett
 2. Ikke lest, men skal se hva du synes :-)
  Ha en deilig sykkeltur.
  Mormor på klagemuren

  SvarSlett
  Svar
  1. Sykkelturen var veldig fin, solen skinte og det var til og med varme :)

   Slett
 3. Tusen takk for fin smakebit:-) Kjøpte denne boken i fjor men har ikke fått lest den enda, tror jeg skal få gjort det i løpet av sommeren i hvert fall.
  Gleder meg til å høre hva du syntes om den, selv har jeg kun lest "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin..men har de heldigvis klar i hyllen:-)
  Ha en fin Søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig!
   Sommeren er en bra tid å lese denne boken tenker jeg, den er lettlest og passer til late sommerdager. Drømmehjerte falt ikke helt i smak hos meg, men det var en god historie :)

   Slett
 4. Spændende at læse lidt om en forfatter, som jeg ikke har hørt om før - dejligt med inspiration til ny lekture :) God søndag til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint å få inspirasjon til lesestoff og gjerne med forfattere en ikke har lest før :)
   Søndagen har vært bra, solen tittet frem og det var til og med varme!

   Slett
 5. Har ikke lest noe av Samartin jeg heller. men det er mange som liker bøkene hennes, har jeg skjønt! Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bøkene hennes har blitt veldig populære. Det er fascinerende historier, men personlig må jeg si at de ikke falt helt i smak hos meg :)

   Slett
 6. Denne har jeg lest, men det er noen år siden så den er ikke så friskt i minnet lenger. Likte den ganske bra, selv om Drømmehjerte helt klart trekker det lengste strået om jeg sammenligner de to jeg har lest av Samartin. Har en til av henne stående i bokhylla også, kanskje jeg tar den fram som sommerlesning...
  God søndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå som jeg har kommet lengre i lesingen vil jeg nok si meg enig i at Drømmehjerte er bedre. Passer helt sikkert perfekt til sommerlektyre :)

   Slett
 7. Samartin er en forfatter som stadig dukker på anbefalt-lister. Kaskje på tide at jeg tok en titt? :)

  Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene hennes er blitt veldig populære, ja, men falt ikke helt i smak hos meg :)

   Slett
 8. Fin smakebit. Jeg har lest denne og Drømmehjerte, og som Tone så er det nok Drømmehjerte jeg liker beste :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg heller nok til den samme konklusjonen :)

   Slett
 9. A beautiful world of Cecilia Samartín

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke lest meg noe av forfatteren men har merket meg ved Drømmehjertet som jeg kanskje forsøker meg på en vakker dag. Det hørtes ikke ut som om du er helt overbevist av forfatteren enda :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil si at Drømmehjerte er en bedre bok, så du kan trygt starte med den om du skal lese noe av Samartin, men helt overbevist er jeg nok ikke :)

   Slett
 11. Jeg er imponert over at du er ferdig med Trainspotting. Jeg har ikke fått begynt! :-) Denne boken likte jeg godt da jeg leste den, håper du også finner den fin etterhvert! Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, jeg bestemte meg for å gjøre den ferdig før bloggdatoen og siden det var en norsk utgave løp sidene avgårde. I forhold til språket i The Moonstone er Trainspotting mye enklere.

   Samartin skriver gode historier, men det blir litt mye klisjeer synes jeg :)

   Slett
 12. Eg elska Samartin og eg elska denne boka! Men som mange har skrevet før her, Drømmehjerte er bedre og ein absolutt Samartin-favoritt hos meg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok også jeg liker Drømmehjerte bedre :)

   Slett
 13. Hadde jeg visst hvor populær denne boken skulle bli da jeg oversatte den, ville jeg ha bedt forlaget om en krone pr eksemplar istedet for honororar. Oversettere har selvsagt ingenting med selve boken å gjøre, vi er bare et verktøy for å få frem forfatterens ord på et annet språk, så jeg kan ikke ta æren for populariteten. Men dette var den letteste oversetterjobben jeg har hatt. Samartin har en flott språk og jeg likte historien utrolig godt. Så det har ikke forundret meg at den har slått an - selv om jeg ikke kunne ha forestilt meg at det skulle bli så stort. Fin smakebit :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig at det er du som oversatte boken jeg holder på med, nå måtte jeg bla opp på første siden og se navnet ditt der :)
   Historien virker bra og boken er lettlest, men ikke lettlest på en negativ måte.
   Takk for fin kommentar til smakebiten!

   Slett
 14. Når en komponist melder sig på "markedet for musik" med nye melodier, nye kompositioner, sker det ofte at der bliver sammenlignet med ældre musik, så en komponist kan blive kaldt "en efterkommer af Penderetsky" eller "en ny Bartok" og så videre, men det er jo egentlig blot for at sælge produktet, så folk ved, at der er tale om musikalske virkemidler, der har en vis lighed med tidligere musik. Det spændende er så om den forfatter (eller komponist) har et budskab, en historie (eller musikalsk stemning) som siger os noget og får os til at sende tankerne i en retning, som gør os bare lidt klogere :)

  Jeg synes det er en flot kommentar fra oversætteren, om det originale sprog og om at du har valgt en god smagsprøve. :)

  Tak for kommentar på "dax2" - det bliver man glad for.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har nok rett i at sammenligninger som dette er et salgtriks mer enn at den nye forfatteren faktisk innehar egenskapene til den som blir sammenlignet med. Skjønt jeg kan se hva der skal frem til, men likevel milevis unna i dette tilfellet.

   Ja, det er en fin kommentar fra oversetteren :)

   Slett
 15. Jeg har ikke lest noe av Samartin, men hun har jo blitt enormt populær. Jeg er litt usikker på om bøkene hennes er noe for meg... Takk for smakebiten uansett, og ha en fortsatt fin søndag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig populær! Bøkene har ikke falt helt i smak hos meg, men jeg synes foreløbig at Drømmehjerte er en bedre bok :)

   Slett
 16. Kos deg med ny bok, og ha fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Søndagen var fin med strålende sol og varme - endelig ble det vår, ja rent sommerlig :)

   Slett
 17. Jeg er ikke så glad i den forfatteren....har lest den du leser nå og Drømmhjerte. For meg blir dette for mye smussliteratur. Drømmhjerte tok helt kaka da de to hovedpersonene, midt utpå havet mellom Cuba og Florida, ble reddet da båten deres begynte å brenne og akkurat nesten sank. På roppen av alt var det heltinnens mann som fant dem der midt på havet. Du og du så heldig for dem....Og på toppen av det hele blei den blinde illegale flyktningepiken fra Cuba operert på amerikansk sykehus og fikk synet tilbake. Hvem betalte den operasjonen for en illegal flyktning ?

  Sorry...dette var litt negativt på søndagskvelden, men heldigvis har vi forskjellig smak de fleste av oss og jeg ser at jeg selv er litt sær.... Jeg liker ofte litt smale filmer og bøker som kanskje ikke alltid er bestselgere..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, negativt eller ikke - det er bra du sier hva du mener :)
   Som jeg nevnte synes jeg dette er laaangt fra Isabel Allende, det bli litt for mye klisjeer rett og slett selv om historiene er gode i seg selv. Sånn sett falt ikke bøkene helt i smak hos meg heller, men det er bra at smaken er forskjellig.

   Slett
 18. Jeg bruker alltid lang tid på å lese bøkene hennes, de kommer seg ofte på slutten. Så hun er ingen favoritt, eller så er det meg som er ukonsentrert, for det går treigt med lesingen for tiden. Ha en fin kveld og sommeren begynner i morgen. Vi får varmest i uken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt tenkes at bøkene rett og slett blir for klisjeeaktige og at det er årsaken til du ikke er så konsentrert, men de er helt sikkert greie til late sommerdager :)

   Ja, nå kom varmen! Jeg hadde helt feil påkledning på jobben i dag...

   Slett
 19. Cecilia Samartin har jeg enda ikke lest noe av, og det må jeg gjøre noe med!
  Tusen takk for fin smakebit :)
  Ønsker deg en glad dag!!!
  Pia xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Da vil jeg anbefale å starte med Drømmehjerte, som jeg synes er en bedre bok :)

   Slett
 20. Mjæh... den eneste boka av Cecilia Samartin som er verdt å lese er DRØMMEHJERTE. Resten er intetsigende fluffaluff.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Drømmehjerte er bra selv om den også inneholder en del klisjeer. Nå er jeg snart ferdig med Señor Peregrino og er ikke blitt videre imponert.

   Slett