torsdag 31. mai 2012

Bokpakke og streik

I går kom bokpakken fra Anette med de to bøkene som jeg vant på hennes Giveaway hun hadde i begynnelsen av mai.

"Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay og "Fortellingen i fiolinen" av Natasha Solomons, to bøker jeg ser frem til å lese. Tusen takk, Anette!

Ikke nok med det, Anette hadde sendt med en overraskelse! Nemlig skrapelodd, og selv om det var ingen gevinst å hente der (jeg er ikke den som har stor vinnerlykke og bokpakken er nok min skjerv på en lang stund) så var spenningen stor under skrapingen (lenge siden jeg har gjort det, gitt). Til og med ungene syntes det var gjevt, noe som også kan ha å gjøre med at vi sjeldent har denslags mellom fingrene :)

~

Så er det jo streik for tiden og som medlem av Fagforbundet ble jeg sammen med mine kolleger tatt ut i streik fra tirsdag av. Den dagen var det registrering og deretter møte på Torgalmenningen her i Bergen hvor lederen, Jan Davidsen, holdt en appell før alle gikk samlet med kamprop til Nav i Valkendorfsgate hvor arbeidsminister Hanne Bjurstrøm skulle komme.

I går satt jeg streikevakt som jeg også skal i morgen om streiken fortsetter, noe jeg håper hvis ikke det kommer til enighet slik at lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor ikke øker ytterligere. I mellomtiden blogger jeg midt i arbeidstiden og planlegger en sykkeltur litt senere på formiddagen, det er oppholdsvær og solen skinner selv om skyene truer i horisonten. Eller kanskje ikke. Kanskje jeg heller benytter anledningen til å lese et kapittel i boken jeg holder på med.

Her går arbeidsministeren ned gaten til venstre:


Protestmarsj

12 kommentarer:

 1. Gratulerer! Så flotte bøker du vant og artig med skrapelodd:-) Ser du bor i Bergen du også, har ikke fått det med meg før, barna mine er alle 3 sjeleglad for streik, jeg er ikke fullt så glad..men forstår jo dere som streiker da.

  Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, jeg er kjempeglad for bøkene - og overraskelsen. Så du også er bergenser? Artig! Mine barn er også smilende fornøyde over streiken, spesielt han som skulle hatt nynorsk tentamen i dag :)

   Slett
  2. Jenten min skulle også hatt nynorsk tentamen i dag så hun er sjeleglad for streik :-) Ha en fin helg:-)

   Slett
  3. Skjønner dem godt!
   God helg til deg også :)

   Slett
 2. Hm. Bokpakker er alltid godt å få :-) Kjekt med skrapelodd og la oss håpe det går rette veien med tetting av lønnsgapet.
  Mormor på klagemuren

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det venter enda en på pib-en borte på rema 100 for jeg har bestilt meg noen bøker også :)

   Slett
 3. Jeg skal kjøpe Huset du elsket av Tatiana de Rosnay. Har lest de to siste bøkene før denne av henne, og bare slukte de. Hun skriver såå bra, jeg ble helt hekta fra første stund. Stå på i streiken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest noen av bøkene hennes, men nå som du virker så entusiastisk over dem gleder jeg meg enda mer til å starte på Huset du elsket :)

   Slett
 4. Gratulerer med bokpakke!
  Jeg er også medlem av Fagforbundet og ble tatt ut i streik i fjor. Siden jeg har en "ekstremt" lavt betalt jobb hadde det vært fantastisk hvis jeg kunne gått opp noen hakk i lønn. *Sukk* Man kan jo drømme :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, alltid spennende når det kommer bøker i posten :)
   Jeg håper virkelig at kravene når gjennom, jeg skulle også veldig gjerne gått opp noen hakk i lønn.

   Slett
 5. Heldig du som vant slike spennende bøker! Og du er også en av de som streiker ja. Håper det går i orden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble så glad :)
   Håper også det går i orden med streiken og at vi får kravene gjennom!

   Slett