torsdag 6. desember 2012

Himmelsk # 114 [ettermiddag og bøker]

Forrige tirsdag satt jeg i et datarom på høgskolen en ettermiddag. Like før jeg skulle hjem, så jeg ut vinduet og fikk se solen idet den var på vei ned. Mobilen ble sporenstreks fisket frem fra jakkelommen - et slikt syn måtte foreviges!


I retning solnedgangen prøvde jeg å fange fargene:


På ingen måte suksessfullt. Fra passasjersetet i en skitten bil og med mobilkamera er det en tilnærmet umulig oppgave. Likevel, et glimt at hva himmelen hadde å by på synes jeg kom bra frem.

Forresten; det er nesten utrolig, men innimellom nilesing av pensum har jeg klart å gjøre meg ferdig med The Monk! Og hva gjør man når en bok er ferdig? Man starter på nye! Og er man som meg, bryter en alle forsetter og planer og gyver løs på bøker det overhodet ikke var meningen å lese. Ihvertfall ikke på nåværende tidspunkt.

Etter at jeg leste Persepolis ville jeg lese mer av Satrapi og bestilte Embroideries på biblioteket, og når jeg først var i gang bestilte jeg like godt Skyggen og dronninga som jeg ble anbefalt i forbindelse med En dåre fri. Ingen av dem stod på leselisten og bokhyllen inneholder et høyt antall uleste bøker, men sånn er livet; uforutsigbart :)    

Skyggen og dronninga

Himmelsk

30 kommentarer:

 1. Det kalde vinterlyset var nydelig!
  Og så har du lest ferdig The Monk? Jeg har lest ca. 20% av boka. Sluttet ikke fordi jeg ikke likte den, men fordi jeg må gjøre ferdig finansthrilleren En Kule først på lydbok. Den er så spennende at jeg føler øreproppene snart er en del av kroppen....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vidunderlig syn!
   Jeg startet tidlig på The Monk, hoppet over november-boken så det er årsaken. Skjønner godt at andre bøker fenger mer, og har man først startet på en spennende bok er det vanskelig å legge den fra seg :)

   Slett
 2. Nydelig solnedgang! Klart man må forevige sånne øyeblikk! ;)
  God kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ville vært synd å la et slikt øyeblikk gå tapt for kamera :)

   Slett
 3. Takk for fine bilder midt under studiene.

  -- og du skal ikke kimse av hvor viktig det er å lese annet enn pensum.
  Du er rett og slett på rett spor

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :)
   Det er sant, innimellom må jeg bare lese noe annet - godt å få tankene til å sirkle rundt andre ting enn pensum!

   Slett
 4. Spennende med de bøkene du leser nå altså :-D Jeg liker utvalget: Litt dikt nå og da, klassikeren Jane Eyre og Marjane Satrapi < 3 Gleder meg til å lese hva du synes om den. Det er alltid best å lese det du vil lese akkurat når du vil lese det (Jeg gjorde jo det selv med Persepolis). Tilfredsstillende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Men sant skal sies; at hverken Jane Eyre eller diktsamlingen har vært åpnet på en stund...de ligger der og hver gang jeg går forbi tenker jeg at nå må jeg se å få lest litt i dem. Før jeg oppdager en annen bok som fenger min interesse. Bevares, de ligger jo alle steder hvor enn jeg går! Hehe, men kanskje i julen. Da kan jeg senke skuldrene litt :)

   Slett
  2. "Bevares, de ligger jo alle steder hvor enn jeg går!" her måtte jeg le høyt. Jeg vet hva du snakker om, diktboken min står i hyllen, oversett av meg. Den står den godt, hehe.

   Slett
  3. Hehe, ofte blir det slik at jeg anskaffer bøker jeg ønsker meg for så å la dem bli liggende/stående fordi jeg anskaffer enda nye :D

   Slett
  4. Det er du ikke alene om.. *Tralala*, hehe.

   Slett
 5. Hvor er den smuk, din himmel. Og ih ja, jeg kender det med bøger. Der er altid så mange fristelser... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var fantastisk og jeg er glad jeg klarte å få det frem på bildene.
   Ja, så mange bøker - så liten tid :)

   Slett
 6. Synes bildet ikke var så værst jeg-- man aner hvertfall stemningen.:) Spent på hva du synes om Skuggen og dronninga... Og ja vi bokgale kommer ofte hjem emd bøker man ikke hadde planlagt å lese akkurat nå.. Lykke til med lesing av både pensum og skjønnlitteratur.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   Nå har jeg startet på "Skuggen og dronningen", men ikke kommet så langt. Men langt nok til å skjønne hva du mener med at det var sterk lesing.
   Og etterpå skal jeg lese "Syngja", selv om du sier den ikke tok deg helt. Likevel, når du sier at den er "tankevekkende, innsiktsfull, godt skrevet, trist, ærlig, til å lære noe av og om" så har jeg veldig lyst til å lese den :)

   Slett
 7. Nydelige bilder! Himmelen viser seg virkelig fra sin beste side om dagen :) God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anette! Når været er som nå fremkaller det fantastiske farger og mønstre på himmelen. God helg til deg og :)

   Slett
 8. Flotte billeder :-) Og jeg er imponeret over alt det, du får læst! Jeg har været i gang med Ken Folletts 'Verdens vinter' i en måned ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Madame!
   Vel, jeg har lest til og fra jobb/skole og innimellom før jeg skal legge meg. Jeg lider av bare-en-side-til så det blir sjeldent nok søvn :) Kos deg videre med Follett!

   Slett
 9. Så nydelig! Tenk at også vinterhimmelen kan være så vakker!
  Takk for hilsen! -Margit-

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er utrolig fascinerende :)
   Ha en fin uke, Margit!

   Slett
 10. Jeg synes at billeder af denne slags - de lidt "imperfekte" - kan være mere sigende end andre billeder. Jeg så straks på andet billede, at du sad på passager-sædet i en bil, der havde lidt snesjapp på forruden - og tænkte at her har vi den smukke solnedgang selv om vi kører under vanskelige (og snavsede) forhold :) Jeg holder meget af det nederste billede.

  Jeg synes det er interessant at se, hvor meget du har nået at læse. Jeg er igang med en "billig krimi" af en fransk forfatterinde, som kalder sig "Fred Vargas" - og den har fænget mig. Så går det hurtigere med læsningen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har mye rett i det du sier, og jeg er glad du nevner det for det ville vært synd at en ikke skulle glede seg over og vise en vakker solnedgang bare fordi speilreflekskamera ikke er tilgjengelig der og da. Og det er noe spesielt med øyeblikkene :)

   Fred Vargas var ukjent for meg og er nå notert i tilfelle det er bøker som kan pirre nysgjerrigheten. Ja, det går mye raskere med lesingen når det fenger!

   Slett
 11. Vackra bilder! Du har snyggt fångat det flyende ljuset. :-)
  Onekligen alltid något nytt på himlen som är värt att fotografera.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   Ja, jeg fascineres stadig av variasjonene og skiftningene på himmelen.

   Slett
 12. ja, det er ut som en fin solnedgång. Ett minne i alla fall. :)

  SvarSlett