tirsdag 18. desember 2012

jeg vant, jeg vant

I postkassen lå pakken jeg har ventet på siden jeg vant julegiveawayen hos Heidi. Jeg har gledet meg til å lese en av hennes favorittforfattere; Etgar Keret, som var helt ukjent for meg før hun nevnte ham på bloggen sin. Keret er født 1967 i Israel og vokste opp i Tel Aviv. Han er forfatter og filmregissør, ansatt ved og underviser ved Tel Aviv University Film School, og har gitt ut åtte bøker i Israel, samt skrevet en musikal og en spillefilm. Boken jeg har fått heter The Girl on the Fridge, og er en samling korte historier fra starten av forfatterskapet.

Og se det fine bokmerket! To føtter som stikker ut og vitner om en leseglad som er klemt mellom sidene i boken. Ja, i kveld blir det lesing og sjokoladespising, husbonden liker fruktpastiller så dem kan han forsyne seg av. Selv er jeg en sjokoholiker. Tusen takk, Heidi :)

A birthday-party magician whose hat tricks end in horror and gore; a girl parented by a major household appliance; the possessor of the lowest IQ in the Mossad—such are the denizens of Etgar Keret’s dark and fertile mind. The Girl on the Fridge contains the best of Keret’s first collections, the ones that made him a household name in Israel and the major discovery of this last decade.

The Girl on the Fridge

The Girl on the Fridge

Boken på vent

23 kommentarer:

 1. Et fantastisk stilig bokmerke!

  Boken hadde jeg ikke hørt om, men når jeg tenker meg om har jeg heller ikke lest bøker fra Israel. Det er et land som fascinerer meg så det burde jeg jo gjort. Jeg noterer meg Etgar Keret og takker for tips :-) Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Må være det stiligste jeg har sett til nå, bortsett fra et jeg fikk av Beathe. Det var kanskje mer nydelig enn stilig :)
   Jeg har heller ikke lest bøker fra Israel, så denne passer bra.

   Slett
 2. Du har da vinnelykke må jeg si. Flott premie, delikat. Festen hos oss var livlig, og full fart på 30-åringene. Da har de blitt litt voksen, tror jeg. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en veldig fin måte å få lest bøker på :)
   De er nok blitt voksne, 30-åringene når de kan feste livlig hos deg :)

   Slett
 3. Åh, så kuuuult!!! Gratulerer så masse :):)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye og det bokmerket var fantastisk! Forfatteren hadde jeg hørt om heller men nå har jeg skrevet ham opp så jeg skal nok få kjøpt noe av ham etter hvert. Spent på å høre hva du syntes om boken! Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Beathe! Ja, utrolig stilig bokmerke, med det jeg fikk av deg har jeg nå to slike fine bokmerker :)
   Jeg er også spent på denne boken, har startet så vidt og lest den første historien.

   Slett
 5. Flott gave og for et supert bokmerke.
  Ha en deilig kveld med ny bok og sjokolade
  Mormorklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, skikkelig supert bokmerke :)
   Sjokoladen ble spist i løpet av kvelden, her var mange som ville smake...

   Slett
 6. Bokmerket alene kan gi leselyst. På toppen av min ønskeliste til jul står boken til Hanne Eggen Rødlien, Israelerne. Som barn drømte jeg om å reise til Israel og bo i Kibutz etter å ha lest om det i et ukeblad. Men det har hittil blitt med drømmen. Nærmeste stedet til Israel jeg har vært er Kypros. Mitt favorittreisemål hva angår solferie. Men kanskje en dag....

  SvarSlett
  Svar
  1. At bokmerket gir leselyst, ja det er jeg helt enig i! Boken du nevner har jeg ikke hørt om, takker for tips. Jeg hadde også en periode der jeg ønsket å dra til kibutz, det ble med drømmen ja!

   Slett
 7. Grattis med presang! Jeg fikk også en denne uka, og gryteklutene fra Mary-Anne har havnet under juletre. Ikke pakket dem opp ennå :-)
  Jeg bare ELSKER bokmerket! Det må være det kuuleste jeg har sett - EVER!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, det er herlig med gaver, og de gryteklutene var veldig fine :)
   Bokmerket jeg fikk er skikkelig kult, ja! Hver gang jeg ser på det får jeg følelsen av å være inneklemt i en bok - det er ingen negativ følelse altså ;)

   Slett
 8. Kult bokmerke ja! Haha, herleg :-)))

  SvarSlett
 9. Awesome bokmerke altså!:) Virker som en bra bok! du får kose deg med den!
  SV;Bare hyggelig vettu! Er ikke alltid like lett med disse julegavene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette bokmerket liker jeg kjempegodt!
   Julegaver kan gi grå hår i hodet! Men det faller heldigvis på plass etterhvert :)

   Slett