tirsdag 11. desember 2012

Boken på vent og andre bokhyllerelaterte ting

For tiden er det stort sett bøker på vent det dreier seg om for mitt vedkommende, og jeg har en følelse av at listen over bøker som skal leses kommer til å bli mye lengre enn de faktisk leste. Likevel, jeg har nettopp lest Skuggen og dronninga og startet på En dåre fri, så helt gale er det ikke. Pensum ligger bak meg, og nå skal jeg konsentrere meg om noen oppgaver som skal legges frem til eksamen. Dessuten blir det praksisperiode rett etter nyttår og med det enda flere oppgaver som skal gjennomføres. Spennende, og jeg kjenner at jeg er forventningsfull og en smule nervøs!

Med alle de uleste bøkene i bokhyllen vil det være en idé å bli med på utfordringen som Beathe skriver om: The off the Shelf Challenge 2013, som går ut på å lese et visst antall av bøkene i bokhyllen i løpet av året.

Ellers har Heidi en julegiveaway hvor en kan vinne en novellesamling. Trekning er den trettende, så det er ennå tid til å bli med :)

Salman RushdieBoken jeg har på vent fikk jeg i en bokpakke: Skam av Salman Rushdie

Aschehoug skriver om boken: Med romanen Skam bekreftet Salman Rushdie sin posisjon som en av vår tids store fortellere. Som Midnattsbarn handlet om India, handler Skam om Pakistan. Det er en fantastisk fortelling - et billedteppe av sjelden styrke. Vi føres inn i en verden av korrupsjon, mord, statskupp og undertrykkelse, av lidenskap, glede, brorskap, vold og hevn.

Forfatteren skildrer livet i en pakistansk storfamilie, livet i storbyene og på landet, kvinners kåt, politikere og militære - alt sammen med et skjevt smil, en kjærlig penn og sprelsk fantasi.

Skam ble innstilt til Booker-prisen og fikk en overveldende mottakelse.

Boken på vent hos Beathe.

16 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg har også planer om å lese minst en Rushdie-bok i 2013. Det blir nok denne eller Midnattsbarn. Jeg må bare få sagt at der er et fantastisk nydelig omslag på denne boka! Lykke til med semesterinnspurten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hørt at denne og Midnattsbarn skal være veldig bra, så jeg har også lyst til å lese den. Ja, omslaget er fint, men dessverre ikke det jeg har på mitt eksemplar. Det bildet fant jeg ingen steder og kamera lå i en annen etasje så av ren latskap ble det dette bildet :)
   Takk for lykkeønsker!

   Slett
 2. Denne hadde jeg ikke hørt om før. Virker spennende. Takk for tips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også den virker spennende så jeg gleder meg til å lese den, blir nok i løpet av neste år tenker jeg :)

   Slett
 3. Har heller ikke hørt om denne før, har aldri vurdert å lese noe av Rushdie, men kanskje jeg burde vurdere det? Denne virker interessant, så jeg må notere denne ned.Kjekt om du hiver deg med utfordringen, jeg starter med ny frisk selv om det ikke gikk helt veien nå i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. For mange år siden leste jeg "Harun og historienes hav" og jeg husker ennå den gode leseopplevelsen, så ja; du burde vurdere å lese Rushdie :)

   Den utfordringen skal jeg bli med på, som et spark bak til å lese det som er i bokhyllen.

   Slett
 4. Denne virker spennende.. Har to bøker av Rushdie i hylla, de to andre du nevner, men har ikke lest dem. Fy skam på meg;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fy skam! Neida, sånn er det bare; andre bøker kommer og opptar oppmerksomheten slik at de andre blir liggende på vent :)

   Slett
 5. Denne leste jeg for lenge siden, da den nettopp var oversatt til norsk. Husker den som god, i samme stil som Midnattsbarn, som var den første som kom, tror jeg, i alle fall på norsk.

  Jeg har lest mange bøker av Rushdie siden da, de varierer en del i stil. Denne er blant de jeg setter høyt.

  Ønsker deg en fin leseopplevelse -

  SvarSlett
  Svar
  1. At denne er blant de du setter høyt høres bra ut! Og "Midnattsbarn" har jeg også lyst å lese. Og "Sataniske vers". Og...ja, hvilke andre anbefaler du?

   Slett
  2. Rushdie ja - jeg måtte sjekke litt i hyllene mine. Jeg husker "Maurerens siste sukk" som god, litt i samme stil som "Midnattsbarn" og "Skam". "Sataniske vers" er litt annerledes, jeg leste den like etter at den var oversatt, med Fatwaen og attentatet på William Nygaard og alt det der. Det var nesten litt skummelt å sitte på toget med den, husker jeg.
   Så er det en som heter "Grunnen under hennes føtter", den husker jeg som litt middels. Og en nyere en, "Klovnen Shalimar", den likte jeg godt. Den ga meg mye ny kulturell innsikt.

   Jeg har et par til også, men de har ikke festet seg så godt.

   Slett
  3. Takk, han har jo skrevet en del bøker så det er fint med tips! Og da særlig om de som har festet seg :)
   Kan tenke meg at det var en spesiell opplevelse å lese Sataniske vers rett etter attentatet. Det er forresten en bok jeg har i hyllen, så da har jeg tre (Harun og historienes hav som jeg leste for mange år siden).

   Slett
 6. Åå enda en bok jeg aldri har hørt om :P Men denne høres veldig spennende ut! Lykke til i praksis! Det blir nok veldig kjekt og spennende! :)Og lykke til med oppgavene du skal skrive!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har hørt at denne skal være bra så jeg ser frem til å lese den. Praksisperioden ser jeg frem til, det blir spennende! Takk for oppmuntring til oppgavene, det trengs :)

   Slett
 7. Tusen takk for at du linket til konkurransen min snille du<3 At boka Skam er bra tviler jeg ikke på. Masse lykke til med praksisperioden på nyåret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig :)
   Det er mitt inntrykk av boken at det er bra lesing, så jeg ser frem til å starte på den.
   Takk! Jeg skal innom barnehagen i morgen for å hilse på dem :)

   Slett