søndag 16. desember 2012

En smakebit på søndag [en dåre fri]

Boken er på 510 sider så jeg blir nok ferdig i løpet av dagen. Det frister ikke å gå ut, regnet som kom i går har sammen med vinden smeltet det meste av snøen og jeg mistenker at isen ligger speilglatt på fortauene. Nei, da skal jeg heller kose meg inne med boken og vente på at pinnekjøttet blir ferdig. Bare duften som brer seg i huset kan få en hver til å bli sulten!

En dåre fri av Beate Grimsrud:

Beate Grimsrud
s. 463


Smakebit

20 kommentarer:

  1. En sterk smakebit! Jeg har lest denne boken og syntes den var virkelig fin. Og sterk. Det er vågalt å skrive så nært opp til seg selv om et så vanskelig tema, men Beate Grimsrud gjør det mesterlig.
    Ønsker deg en fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan ikke ha vært lett å skrive denne boken, og at det er mesterlig gjort er jeg helt enig i :)

      Slett
  2. En sterk smakebit! Skal lese denne boken men det blir ikke før i 2013 en gang tenker jeg.Det er bare å holde seg inne i dag tror jeg,det er nok glatt på fortauene i dag. Ha en fin Søndag og kos deg med lesingen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Boken anbefales :)
      Ja, det ble kun en kjapp tur bort på rema, da i bil. Bedre forhold i dag heldigvis, men synd snøen regnet bort. Håper det kommer mer til neste helg!

      Slett
  3. Veldig sterk smakebit denne uken, trekkes inn i boka bare av den.

    Høres ut som du har samme "herlige" været som jeg har. Det er nok best å holde seg innendørs med en god bok. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, boken er sterk lesing - en omtale kommer i løpet av uken :)
      Absolutt best å holde seg innendørs når føret er så isete. Heldigvis bedre i dag, men synd at snøen er borte.

      Slett
  4. Boka her MÅ jeg få lest. Spørs om du ikke nok en gang (Persepolis) har gitt meg et spark i rævva slik at jeg endelig får plukket opp en bok som har ligget på leselisten min i lengre tid.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, denne kan jeg absolutt anbefale - jeg leste den ferdig i går og tenker å skrive noe om den i løpet av uken. Har på følelsen at det kommer til å bli vanskelig...
      Kanskje du kan sjekke om de har den inne på biblioteket neste gang du er der :)

      Slett
    2. Jeg sitter på biblioteket akkurat nå (oversetter dikt i varmen, kaldt hjemme til meg)... Skal se om jeg ikke tar den med meg hjem eller venter litt, vil helst gjøre meg ferdig med 'Gaiman' perioden min først..

      Slett
    3. Ja, det kan være lurt å vente - det kan bli for mye å fordøye, særlig når du leser bøker som krever konsentrasjon slik diktet du oversetter gjør :)

      Slett
  5. Fin smakebit og stilig at du tok bilde av smakebiten! Ville også holdt meg inne hvis det var speilglatt ute. jeg er en smule redd isen ! hehe Du må gjerne sende av gårde noe pinnekjøtt til meg:P hehe

    SV;Mhm, helt enig! I går måtte jeg ta en real rydding i bokhylla så de jeg har stappet rundt omkring på pulten kunne få plass!:) Du får ha lykke til videre med juleshopping!hehe:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Nina! Jeg er heller ikke særlig begeistret for isete veier og da er det mye bedre å sitte i sofakroken med en god bok. Etter å ha stappet seg med pinnekjøtt...hehe, dessverre ble det ikke mer igjen :)

      Jeg skulle hatt en opprydning i bokhyllen, men siden jeg foreløbig kun har denne ene er det ingen steder å rydde bøkene så de får bare stå/ligge der de er til jeg får anskaffet en til. Takk for oppmuntring til juleshoppingen, det trengs for jeg har ikke motivasjon i det hele tatt.

      Slett
  6. Første gang jeg leste om den tenkte jeg at den skal jeg ikke lese, ikke minst pga at den er på på 510 sider. Men smakebiten endret på oppfatningen min. Pinnekjøtt, nam, nam. Her blir det av alle ting Lasagna. Bruker å ha fisk på søndag, men idag hadde vi glemt å kjøpe.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg synes også den virket lang, men mange av kapitlene er korte og med lite skrift på hver side går det mye raskere å lese boken enn en skulle tro. Fint at du endret oppfatning, for denne boken kan jeg virkelig anbefale :)
      Ja, pinnekjøtt var utrolig godt og med hjemmelaget is til dessert var måltidet herlig! Trengte ikke spise noe mer den dagen, for å si det sånn.

      Slett
  7. Det här är en bok som jag definitivt överväger att läsa. Den verkar väldigt bra :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Boken ble ferdig lest i går kveld og det er bare en ting å si: anbefales :)

      Slett
  8. Denne har stått på leselista lenge, håper den blir en av mine 2013-bøker:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg likte boken godt, og jeg sitter igjen med mange tanker etter å ha lest den. Definitivt en bok som kommer til å ligge i bakhodet leeenge :)

      Slett
  9. Utrolig sterk smakebit, tusen takk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og boken er nå ferdiglest. Sterk lesing fra begynnelse til slutt.

      Slett