tirsdag 9. juli 2013

Boken på vent [dagbok fra i morgen]

Cecelia Ahern er en forfatter jeg lenge har tenkt å skulle lese og Dagbok fra i morgen fikk jeg også låne av Beathe så den føyer jeg til listen over sommerlektyre. Det er godt å bare slappe av og kunne lese uten å tenke på alt som må gjøres. Det er ferie. I fire uker. Litt prosjekter har vi på gang likevel; gjerder og hus skal males og vindfanget tapetseres. Skjønt, akkurat nå siler regnet ned og tapeten jeg bestilte i går kommer ikke før på torsdag. Da blir det vel mer lesing tenker jeg :)


Fra Bokomslaget:

Tamara vokser opp på solsiden og er vant til å få alt hun ønsker seg. Hun har aldri skjenket morgendagen en tanke, men da faren dør og etterlater familien i bunnløs gjeld, forandrer livet seg dramatisk. Sammen med moren må Tamara flytte til sin onkel og tante, som bor i en liten landsby, langt fra det velstående og urbane Dublin Tamara er vant til. Hun er ensom og alene. Men på biblioteket kommer hun over en bok som snur opp ned på tilværelsen. Tamaras liv forandrer seg for alltid da hun finner ut hva boken gjemmer...


Dagbok fra i morgen


Boken på vent

27 kommentarer:

 1. Nå er det visst på tide å lese en bok av Ahern. Har forresten ikke fullført Paradis enda, den er litt for krevende når huset er fullt av feriegjester.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ihvertfall følte jeg det slik etter å ha hatt denne forfatteren på leselisten i over ett år. Paradis holder jeg også fortsatt på med, og synes den er krevende selv uten feriegjester!

   Slett
 2. Jeg er spent på om du liker deg i Cecelia Aherns verden, i dag leste jeg et sted at ikke mindre enn tre av bøkene hennes er under innspilling. Gi en lyd om du vil ha de andre opp også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy med litt oppussing,det er jo rette været til det innendørs i hvert fall. Jeg hadde planer om å male litt lister i stuen og på victorias rom men det ser ikke helt ut til at jeg kommer meg i gang.

   Slett
  2. Jeg er også spent, men har jo lest mye positivt om bøkene. Snart-syttenåringen har sett filmen PS, I Love You og likte den godt. Jeg har jo tenkt helt siden i fjor sommer at denne forfatteren skulle jeg stifte bekjentskap med, så får vi se om denne boken frister til mer.

   Ja, oppussing kan være gøy - ihvertfall det ferdige resultatet. Vi hadde nok ikke kommet så langt om ikke vår datter hadde startet med å rive ned gammel tapet!

   Slett
 3. Hittil har jeg bare lest to av bøkene til Ahern, og hun skriver veldig bra. Denne har jeg ikke lest, men blir nok ikke lenge før jeg gjør det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette blir min første så jeg er spent, vanligvis er jeg ikke veldig begeistret for chic-lit :)

   Slett
 4. Spent på hva du synes. Jeg leser svært sjelden chick-lit, (om jeg i det hele tatt har gjort det) da blir det heller serieromaner som Margit Sandemoe eller lignende-en sjelden gang.
  Leste en anmeldelse i adresseavisa nettopp av Ahlerns siste- avtale med livet-- og den fikk slakt selv om den ble vurdert ut fra den genren den tilhører.sitat: " Slapp tidtrøyte, klisjeene bare ramler ut fra sidene i dette forsøket på romantisk komedie..flate karakterskildringer osv-.. men godt håndtverk det skal hun ha.. anmelder Maria Årolilja Rø "

  (Heng anmelderen og ikke meg hvis dere er uenige her.. aka dont kill the messenger,,,)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøvde meg på Samartin og det kommer nok til å gå lang tid før jeg gjør det igjen! Men så har jeg hørt så mye positivt om Ahern og ettersom forfatteren har stått på leselisten i over ett år tenkte jeg at det var på tide å finne ut om det er bra eller ei. Sandemoe hadde jeg et veldig godt møte med da jeg leste Isfolket, men da jeg prøvde meg på en annen serie ble jeg svært skuffet. Nå er jeg spent på om tidtrøyte- og klisjékvurderingene vil gjelde også for meg :)

   Slett
  2. Samartin er vel egentlig ikke chiclit, vel? Selv om mange mener hun litterært sett er litt klisjebefengt- men det varierer vel med historiene hennes.. Hun har jo budskap, som feks i den siste fra Cuba- og fikk mye pepper av Cubanske myndigheter for den..
   Jeg har vel heller ikke egentlig lest noe særlig siden Sandemoe siden Sagaen av isfolket for mange herrens år siden-- det var et par oppfølgerserier som jeg datt av lasset på, men nå har jeg kjøpt trilogien om Kiara heksen-- som jeg skal lese. Det er fordi jeg liker heksetema.
   Ja, det blir spennende om du liker tidtrøyta Ahern, da. ;)

   Slett
  3. Nå måtte jeg søke det opp og ser at wikipedia definerer chick-lit som "en litterær sjanger som tar opp typiske kvinneproblemer på en humoristisk måte", så Samartin sine bøker kommer nok ikke under den sjangeren. Hm, det er så mange sjangere, går helt rundt for meg! Historier om hekser liker jeg også så jeg håper du skriver om serien etter hvert som den leses :)

   Slett
  4. Ja, det var det jeg trodde... :)

   Og så har vi "genren" dameroman. Men det er vel egentlig ingen genre, men en samlebetegnelse for slike romaner som Kate Morton o.l skriver--eller hva tror du?

   Slett
  5. Dameroman...usj, det er et begrep jeg ikke liker, men er det sånn så er det sånn. Kate Morton liker jeg veldig godt. Hun har jo latt seg inspirere av søstrene Brontë, Jane Austen og Daphne du Maurier. Jeg har lest at bøkene karakteriseres som "romantisk thriller", muligens det romantiske innslaget gjør den til en dameroman? Jeg ser at det er ulike oppfatninger av uttrykket, men selv er jeg skeptisk til det fordi jeg tror det undervurderer bøkene. Hvis dameromanene skal rangeres på en skala med de aller enkleste til høyre og de mer avanserte til høyre, ville nok Morton sine bøker ligge lengst til høyre. Eller?

   Slett
 5. oi oi denne skal eg lese :D

  SvarSlett
 6. Denne boka er bare helt nydelig og hvis du ikke har lest PS. Jeg elsker deg så burde du virkelig gjøre det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest noe av Ahern før så jeg er spent på denne. Om jeg liker den skal jeg se å få lest PS :)

   Slett
 7. Har lest denne og det er ikke den beste av Ahern synes jeg, men jeg liker forfatteren kjempegodt og synes alle bøkene burde prøves ut. Har også å lese PS: Jeg elsker deg, har bare ikke motet meg opp enda siden jeg synes filmen er så trist og boka skal visst være verre:)Selv likte jeg Avtale med livet, er jo litt smak og behag. Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er spent på å lese denne boken og liker jeg den skal jeg sette Avtale med livet på leselisten. Jeg har også hørt at PS er en trist historie, men kan godt tenke meg å lese den :)

   Slett
 8. Morsom og småfinurlig bok dette, men som Isabella skriver, syns jeg ikke det er den beste hun har skrevet. Håper du liker den, og uasett får du jo et inntrykk av hva slags verden hun skildrer i bøkene sine!
  Lykke til med maling og tapetsering- og nyt ferien ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke hvorfor jeg satte akkurat denne boken på leselisten, det må ha vært fordi det var den jeg hørte om først. Så jeg får jo et inntrykk av hennes forfatterskap, og som jeg håper er positivt. Takk, Berit, regner med å tapetsere i morgen eller fredag. Ferien nytes uansett :)

   Slett
 9. Hehe, skulle gjerne ha hatt en slik bok av og til i virkeligheten. I hvert fall enkelte dager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en bok som forandrer tilværelsen totalt ville vært fint av og til :)

   Slett
 10. Godt å ha en bok på vent i regnværet.
  Her er det opprydning etter vindvær og brukne trær.
  Ha en flott dag.
  Klem :)
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh ja her er det alltid bøker på vent, men heldigvis blir det også lest noen og spesielt nå som det er ferie :)

   Oj, har det blåst så mye! Selv har jeg tilbrakt dagen ute i hagen. Den trengte opprydning, men ikke pga vindvær, kun forsømmelse.

   Slett
 11. Denne tror jeg ikke at jeg har. Får ta en ekstra titt i bokhylla. Har flere bøker av forfatteren

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå skriver du ikke om du har lest noen av dem og om de er å anbefale, men det blir spennende å se hva du også synes :)

   Slett