søndag 14. juli 2013

En smakebit på søndag [woolf]

Uken som passerte har med godværet noen av dagene gjort det mulig å male alle gjerder rundt huset og i går ble vi ferdig med å tapetsere vindfanget, og det gjenstår kun en handletur til Ikea for å kjøpe skohyller og noe å henge klærne på. Det gikk fra mørkt til lyst. Hagen er derimot et begredelig kapittel som jeg etter hvert har begynt å gjøre noe med. Alt er ikke like gale, men blir naturen overlatt til seg selv tar den overhånd og velger selv planter. Det er ihvertfall...grønt!

Det gode med ferie er at leseintensiteten øker og jeg er til og med ferdig med Paradis. Dermed har jeg startet på nye bøker som gjør sommerleselisten lengre enn planlagt, blant annet Indiskresjoner og andre essay av Virginia Woolf, et utvalg av hennes essay.

Fra En nattlig vandring:

Og likevel, når man først hadde vent seg til det ukjente element, rommet det stor fred og skjønnhet. Det var som om håndgripelige ting bare fantes som skygger og åndesyn; skyer svevde hvor det før var åser, og husene var gnister av ild. Blikket kunne bade og forfriske seg i mørkets dyp uten å gnisse mot realitetenes krasse konturer; kloden med dens mylder av detaljer var oppløst i et ubestemmelig tomrom. Husets vegger ble for trange og lampelyset for grelt for oss nyvåkne og inntrykksvare; vi var som fugler som nettopp har lært å fly og så er fanget og satt i bur.
s. 29Bildene er tatt fra altanen. 
Det er ikke så ofte jeg lar kamera sikte nedover, 
som oftest blir det solnedganger og utsikten oppover jeg foreviger. 

Virginia Woolf

Startet på denne i dag - bok og espresso = kosestund :)

Smakebit

49 kommentarer:

 1. Denne Line anbefalte?

  Fin smakebit, og fint bokmerke:-)

  SvarSlett
 2. Eg har forresten lest ferdig Mrs Dalloway:-) Er i Woolf-humør for tida (kan og kalles avhengighet;-) Det positive er at det blir mange 1001-kryss av slikt;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er den Line anbefalte for å forstå romanene bedre så jeg gleder meg til å lese mer. Bokmerket liker jeg godt, det er et jeg fikk til bursdagen i fjor, ikke så lett å se hva som står der hvis ikke bilder et forstørret. Jeg er også i Woolf-humør for tiden og har bestilt Mrs Dalloway på biblioteket som jeg håper å hente i løpet av uken som kommer :)

   Slett
 3. Jeg la også merke til det flotte bokmerke du hadde! Har ikke lest noe av denne forfatteren men det burde jeg sikkert gjøre så jeg må titte litt etter bøkene hennes. Så flink dere har vært, jeg har ikke gjort så mye enda men skal ha en liten ommøblering på yngstemann sitt rom i morgen og henge opp nye gardiner og litt sånn, det er alltid noe å gjøre. Ha en fin dag,Birthe:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokmerket fikk jeg til bursdagen i fjor. "On life's long commute, may you always be carrying a really good book" er det som står der - veldig fint, det er jeg enig i. Ja, jeg synes også vi har vært flinke og i morgen skal jeg og nestensyttenåringen til Ikea. Gleder meg til å bli ferdig med vindfanget! Hehe, ja det er alltid noe å gjøre og nå som vi har kommet igang ser jeg at det er flere rom som trenger oppussing :)

   Slett
 4. Virginia Woolf var vi tvungna att läsa i skolan. Tvång är aldrig bra när det gäller läsning, så jag vet inte om jag någonsin kommer att läsa henne som vuxen, frivilligt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så synd at dere ble tvunget på en slik negativ måte! Det bidrar bare til at man holder seg langt unna resten av livet, men jeg håper du gir henne en sjanse for dette er bra litteratur :)

   Slett
 5. Det er alltid greit med ting som blir gjort. Med hus og hage er det alltid noe. Her er også naturen overlatt til seg selv, jeg liker det sånn. Men går støtt og tenker på alt som skulle vært gjort, tull.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ting som må vedlikeholdes hele tiden om ikke naturen skal gripe inn på en måte vi ikke ønsker. Hagen er ikke stor så det sees godt om det blir for mye ugress :)

   Slett
 6. Har ikke lest noe av Virginia Woolf, ennå. Malerisk språk i smakebiten ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et vakkert og fint språk og et forfatterskap jeg absolutt kan anbefale :)

   Slett
 7. Velkjent og kaller vel på gjenlesning :)
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har jo nettopp oppdaget Woolf og ser frem til å lese masse! Bøkene tenker jeg passer godt til å leses om igjen :)

   Slett
 8. Tack för smakbiten!
  Trädgården här är ett sorgligt kapitel, tycker din ser fin ut:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, den har stått i en sørgelig tilstand nå i to år og jeg synes det er fælt. Før blomstret det og ugress ble behørig fjernet etter hvert, men så kom tidsmonsteret og gapte over for mye så takk for fin kommentar :)

   Slett
 9. Virginia Woolf, en stor klassiker. Fint å lese disse innimellom. Blir ikke så ofte jeg gjør det, men har gode hensikter om tre- fire i året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nettopp oppdaget henne og har mye å lese - og jeg tror dette er litteratur som godt gjør seg til omlesing :)

   Slett
 10. Bok och espresso... det kan ju inte bli bättre :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 11. Takk for at du stadig vekk minner meg på at jeg har lest sørgelig lite Virginia Woolf (skarve to romaner) og at det haster med å rette opp akkurat det.. :) Ha en flott søndagskveld i det grønne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, jeg har kun lest "Til fyret" så langt så jeg er spent på denne essay-samlingen :)

   Slett
 12. Må si jeg liker tittelen på boka:) Kos deg med lesingen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant :)

   Takk, jeg ser frem til å lese mer!

   Slett
 13. Hvor er det spændende, at du læse Virginia Woolf i øjeblikket. Og det med den begrædelige affære i haven kender vi også til her :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, ja jeg har sett frem til å lese om essayisten Woolf. Med det kan jeg godt la være å se på den begredelige tilstanden hagen er i :)

   Slett
 14. Er heller ikke kjent med Virginia Woolf, hvis dette er den beste boken å begynne med, så får jeg vel gjøre det da :) Hun er jo en klassiker en må få med seg.. Kjekt med oppussing, håper på inspirasjon til høsten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er usikker på om dette er den beste å starte med, men ettersom jeg ble anbefalt essayene hennes for å forstå forfatterskapet og da særlig det at hun ikke ønsket å kalle seg en feministisk forfatter så ser jeg frem til å bli kjent med Woolf på denne måten.

   Ja, nå er det ikke mye som gjenstår i vindfanget, men du vet helt sikkert hvordan det er; når man først starter så ser man at det er så mye mer som trenger å ordnes på!

   Slett
 15. Tror inte att jag har läst den här, får kolla upp den för Virginia Woolf skriver väldigt bra, tack för smakbiten!:)

  SvarSlett
 16. Heisann! Ser likedan ut her, fikk litt orden på rosebedet forrige dagen, men er langt fra ferdig. Det vokser vel til før jeg har kommet rundt!
  Jeg har ikke lest mye av Verginia Wolf, men begynte på Orlando etter å ha sett filmen... husker ikke om jeg fikk lest den ferdig før lånet utløp på biblioteket. Fascinerende innhold! Har revet ut en artikkel om henne som skulle bli underlag for en post på bloggen.... er ikke blitt kasta i oppryddinga, så den blir vel brukt en eller annen gang!
  Ha det godt så lenge ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hage er noe en aldri blir ferdig meg, og faktisk det som gjør det så moro (når man har tid vel å merke). Håper du poster innholdet av den artikkelen, det høres spennende ut! Ha en fin uke :)

   Slett
 17. Jeg blir imponert over denne Woolf-lesingen. Og inspirert, burde virkelig gjøre et forsøk selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, for meg startet det med lesesirkelen 1001 bøker og fikk blod på tann. Eller øye for forfatterskapet :)

   Slett
 18. Åh, dette likte jeg å lese..fin smakebit! tror jeg må skaffe meg denne essaysamlingen.:) Lykke til med hagen og sånt.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å høre! Jeg har lånt den på biblioteket, men ser nå at jeg kunne godt tenke meg det til bokhyllen :)

   Slett
 19. Så fin smakebit! Tror jeg snart må stifte nærmere bekjentskap med VW!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, det kan jeg anbefale at du gjør :)

   Slett
 20. Jag har inte läst något av Virginia Woolf, men har tänkt att jag ska göra det någon gång :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hittil har jeg lest "Til fyret" som jeg likte veldig godt og som førte til at jeg bestilte denne essaysamlingen fra biblioteket :)

   Slett
 21. Heisann!
  Grand Canaria er ingen unnskyldning... jeg skal til Lia uten nett, folk får dokumentere når de vil, men spaserturen skal være gjort på søndag ;:OD)
  Jeg forhåndslager søndagens post!
  Blir du med likevel fra en eksotisk strand???

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir mange spaserturer på øyen, men vi reiser om mandagen så det spørs hvor mye tid det blir til gåing om søndagen. Jeg skal prioritere det og håper et forsinket innlegg går greit, men går jeg så poster jeg samme dag!

   Slett
 22. Grønt er bra, og hagen løper ikke sin veg, så det er aldri for sent å gjøre noe. Det så forresten veldig fint ut på nederste bildet.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint når det grønne vises i forskjellige nyanser og du har helt rett i at det aldri er for sent å gjøre noe. Det nederste bildet er fra den mindre avskrekkende delen av hagen :)

   Slett
 23. Fine bilder! Essays, spennende! Jeg vet det ikke er hensikten din men du har skremt meg noe vanvittig angående å lese Wolf. Bare smakebiten nå for eksempel: jøsses. Måtte lese den flere ganger og fortsatt (!) fikk jeg ikke grep på det.

  Du er tøff du.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sitatet er tatt ut av en sammenheng, så det er sikkert årsaken. Woolf har skrevet om hvordan det oppleves å vandre ute om natten. Ellers har jeg ikke lest videre i boken, det er nærmest maratonlesing for tiden. Den ene boken slukes etter den andre, for jeg vet at til høsten er det helt andre bøker som skal leses. Men altså, jeg håper virkelig ikke du ble så skremt at du ikke kommer til å lese Woolf! Det er nemlig veldig bra tekster :)

   Slett
  2. Wolf dukker vel opp i hendene mine en vakker dag; du har ikke skremt meg FRA å lese henne; bare påvirket forventningene.

   Liker denne "Blikket kunne bade og forfriske seg i mørkets dyp uten å gnisse mot realitetenes krasse konturer". Leste sitatet nå, litt enklere å forstå men fortsatt- hun utfordrer.

   Slett
  3. Det var bra! Hun utfordrer absolutt, det er spennende, interessant, og tankevekkende :)

   Slett
 24. Høres deilig ut å få litt arbeid unna gjort, selv har jeg ryddet tre klesskap og det ble tre fulle søppelsekker med rot. Deilig å få det unnagjort, så blir det også plass til litt nyere klær:) Likte bokmerket ditt, og jeg håper å få lest denne boken en dag. Kos deg med den!:) Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var utrolig herlig å få gjort unna dette! Vindfanget er ferdig og så ryddet vi i boden som medførte ganske mange sekker med boss. Jeg ble overrasket over at det faktisk befant seg så mye rot der!

   Slett