tirsdag 16. juli 2013

Boken på vent [lys mellom to hav]

Boken jeg har på vent denne uken er ganske ny i bokhyllen. Så ny at den ikke har fått plass der ennå. Strngt tatt går det forresten ikke an å presse inn selv den tynneste bok og jeg har sett meg tvunget til å stable på gulvet. I en kartong foreløpig. Lys mellom to hav heter boken og er skrevet av M.L. Stedman. Jeg vant den i Beathes give away i juni sammen med et stilig bokmerke.


Fra forlaget:

Etter fire rystende år på vestfronten, vender Tom Sherbourne hjem til Australia og får seg jobb som fyrvokter på Janus Rock, en halv dags seilas fra land. Til denne isolerte øya, hvor forsyningsbåten kommer en gang i sesongen, tar Tom med seg sin kone Isabel.

Årene går, og bringer med seg en stadig tyngre sorg over to spontanaborter og en dødfødt baby. En dag hører Isabel spedbarnsgråt. En båt har drevet i land, med en død mann og hans levende datter om bord.
Den alltid ryddige og nøyaktige Tom, en mann som ikke har latt fire år i en skrekkelig krig gå ut over hans egne moralske prinsipper, vil avlegge rapport om mannen og babyen umiddelbart. Men Isabel har trykket det lille barnet til sitt bryst. Han går med på å beholde barnet, som de kaller Lucy. Når Lucy er to år gammel, vender den lille familien tilbake til fastlandet og blir minnet på at det finnes andre mennesker i verden. Deres valg har knust ett av dem.

Beathe synes boken var fantastisk og anbefaler den sterkt så jeg ser frem til å lese denne. Neste tirsdag ligger jeg på en varm og solrik strand, lesende på en bok, men akkurat denne er nok for stor og tung til strandlesing :)
Boken på vent

21 kommentarer:

 1. Denne hørtes fin ut, setter den på ønskelisten - hvor det nesten ikke finnes noen fra før.. kremt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også den virker fin og jeg ser frem til å lese den, men først skal jeg ta for meg av den laaange listen av bøker som skal leses :)

   Slett
 2. Blir spennende å høre hva du syntes om boken når du har lest den! Høres herlig ut med strandliv når en titter ut på dette høstværet. Kos deg i byen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg til å lese denne - virker som en fin historie! Som været er nå kan jeg nesten ikke komme meg fort nok av gårde :)

   Slett
 3. Helt enig om at denne boken høres veldig fin ut:) Gleder meg også til å lese denne, særlig etter den fine omtalen til Beathe. Kjenner meg forresten igjen i det med plassmangel, må begynne å stable i esker veldig snart jeg også, for alle bokhyllene er fylt til randen. Kanskje jeg må ha en opprydding i dem snart og kanskje gi bort noen av bøkene til venner å bekjente. Kos deg med boken når det blir dens tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun skrev så entusiastisk om den! Høres ut som en god idé å gi bort bøker når hyllene er så fulle. Jeg har planer om flere bokhyller som skal løse problemet, da vil bøkene få egen plass og jeg slipper å stable dem i to rader i hyllen :)

   Slett
 4. En bok jeg også har notert meg.. Men venteliste kommer den enda ikke på, der er det fullt en stund.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja den ventelisten begynner å bli temmelig lang etter hvert!

   Slett
 5. Noterer denne ned. Høres fin ut

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det! Jeg er helt enig i at den høres fin ut :)

   Slett
 6. Høres ut som en fin bok :)

  SvarSlett
 7. Fint bokomslag, men tror ikke det er helt min sjanger? Men kos deg med boka når du skal begynne med den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bokomslaget er fint og det kan godt hende det ikke er helt din sjanger, så jeg håper du følger med når jeg leser den og muligens blir fristet selv :)

   Slett
 8. Det lyder spændende - jeg har ikke hørt om M.L. Stedman før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde ikke jeg heller, så jeg ser frem til å lese denne og se om det er verdt tiden :)

   Slett
 9. Den vant jeg også hos Beathe, og som deg så gleder ejg meg virkelig til å lese den :) Men den må nok vente til i høst, skjønt jeg fikk lyst til å plukke den opp med en gang ... Men det er bare å innse at jeg ikke er som Beathe at jeg kan lese opp til flere bøker om gangen!
  Kos deg med strandlivet, da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også jeg må vente til høsten ettersom den nåværende leselisten er fryktelig lang! Takk, jeg skal nok kose meg på stranden :)

   Slett
 10. Dette kan være ei bok jeg ville like. Skal notere meg tittel og forfatter tvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror dette er en bra bok :)

   Slett