lørdag 3. desember 2016

Høstoppdatering og vinterlesing


Høstens lesing, som jeg skrev om i september, ble som forventet selv om det går en smule tregt fremover. Cat's Eye opplevde jeg å være noe ulik enn andre leste bøker av Margaret Atwood, men avgjort som et pluss. Stephen Kings serie om det mørke tårnet fortsetter, og ikke bare leste jeg bok #2, men også bok #3. Serien leser jeg sammen med Ina, og denne uken startet vi på den fjerde boken. Så langt ser det slik ut:

 1. Revolvermannen
 2. De utvalgte
 3. Ødemarken
Dermed gjenstår fremdeles siste boken i Löwensköld-trilogien, som ennå ikke er avsluttet. Riktig nok er det ikke mange sidene det er snakk om, og planen er å bli ferdig i løpet av helgen. Og neida! Årsaken til den langsomme lesingen skyldes ikke at historien er langdryg eller kjedelig, det er en bok jeg ser frem til å lese videre i. Skjønt, 'å lese videre i' er en tilstand som sjeldent innfinner seg. Jens Bjørneboes bok om Ragnhild Jølsen, Drømmen og hjulet, var utrolig fascinerende! En roman om hvordan livet til denne pioneren kunne ha artet seg. Det er vel verdt å utforske forfatterskapet hennes, det anbefales virkelig.

Jeg må si at det var nyttig med en oppdatering nå, for jeg hadde en følelse av at leste bøker denne høsten var svært få, men nå kan jeg være fornøyd med innsatsen. Enda en bok er lest, men ikke skrevet om ennå; Kvinners spor i skrift av Elisabeth Aasen. Noen innledende ord har jeg likevel skrevet i et innlegg om glemte kvinnelige forfattere (her).

   

Romanserien om Det mørke tårn kommer til å ta sin tid, men vil pågå uten store pauser til siste boken er lest. Særdeles spennende serie! I løpet av vinteren skal Hedda og jeg lese Sigrid Undset, og det er bøkene om Olav Audunssøn som står først på listen. Disse leste jeg for mange år siden (hjelpemeg det må være tjue etterhvert) så det skal bli et interessant gjensyn.

Kjøpt/mottatt:
Skjønnlitteratur:

Sakprosa:
Rekkefølgen er ikke bestemt, ei heller om de i det hele tatt blir lest nå i vinter. Det blir mer eller mindre tilfeldig, kjenner jeg meg selv rett. Og dessuten dukker det jo alltid opp bøker i mellomtiden. Jeg kunne tenke meg å lese nyere litteratur også, og da vil Seierstad være en utmerket kandidat. Også Edvard Hoem i grunnen, for Rose-Marie snakket så varmt om bøkene hans på tvangslesekafé forrige måned, og jeg har en av bøkene hans i bokhyllen. Og så var det Knausgaard da. I oktober så jeg Riksteaterets Min kamp som fristet til lesing av bøkene, og jeg tiltales av det å skulle formulere det ubeskrivelige, noe jeg har inntrykk av at Knausgaard har gjort et forsøk på.

Da gjenstår det å ønske alle en herlig desember med mye god lesning!

5 kommentarer:

 1. Flotte leseplaner du har, for meg både kjente og ukjente bøker.

  Når det gjelder Margaret Atwood så er det motsatt for meg. Jeg har stort sett lest de bøkene som ligner Kattøyet, kun en fremtidsfabler. Hun er nok en forfatter som har flere spor, er lyriker også, jeg har en av diktsamlingene.

  Selv leser jeg for tiden Napolikvartetten av Ferrante. Kan anbefales.

  Fin desemberlesning til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk så mye! Av erfaring vet jeg at det ikke er nødvendig å ha med for mange bøker på leselisten, og hele tiden være åpen for andre bøker. Artig at vi på ulikt vis har lest forfatterskapet til Atwood, jeg ser frem til å lese hennes lyrikk og andre romaner. Takk for tips til lesing, den skal jeg sjekke ut :)

   Slett
 2. Innom for å si hei! Gled deg til To søstre.
  Atwood skal jeg lese mer av i 2017. Har fått den nyeste av henne i hus også. Ha en fin desember Birthe.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg virkelig til To søstre! Og den siste til Atwood :)

   Slett
 3. Morsomt innlegg og gjerne forstsett med lignende innlegg. Jeg liker oppdateringer:)

  SvarSlett