tirsdag 4. juni 2013

Boken på vent [om kjærlighet og skygge]

For en stund siden snoket jeg i min mors bokhylle som jeg har for vane å gjøre når jeg er der og oppdaget en helt ny Allende-bok. Ny og ny, den er fra 1986, men jeg har ikke sett den før og kan ikke skjønne at den har latt seg overse. En periode slukte jeg det jeg fant av Allende og ihvertfall de som stod i bokhyllen til min mor. Nåvel, boken heter Om kjærlighet og skygge og jeg tok den med meg hjem. "Bare ta den, du," sa min mor. For inntil noen minutter siden ante jeg ikke hva den handlet om, men inni boken og før selve historien starter har forfatteren skrevet:

Om kjærlighet og skygge

På Bokelskere står det følgende:

Irene er journalist, og Fransisco livnærer seg for tiden som frilansfotograf. Sammen får de i oppdrag å finne den 15 år gamle Evangelina Ranquileo. Hun sies å ha evnen til å ta bort vorter, kurere søvnløshet og hikke, dulme fortvilelse og få det til å regne under sine epileptiske anfall. Hun er innkalt til forhør fordi hun skal ha fornærmet en løytnant offentlig, men nå er hun sporløst forsvunnet. Det hele utvikler seg til både en kjærlighetsroman, en kriminalroman og en dokumentarisk reportasje med bakgrunn i Pinochets terrorregime i Chile.

Om kjærlighet og skygge


Boken på vent

20 kommentarer:

 1. Denne høres jo veldig spennende ut, jeg har ikke lest noe av forfatteren før, men jeg skal lese bøkene hennes, i hvert fall noen av de. Jeg er forresten ferdig med "Innlandshete" og omtale kommer sikkert i morgen. Ha en fin ettermiddag,Birthe. Nå skal jeg ut i solen å lese litt selv om det blåser litt..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan virkelig anbefale Allende, her er mye bra å lese. Omtalen din av Innlandshete er jeg spent på, jeg skal titte innom tidlig! Det er få ting som er så herlig å sitte ute i solen og lese, akkurat nå fristet det ikke her hos meg. Vi har hagen på nordsiden og der blåste det altfor mye :)

   Slett
 2. Husker jeg likte denne da jeg leste den. Begynner å bli lenge siden. Er den filmatisert eller blander jeg med en annen av hennes bøker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres bra ut! Jeg er usikker på om den er filmatisert, "Åndenes hus" er den eneste filmatiseringen jeg har sett av hennes bøker.

   Slett
  2. Jeg måtte sjekke, og joda, den er filmatisert. Engelsk tittel er Of Love and Shadows (1994).
   Av og til vet jeg ikke om bildene jeg bærer inni meg er fra lesningen av en bok eller at jeg har sett den filmatisert.

   Slett
  3. Så spennende, den skal jeg se etter å ha lest boken. Ja, det er slik av og til med bildene vi har inni oss :)

   Slett
 3. Har ikke lest noe av forfatteren før, men nå har du gjort meg nysgjerrig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint! Allende er en virkelig god forfatter det er verdt å sjekke ut :)

   Slett
 4. Du har nok ikke sett den boken fordi den har gjort seg usynlig for deg frem til nå, så at du skal like den bedre, hehe:) Har ikke lest noe som jeg husker av forfatteren, og jeg hører jo hun skriver interessante bøker, så hun må jeg ta tak i en dag:) Hørtes veldig fin og spennende ut denne boken, ble jo litt nysgjerrig:) Kos deg med den!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser ikke bort fra at du har rett :)
   Fint at du ble nysgjerrig, Allende anbefales!

   Slett
 5. Aldri hørt om boka, men håper du får lese den snart:)

  SvarSlett
 6. De tre bøkene jeg har og har lest av henne likte jeg så godt at jeg tenker bare på henne som herlige Isabel. Jeg har ikke satt bøkene hennes på noen liste for jeg vet at jeg må lese flere. Den du skriver om her har jeg ikke lest. Ser jeg frem til å lese hva du synes om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, herlige Isabel - det likte jeg! Ja, jeg gleder meg til å lese den og da får du høre om den er verdt å anbefale :)

   Slett
 7. Denne husker jeg at jeg likte veldig godt. En sterk bok:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du synes det - nå skal den absolutt prioriteres :)

   Slett
 8. Den har en nydelig tittel. Høres god ut på historien også. Snill mamma du har :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg også, og historien fikk jeg lyst til å lese straks (men nå skal jeg først gjøre meg ferdig med dem som allerede er påbegynt og planlagt). Du, det skal jeg formidle videre til henne :)

   Slett
 9. Har lest flere av Allendes bøker, men ikke denne. Forordet kunne like gjerne være skrevet til den siste lydboka jeg hørte; "Broene i Madison County". Det alene gjøre at jeg noterer meg denne, og undersøker om de har den på biblioteket ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var interessant! Jeg har sett filmen, og nå fikk jeg lyst til å lese boken også. Fint at du noterer deg Om kjærlighet og skygge, jeg er spent på hvordan den er :)

   Slett