lørdag 8. juni 2013

Blogghopp - Sommerlektyre 2013

Anita har satt i gang et blogghopp for hvilke bøker som skal leses i sommer og mine planer omfatter et stort antall bøker. Erfaringsmessig vil nok listen endre seg, men den foreløbige plan ser slik ut:


Kristine Storli Henningsen

Denne pocketutgaven av I skyggen av store trær kom min gode nabo innom med en dag i uken, en bok som ihvertfall skal leses i løpet av sommeren.

Merethe Lindstrøm

Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm har jeg lenge hatt lyst til å lese og nå som Hedda også ønsket å lese den har jeg satt boken på min prioriterte leseliste slik at vi kan samlese den før høsten kommer.

Chimamanda Ngozi Adichie

En halv gul sol som jeg kjøpte i fjor sommer.

John Kennedy Toole

Tåpenes sammensvergelse skal leses i juli i forbindelse med lesesirkelen 1001 bøker.

Brady Udall

Den ensomme polygamisten, om en mann med fire koner og 28 barn. Han er langt inne i førtiårskrisen og blir viklet inn i en affære som kan ødelegge fremtiden til hele familien. Kan bli interessant lesing.


Paradis av Toni Morrison kjøpte jeg i 1998. Boken ble gjenoppdaget da jeg flyttet inn på mitt eget kontor,  og nå skal den leses på nytt. Det gleder jeg meg til!


Saman er ein mindre aleine leste jeg om hos Heidi. Hun likte boken godt og skrev så entusiastisk om den, så jeg kjøpte boken i januar og siden har den lagt i hyllen min.

Hemmeligheter

Utover disse bøkene har jeg den siste Kate Morton boken på ønskelisten. Den skal kjøpes og settes sammen med de andre Morton bøkene, og kommer jeg over den sånn helt tilfeldig blir den kjøpt og lest. 


Jane Austens samlede verker vant jeg i en give away hos Anja. Jeg er usikker på hvilken jeg skal starte med først, men for tiden holder jeg på å se Fornuft og følelser, en filmatisering fra 1981, så kanskje jeg starter med den. Her er ihvertfall lesestoff for en stund.

Ellers ser jeg frem til å reise til å sitte slik på en strand i neste måned:


Om du har lyst til å være med på blogghoppet kan du gå innom hos Anita og kopiere koden til oversikten over boktips fra andre bloggere.

28 kommentarer:

 1. Virket som en god foreløpig plan, 2 har jeg lest (I skyggen av store trær og Gavalda sin bok) og de andre ser veldig lesverdige ut. Omtalene dine ser jeg som alltid frem til å lese. Og katten på bordet, har et bilde av en katt jeg hadde for en del år tilbake som lå akkurat slik bildet ditt viser, sammen med skolebøkene mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant :)
   Hva synes du om "I skyggen av store trær"? Så gøy at du liker omtalene mine, det motiverer stort!

   Jeg fikk veldig lyst til å se det bildet av katten :)

   Slett
 2. Jeg skal nok lese lesereksemplaret 'Lydløs trompetisme' og forhåpentligvis alle tre bøkene i den nyeste trilogien til Andreas Bull-Hansen.

  Deilig strandbilde! Elsker omslaget på Dager i stillhetens historie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er "Jotnens hjemkomst" i tre bind, det har jeg ikke fått med meg :D
   Ja, det er så herlig å sitte på stranden og lese, eller ligge - det går fort unna en del bøker på den måten :)

   Jeg ser frem til å lese "Dager i stillhetens historie", har hørt både og om den.

   Slett
  2. Ja, den er det! Nummer 2 heter Før de ni verdener styrter ned (eller noe sånt) og nummer 3 heter Ragnarok :-)

   Slett
  3. Hm, jeg føler på meg at denne trilogien kommer til å havne på leselisten...

   Slett
 3. *En halv gul sol.*
  Den tittelen likte jeg.

  Det er i grunnen litt rart at jeg ikke klarer å lese en bok, mens det tok meg 5-6 dager å redigere et helt bokmanus til en annen forfatter. Så lenge jeg skriver, eller har fingrene mine på et tastatur har jeg ingen problem. Merkelige greier dette her.
  Kanskje jeg må ha et løst tastatur under fingrene for å lese en bok?
  Hmm...

  Ønsker den en fin kveld Melusine. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin - jeg ser frem til å lese den boken!
   Du er en skriver, sånn er det. Når du skriver bruker du øynene også, dermed en leser. Har du forsøkt, som jeg nevnte en gang, å lytte til lydbok?

   Takk, ønsker deg en fin uke tilbake :)

   Slett
 4. "Dager i Stillhetens historie" er en leseverdig bok, synes jeg. :)
  God sommerlesning. Jeg kommer innom for ytterligere tips. Når haugen er desimert en smule.
  Mormorklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble jeg oppmuntret av, boken har jeg hørt ymse om - men etter baksideteksten å dømme er det en bok for meg. Kom gjerne med flere tips, det setter jeg pris på :)

   Sender klemmer tilbake!

   Slett
 5. Åhh, Kate Morton med en ny bok, den må jeg ha til sommerlesing, takk for opplysningen. Ha en fin weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg slukte de andre Morton-bøkene i fjor sommer - var som besatt! Så jeg ser frem til denne nye :)

   Slett
 6. De to øverste har jeg lest og likt, Morton sin bok skal jeg lese også men først vil jeg lese de andre bøkene hennes. Gavalda sin bok skal jeg også lese men om det blir sommerlektyre det vet jeg ikke. Ser ut som du har en fin lesesommer foran deg i hvertfall. Forfatteren av den øverste boken kommer med to bøker til neste år,så det gleder jeg meg til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du skrevet omtale av "Dager i stillhetens historie"? Jeg skal titte innom for å se :) Ellers har jeg allerede lest den første, skal skrive om den i løpet av uken tenkte jeg. Ja, jeg skal vie meg til lesing av skjønnlitteratur i sommer og ser frem til det :)

   Slett
 7. Se her, ja! Mange bøker jeg ikke har hørt om engang. Takk for fine tips, jeg får vel følge med og lese hva du synes om dem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du fikk tips til bøker å lese - følg gjerne med slik at du får nye bøker til leselisten :)

   Slett
 8. Dager i stillhetens historie likte jeg veldig godt, så den kan du glede deg til. Ellers har jeg også lest Saman... og Hemmeligheter, ikke dumme de heller. Det blir spennende å se etter sommerferien hva vi faktisk har lest av de på listene våre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, da er jeg glad at den er prioritert! Ja, etter-sommerens oppdatering blir interessant :)

   Slett
 9. Wow, for en flott sommerleseliste!! "Den ensomme polygamisten" står høyt på min ønskeliste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør den! Så gøy, jeg har ikke sett den på min vei rundtom i blogglandia før - når tenker du å lese den?

   Slett
 10. Lykke til med sommerlesingen! Jane Austen har jeg lest flere av og Kate Morton sin bok hemmeligheter har jeg veldig lyst å lese

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg ser veldig frem til å lese mer av Austen og Morton :)

   Slett
 11. Her var det mange, mange bøker jeg kunne tenke meg å lese! Jeg hadde visst gått helt glipp av "Tåpenes sammensvergelse" som lesesirkelbok. Morisson står også på min leselist (men, akk når??). Jeg kan også henge meg på anbefalingen av Gavaldas bok. Den er så søt og var - perfekt sommerbok med noe attåt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, ja det er bare å si det som det er; at tiden ikke strekker til for å lese alt vi vil! Men fint at du fant noen bøker på listen her som du kan tenke deg å lese :)

   Slett
 12. Eg gler meg til Mortons nye bok. Ho er sikkert veldig bra. :) Elles var det mange nye her som eg ikkje har lagt merke til før. Takk for gode lesetips og ha ein veldig fin somar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også den er bra, men jeg er spent på hvor bra - hittil har jeg Den glemte hagen som favoritt. God sommer til deg :)

   Slett
 13. Ser ut som du får en herlig lesesommer :) Har ikke lest noen av disse selv, så har var det mye fin inspirasjon å hente :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror dette skal bli bra - har allerede lest en og startet på en annen så her går det unna :)

   Slett