fredag 11. oktober 2013

For mye lykke

Nobelprisen i litteratur gikk i år til Alice Munro, en forfatter helt ukjent for meg. For å bøte på det har jeg meldt meg på samlesing hos Bjørg, uten å vite hvilken bok jeg skal velge. For å ha et utgangspunkt klikket meg inn på bibliotekets sider for å se hvilke bøker som var oversatt til norsk og der var selvsagt sidene oppdatert med forslag til lesing, eller ihvertfall en novellesamling som er utgitt på norsk: For mye lykke:
Utlånt og til avhenting, ikke så rart! Men jeg står no der da :)

10 kommentarer:

 1. Jeg har lest en novellesamling av forfatteren og skal prøve å få skrevet omtale på den snart, jeg har nettopp kjøpt "Rømlingen" og er heldig å skal få tilsendt "Bare livet" fra forlaget. Gleder meg til å lese mer av henne og den du skal lese er på ønskelisten min. Kos deg med lesingen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da ser jeg frem til omtalen av den novellesamlingen! Så fint å få hennes nyeste bok, den skal jeg nok lese senere hvis jeg liker "For mye lykke" :)

   Slett
 2. He-he; jeg kasta meg over tastaturet da jeg så hvem som vant, og biblioteket hadde flere av bøkene inne! Jeg fant ut jeg ikke skulle være for glupsk, og valgte "Rømlingene" mens de andre får vente til senere ;o)
  Hittil har jeg ikke lest noe av det hun har skrevet, jeg har knapt nok lest OM henne- det skal jeg forandre på nå, og jeg gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du var! Men sant skal sies så undersøkte jeg ikke om biblioteket hadde andre bøker av henne inne, jeg ble visst veldig opphengt i denne ene. Jeg har heller ikke lest om eller noe av Monro så det blir spennende å gjøre et nytt forfatterbekjentskap :)

   Slett
 3. Jeg har lest et par av novellene i fra Munros "Den albanske jomfru : og andre fortellinger", de var meget gode. Samlingen du har bestilt deg har jeg faktisk stående i bokhylla her. Kanskje en god grunn til å melde meg på samlesningen så får jeg begynt på den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tyder bra at du likte de novellene du har lest, jeg er veldig spent på denne forfatteren og ser frem til å lese samlingen (bare jeg får den i tide!). Ja, meld deg på :)

   Slett
 4. Dette må jeg også få lest, etterhvert..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper du også får lest den en gang :)

   Slett
 5. Flere bøker av Alice Munro står i hylla mi. Den første jeg leste var Tiggerpiken, det var på 80-tallet. Den du nevner har jeg ikke. Den siste jeg leste var Utsikten fra Castle Rock.

  Jeg ble glad da jeg hørte at hun hadde fått prisen, hun er en av min hjerteforfattere. Så jeg tror du har noe å se frem til.

  God lesehelg til deg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du - nå ble jeg ekstra nysgjerrig på denne forfatteren og gleder meg til jeg har novellesamlingen i hendene! Takk, det har ikke blitt mye lesing ennå :)

   Slett