torsdag 3. oktober 2013

Artig fra pensum

I en av pedagogikk-bøkene leste jeg om personlighetsutvikling, og at mestring er viktig med hensyn til hvordan vi oppfatter oss selv fordi det påvirker selvoppfattelsen. Det å oppleve mestring har betydning for motivasjonen når det gjelder fremtidige utfordringer og oppgaver. "Det handler ikke alltid om å lykkes, men om å ha opplevd at sjansene for å lykkes kan være like store som for å mislykkes" (Askland og Sataøen, 2009:140). Det artige er at boken siterer fra Murakamis Norwegian Wood:  

Norwegian Wood

12 kommentarer:

 1. Det er så sant som det er sagt! Har ikke lest av Norwegian Wood av Murakami, men dette var et artig utklipp i en pedagogikkbok indeed :-) Ha en flotters helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke lest den, men det fristet nå. Først har jeg 1Q84 på leselisten. God helg til deg :)

   Slett
 2. Helt enig! Mestring er utrolig viktig, både for barn og voksne. Og et så fint sitat fra Murakami :-) Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes sitatet er en tankevekker. Håper du også har en fin helg :)

   Slett
 3. Kloge ord og spændende, at bogen citerer fra Murakamis Norwegian Wood - jeg har ham endnu til gode, men må helt sikkert have fat i en af hans bøger. Rigtig god weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var overraskende å finne Murakami i en slik bok. Jeg leste "Kafka på stranden" for en stund siden, den kan jeg absolutt anbefale :)

   Slett
 4. Han har så evig rett.
  Og morsomt at man "går utenom" for å finne gode innspill til lærebøker.
  Klem på en lørdag .
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg er positivt at de gjør :)
   Sender klemmer tilbake, og ønske om en fin uke!

   Slett
 5. Haha, eg har lest Norwegian Wood og studert pedagogikk, men har aldri kobla dei to felta... Ser jo no at det er ein heilt klar kobling der:) Godt sitat forfattarane har valgt ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var overraskende at de hadde puttet inn Murakami der, men veldig passende. Norwegian Wood kunne jeg godt tenke meg å lese - foreløbig har det blitt med Kafka på stranden.

   Slett