lørdag 2. september 2017

Sommeroppdatering og høstlesing

En liten oppdatering nå som den første høstmåneden er igang, for hva skal leses i høst? Akkurat nå skinner solen, men rå luft har sneket seg inn i de varme strålene og jeg ser for meg å sitte foran peisen å lese når høstmørket omslutter dagen. Noe varmt i koppen og et teppe over beina, ja det kan absolutt frembringe den perfekte lesemodusen!

Makrobilde av en rose med dugg


Historien om Olav Audunssøn holder jeg fremdeles på med, men nå er det ikke mye igjen. Hedda ble raskere ferdig og har skrevet om bøkene allerede. Jeg skal ikke kikke på de innleggene før jeg har lest ut den siste boken, men jeg kan i alle fall si at dette er fantastisk lesing!

Milan Kunderas The Art of the Novel skal jeg også fortsette på, og helt tilfeldig har jeg startet på en ikke-planlagt bok, nemlig Skjøgens bok av Bergljot Hobæk Haff. Det er lenge siden jeg leste noe av denne forfatteren, men jeg vet hun skriver vanvittig bra og jeg er glad for at jeg har flere uleste bøker i bokhyllen av henne.

Knausgårds Så mye lengsel på så liten flate leste jeg ut, og har skrevet om den her.
Det er rart å være ferdig med Det mørke tårn, men samtidig er det minst én bok til og den skal startes på sporenstreks etter at anmeldelsen av den siste Tårnet-boken er publisert. Det blir nok i løpet av neste helg, og enn så merkelig det kan føles så vil det bli et gledelig gjensyn med Rolands ka-tet i en sidehistorie. Denne bokserien leser jeg sammen med Ina, og det blir spennende å se hvilke bøker vi kommer frem til som etterfølger av Tårnet.

Jeg har startet på Edvards Hoems slektshistorie; Slåttekar i himmelen likte jeg godt og ser frem til å fortsette med Bror din på prærien.

Wassmo sin siste bok om Dina og slekten hennes har jeg anskaffet meg utelukkende fordi Dina-bøkene fremdeles fremkaller minner om hvor godt jeg likte dem. Den som ser ligger langt fremme på leselisten.


Til bokhyllen siden sist oppdatering:

Skjønnlitteratur

Sakprosa

8 kommentarer:

 1. Mye bra litteratur lest og kjøpt her! Gled deg til Wassmo, som er en av de store for meg. Jeg leser også gjerne mer av Bergljot Hobæk Haff. Bra! Glder meg også til siste boka av Roy Jacobsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Åslaug! Ja, den boken gleder jeg meg til og som deg også Jacobsen. Hobæk Haff har en særegen fortellerstil som jeg liker utrolig godt, og jeg er snart ferdig med Skjøgens bok :)

   Slett
 2. Er Det mørke tårn-serien fullført eller kommer det flere bøker? Hvor mange finnes? Samboeren min lurer litt på å gjøre et nytt forsøk på den, han har lest (mesteparten av) den første boken og synes å huske at det var mye han likte med den.

  Jeg innbiller meg forresten at jeg har en bok av Bergljot Hobæk Haff i bokhyllen. Det kunne kanskje vært et interessant OTS/norske klassikere-valg, mener å huske at den jeg har virket ganske forlokkende, men jeg har ikke kikket på den på mange år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er syv bøker, pluss en som er kommet i ettertid; The Wind Through the Keyhole. Jeg vil absolutt anbefale ham å gjøre et nytt forsøk, men hva var årsaken til at han avsluttet?

   Hobæk Haff må du bare lese! Hvilken har du i hyllen?

   Slett
 3. Hobæk Haff er en fantastisk forfatter, som er litt undervurdert her på bjerget, etter mitt skjønn.
  Jeg ser også frem til å lese Wassmos nye roman. Jeg har lest alt av henne tidligere.. Så henne forresten på Lindmo nå nettopp, en fantastisk dame.
  Ønsker deg en god lesehøst:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig i at hun er en fantastisk forfatter - så fint at du også synes det! Ellers er jo Wassmo en av mine favorittforfattere, hun skriver nydelig :)

   Slett
 4. Kan bare anbefale Bror din på prærien. Er langt inne i den nå, og synes den er enda bedre enn Slåttekaren.
  Wassmo skal leses, men det haster ikke. Kanskje ønsker jeg meg den til jul?
  God lesesøndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Den skal jeg starte med så snart jeg er ferdig med Skjøgens bok. Ja, Wassmo haser ikke, men samtidig så kjenner jeg at boken lokker :D

   Slett