onsdag 28. mars 2018

Vinteroppdatering og vårlesing

Våren lar vente på seg og istedet er det snøstorm og iskalde morgener. Altså er det fremdeles lunt og godt å sitte inne med ild på peisen og lese. Ingen grunn til å trekke utendørs ennå. Og lesing er det hele tiden, om enn sakte innimellom. Etter at jeg leste Simone de Beauvoir: En intellektuell kvinne blir til, som var ytterst interessant, begynte jeg å lese om en annen fascinerende kvinne, nemlig Frida Kahlo. Flere spennende kvinner lever både innenfor og utenfor bokomslagene jeg leser, som The Tenant of Wildfell Hall av Anne Brontë. Den har vært i pausemodus, men jeg har begynt å lese i den igjen. Det er virkelig fengslende lesing! Så har jeg tenkt å fortsette med Edvard Hoems slektshistorie, og ta opp tråden etter andre boken Bror din på prærien. Videre kom nettopp Orlando av Virginia Woolf i postkassen, den skal leses i Labbens lesesirkel og jeg kommer til å starte på den sporenstreks. Tilsynelatende (rett som det er dukker det opp bøker, eller noen trenger seg frem på listen) til slutt skal jeg sammen med Ina lese Good Morning, Midnight, en bok jeg er virkelig spent på.

Til bokhyllen siden sist oppdatering:

Det er bare å innrømme; innkommende bøker hauger seg raskere enn jeg makter å si lest, men så har jeg i alle fall ingen problemer med å finne nytt og/eller passende lesestoff!

Skjønnlitteratur

SakprosaGod påske :)


10 kommentarer:

 1. Inspirerende!
  Jeg er også i lesemodus for tiden. Litt lettere matrialet enn dit, ser jeg (i lystlesingens navn) migrerer mot psyko.thrills og svenskekrim (som vanlig), målet er å gjøre meg ferdig med slikt til juni, da kampen for å kryssene starter. Akkurat nå høres det mer gøy enn slitsomt ut..
  Frida Kahlo er definitivt på leselista mi. Før eller siden havner hun i biosirkelen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en god modus å være i! Psykologiske thrillere liker jeg, men svneskekrim kan jeg holde meg unna :D Nå har jeg kommet et godt stykke i boken om Frida, og den kan absolutt anbefales! Det spørs om jeg rekker å bli ferdig med den til 15. april, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk :)

   Slett
 2. Orlando burde jeg også fått lest snart, men jeg merker leselysten ikke har vært på topp i det siste, så det gjelder å finne bøker som fenger. I dag fikk jeg hull på byllen og fant meg både påskekrim og lett underholdning i form av humoristisk reiseskildring. Jeg misunner dere som skal lese Good Morning, Midnight, jeg har nesten lyst til å lese den på nytt allerede. Har ikke lykkes med å finne nye favoritter så langt i år, men så har jeg ikke lest så mye som jeg pleier heller.

  Kos deg videre med The Tenant of Wildfell Hall. Du må ha en fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid leselysten er på topp! Jeg føler meg heldig som er i lesemodus for tiden, men har ikke begynt på Orlando ennå. Til tross for at den har ligget på skrivebordet mitt noen dager nå. Jeg ser frem til lesingen av Good Morning, Midnight - den fascinerte meg da du fortalte om den. God påske :)

   Slett
 3. For en flott liste du har for mars! Roy har jeg lest, men ingen av de andre. Hang meg opp i Trude Brendeland sin bok, den har jeg lyst på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Tine! Jeg er spent på boken av Roy, og har så vidt begynt på den av Brendeland. Hun har mye interessant å komme med :))

   Slett
 4. Her meldes om null påskelesing, desto mer sjokolade, mat i massevis - og flytting. Jeg flytter ennå. 1 år etter vi overtok nyehuset. Overleverer gamlehuset mandag om ei uke. Da MÅ det jo være tomt? hehe... April er her, kaldt her også, men idag har ihvertfall putekassene fått innhold. En dag kan jeg kanskje sette meg utenfor i plussgrader... Men ok, i sola er det varmt, og det er jo der vi sitter? Klar for å lese igjen nå, her blir det Booker-race et par uker. Svenskekrim står også jeg over, og så må jeg få begynt på bio-boka denne måneden, ellers blir vel generøsen sær, tenker jeg.. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjokolade og mat er viktig, spesielt når dere fremdeles holder på med flytting :D Svenskekrim neitakk, men jeg anbefaler å starte på bioen ja :))

   Slett
  2. "Skal-bare" lese ei Booker-bok først.. hehe.. Jeg har et par dager på meg til bio-boka skal være ferdig. Frisørbesøk imorgen, da blir det fort litt lesing når jeg dreper de små grå.. Jepp, sjokko er et must i ethvert flytteprosjekt. Bare litt synd at dette prosjektet startet for litt over et år siden. Blir mye sjokkis det, hehe... God vår Birthe, nå er det snart på tide å pakke bort ullbolen.. snart ja..

   Slett
  3. Ååå, det har sannelig tatt sin tid med den flyttingen! Krysser fingrene for at dere er ferdige nå :D I går snødde det og alt ble hvitt igjen, så det spørs om ullen blir pakket vekk ennå :))

   Slett