lørdag 2. juni 2012

Fremtidige favoritter

Et tilbud fra bokklubben gjorde at jeg sporenstreks klikket meg inn for å velge meg en gratis bok blant det begrensede utvalget og jeg endte opp med "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis, en bok jeg på forhånd ikke hadde hørt om, men det virker som en historie etter min smak: "En aktuell, poetisk, magisk og historisk roman om kvinneskjebner, revolusjon og kjærlighet". Den ble kåret til en av de ti beste debutromanene i 2009 av Booklist.

Månedens bok i Lesesirkel 1001-bøker er "Anna Karenina" av Lev Tolstoj, en kjærlighetshistorie hvor Tolstoj ønsket å angripe den romantiske lidenskapen - en av de beste bøker jeg har lest. Det er akkurat det, at jeg har lest den allerede så jeg fant en annen bok fra listen; "Buddenbrooks" av Thomas Mann som jeg også la i handlekurven. Siden jeg først var inne der kunne jeg ikke dy meg for å bestille den nyeste boken til Isabel Allende. Den var jo på tilbud!

For ikke lenge siden kjøpte jeg "En svunnen tid" av Kate Morton, en svær bok på 624 sider som jeg har kommet et stykke i allerede. "Buddenbrooks" virker mindre med sine 572 sider, men jeg ble overrasket over tyngden da jeg mottok den. Av uvisse grunner forestilte jeg meg denne boken som liten og lett, oh my! hvordan skal jeg komme gjennom den til 24. juni...

Jeg øyner noen fremtidige favoritter og blir med på Bokelskerinnens ukentlige spalte hvor man kan skrive om bøker fra ønskelisten, bøker en ser frem til å lese eller er spent på osv.

Morton må i alle fall legges på ventehyllen.

6 kommentarer:

 1. Spennende fremtidige favoritter! Det er jo helt umulig å motstå knalltilbud fra bokklubben ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, slike tilbud går det ikke an å motstå :)

   Slett
 2. Så mange flotte bøker. "Det usynlige fjellet" kan du virkelig glede deg til, og "Buddenbrooks" ble en av mie favoritter etter at vi leste det i en lesesirkel i fjor. Jeg har veldig lyst til å lese Anna Karenina selv, rekker det ikke nå i juni, men skal følge meg på alle innleggene til dere som leser den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ser jeg enda mer frem til å lese "Det usynlige fjellet", men først må jeg gjennom "Buddenbrooks". "Anna Karenina" er en fantastisk roman og en av mine favoritter :)

   Slett
  2. Slenger meg med på at Det usynlige fjellet er bra. Den tror jeg ikke du kommer til å angre på å ha kjøpt fordi den er dårlig. Jeg ga den seks stjerner på Bokelskere.no og klarte nesten ikke å legge den fra meg da jeg leste den i fjor.

   Stjernekast.

   Slett
  3. Høres bra ut! Da skal den settes langt opp på leselisten :)

   Slett