søndag 1. juli 2012

En smakebit på søndag [morton]

Jeg har tatt opp igjen lesingen av En svunnen tid etter å blitt ferdig med denne månedens 1001-bok. Kate Morton skriver på en fantastisk bra måte og hennes beskrivende setninger gjør at jeg fryder meg under lesingen!

Litt lang smakebit, men for å illustrere hva jeg mener:

"Et kraftig drønn lød bak henne, og Saffy stønnet. Hun nektet å snu seg iden med fatning, og akseptere de tunge skyene som hun visste truet bak henne. Av alle krigens personlige forsakelser var det å gå glipp av den faste værmeldingen på radioen et spesielt grusomt slag. Saffy hadde tatt den stadig reduserte lesetiden og hun hadde gått med på at Percy skulle ta med én bok i uken fra biblioteket, ikke fire, som hadde vært det vanlige. Når det gjaldt å gi avkall på silkekjolene til fordel for praktiske forklekjoler, hadde hun reagert  absolutt positivt. Tapet av personell, omtrent som rotter forlater et synkende skip, og de etterfølgende justeringer i sin nye status som kokke, hushjelp, vaskehjelp og gartner, hadde hun godtatt uten innvendinger. Men i sitt forsøk på å mestre det lunefulle, engelske været måtte hun gi tapt. Til tross for et helt liv i Kent hadde hun ingen av bondekonens værinstinkter. Hun oppdaget faktisk en merkelig, totalt motsatt tilbøyelighet til å henge ut klesvasken og dra ut på jordene når regnet lurte i det fjerne."
s. 122

Smakebit

26 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Glømte å logge meg inn på blogger.com med min konto, he he, så kommentaren over her var egentlig min. Eg las en svunnen tid i februar, og likte boka kjempegodt. Veldig fin smakebit. Du har noko å sjå fram til når du skal lese vidare.

  SvarSlett
 3. Denne må garantert leses (tror til og med den er på tilbud nå)! :D Takk for smakebiten, og ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler å lese den, og er den på tilbud har du ingen hindringer :)

   Slett
 4. Bra smakbit. :) Jag har hört mycket bra om Kate Morton, men har inte läst något av henne än.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er min første bok av henne, og selv om jeg ikke er ferdig med den ennå kan jeg anbefale den på det varmeste :)

   Slett
 5. Har i likhet med Marika registrert mye positiv omtale om forfatteren. Er nysgjerrig, og takker for smakebiten : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye positivt om forfatteren og jeg anbefaler virkelig bøkene :)

   Slett
 6. God smakebit. Må få sett og lest noe av Kate Morton snart, hun virker som en flott forfatter med god kontroll over språket. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Språket er utrolig bra i denne boken, og nå ser jeg frem til å lese de andre hun har utgitt :)

   Slett
 7. Helt enig om at hun skriver godt:) Veldig bra smakebit!:) Har ikke lest denne ennå, men skal absolutt leses:)Ønsker deg en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en ren fryd å lese! Ser du har lest "Den glemte hagen" og likte den godt, da er jeg sikker på at du også kommer til å like denne :)

   Slett
 8. Tusen takk for veldig fin smakebit:-) har alle bøkene hennes liggende på vent, så jeg bør nok komme i kate Morton modus ganske så snart. Er spent på bøkene hennes. Ha en fin og regnfull Søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje du kan ha det som et høst-prosjekt? Men jeg kan love deg at er du først begynt på en av bøkene, klarer du knapt å legge den fra deg og dermed går lesingen raskt :)

   Slett
 9. Kate Morton har inte heller jag läst något av, men jag tror det snart är dags. Jag tycker jag läser om hennes böcker varje dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan i alle fall anbefale denne boken, de andre har jeg ikke lest, men til gjengjeld er denne veldig bra :)

   Slett
 10. Kjempefin smakebit! Jeg gleder meg til å starte på denne i løpet av sommeren :-) God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å høre hva du mener om boken :)

   Slett
 11. Tusen hjertelig takk for trivelig hilsen på bloggen min :-) Slikt varmer, og så utrolig kjekt at noen nye besøkende ser innom skal du vite.

  Og dette er plassen en bør gå når en trenger gode lesetips ser jeg!! fotogal er jeg, men også en lesehest. Har akkurat startet på romanen `Shantaram` og da har en vel sånn ca 900 sider igjen... vi får se hvor det går og om en holder ut... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid moro å få nye besøkende, og bildene dine er i en særklasse synes jeg! Jeg liker jo også godt å fotografere, og bøker er et must.
   Litt av et prosjekt med over 900 sider, men "Shantaram" høres ut som en god historie. Et sted leste jeg at om en likte "Papillon" vil du elske denne boken, og "Papillon" likte jeg veldig godt :)

   Slett
 12. Heisann!

  Så artig. Jeg starta tilfeldigvis på Den glemte hagen fordi den var etterlatt av Hanne, min svigerdatter, på Lia. I regnværet trengte jeg litt godt lesestoff, og siden min bok var blitt liggende hjemme, var anledningen der til å starte på en Mortonbok som egentlig sto på planen etter hvert...
  Se livetilia.blogspot.com der jeg har et stemningsbilde. Jeg ble også imponert av de gode skildringene som er kryddrer hver side! Aboslutt lesbart!
  Ha det godt -tenker på dere sjølom det har blitt liten tid til kommentarer den siste tida ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger kan tilfeldighetene være til nytte, ellers hadde du kanskje ikke begynt på denne boken :)
   Mange flotte bilder fra Lia, jeg tittet innom og synes det ser ut som et nydelig sted!
   Og du - det er ikke alltid en har tid til så mye kommentering, jeg har vært der selv og er til stadighet...

   Slett
 13. Denne står i bokhylla og venter på meg. Jeg koste meg med "Den glemte hagen" og gleder meg til å ta fatt på denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en bok å glede seg til :)
   Nå ser jeg frem til de andre bøkene hun har gitt ut, sånn utover høsten tenker jeg - akkurat nå er det altfor mange på listen som skal leses først!

   Slett