lørdag 30. juni 2012

Fremtidige favoritter [evas sju døtre]

Evas sju døtre av Bryan Sykes (professor i menneskelig genetikk ved University of Oxford ) er en bok som beskriver forfatterens pionerforskning på et bemerkelsesverdig gen som nedarves fra mor til datter, og som forblir uendret fra generasjon til generasjon.

Hos Bokvrimmel leste jeg en omtale om boken som gjorde at jeg syntes den virket interessant så jeg klikket meg like gjerne inn på Pax forlag og bestilte den med en gang.

Det var ikke mye informasjon å finne på norsk om boken, men biblioteket har en egen artikkel på sine sider som heter "Hvor kommer vi fra?" Dette gjorde boken enda mer interessant for sannsynligheten for at det moderne mennesket utviklet seg i Afrika og utvandre til resten av verden er stor, men det er en viss uenighet forskerne i mellom. 


Fra forlaget:

En fortelling om våre genetiske formødre


Hvordan er det mulig å lokalisere en levende etterkommer av noen som levde for tusener av år siden? Ved å undersøke DNA-prøver fra hele verden, har Sykes kommet frem til en oppsiktsvekkende konklusjon: De aller fleste kvinner med europeisk opprinnelse nedstammer fra én av bare sju kvinner som levde for titusener av år siden. Gjennom fortellinger om våre sju genetiske formødre gir Sykes oss et fascinerende innblikk i genetikkens versjon av vår egen fortid. 


Titt innom hos Bokelskerinnen for andre favoritter :)

4 kommentarer:

 1. Jøss det var en spesiell bok, interessant:) Ha en flott helg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syntes den virket veldig interessant - gleder meg til å lese den.
   Håper du også har en fin helg :)

   Slett
 2. Kos deg med boka! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg - den kom i postkassen i går og er lagt (ja, jeg må si lagt og ikke satt) i bokhyllen til jeg er ferdig med de bøkene jeg har begynt på. Gleder meg :)

   Slett