tirsdag 5. august 2014

Boken på vent [de krenkede]

En bok jeg har hatt stående ganske lenge er De krenkede av Åsne Seierstad, men nå har børstet støv av den og satt opp på leselisten til høsten. Jeg likte Bokhandleren i Kabul og ser frem til å lese mer av Seierstad. De krenkede er en krigsskrildring fra 2007 og har undertittelen "Fortellinger fra Tsjetsjenia". Ifølge Wikipedia besøkte Åsne Seierstad landet første gang i 1994, og retunerte tolv år senere. Barna hun møtte første gang er blitt voksne, og har overlevd den andre tsjetsjenske krig. Men ikke uten skadevirkninger, og i boken møter vi konsekvenser av krigen på ulike nivåer. Hva skjer med barn som vokser opp i krig? Som venner seg til vold? Som får barndommen splintret?Boken på vent

6 kommentarer:

 1. Denne hørtes veldig interessant ut og det skal bli spennende å høre hva du syntes. Jeg har ikke lest noe av Seierstad før men "Bokhandleren i Kabul" er en bok jeg kunne tenke meg å lese. Når vi ser disse bildene fra Gaza og andre steder, barn som vokser opp blant bomber og kuleregn, hva rører seg inni hodene deres og hvordan blir de som voksne etter en slike traumatiske opplevelser som barn? Det er jo helt grusomt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, egentlig kan jeg ikke skjønne hvorfor den har stått så lenge i bokhyllen, men du vet hvordan det er med bøker som trenger seg foran i lesekøen og setter andre bort i glemselen. Det er forferdelig å se tv-sendingene og bilder fra krigstilstander og spesielt barn som er involvert, det skal bli interessant å få større innsikt i dette temaet. Jeg har forresten Bokhandleren i Kabul om du vil låne den :)

   Slett
 2. Så snedig.... Denne startet jeg på som lydbok i går. Kjøpte den på loppis på biblioteket for en stund siden

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig! Blir spennende å høre hva du synes om den :)

   Slett
 3. Å den hørtes tøff ut! I betydningen "kan være vanskelig å ta inn over seg", tenker jeg. Jeg sliter med sånne bøker og skulle ønske jeg kunne få til å lese mer av dem. Jeg har klart å lese noen om Nord Korea men da med mye pauser. Alt på grunn av min sensitive personlighet, som det så populært heter for tiden :-)
  Ønsker deg en fin kveld, Birthe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tenker denne boken kommer til å bli vanskelig som du sier, men jeg håper den gir anledning til å få større innsikt i hvordan det er for barn i en krigssituasjon. Slike bøker trenger man å lese med pauser mellom, helt enig i det! God kveld til deg :)

   Slett