søndag 3. august 2014

En smakebit på søndag (the graveyard book)

Etter at jeg leste The Ocean At The End of The Lane fikk jeg lyst til å lese mer av Neil Gaiman og har startet på The Graveyard Book sammen med Rufsetufsa. Bakpå boken står det:

Nobody Owens, known to his friends as Bod, is a normal boy. He would be completely normal if he didn't live in a graveyard, being raised and educated by ghosts.

There are dangers and adventures for Bod in the graveyard. But it is in the land of the living that real danger lurks for it is there that the man Jack lives and he has already killed Bod's family.

For good or for evil - and I firmly believe that it is for good - Mrs Owens and her husband have taken this child under their protection. It is going to take more than just a couple of good-hearted souls to rais this child. It will [...] take a graveyard.
s. 17

Neil Gaiman


Smakebit

33 kommentarer:

 1. Denne las eg for fleire år sidan, sikkert rett etter at den kom ut på norsk, og likte den godt. Den inspirerte ikkje til fleire Neil Gaiman-bøker, men eg er fornøgd med å ha lest den.

  Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd boken ikke inspirerte til flere Gaiman-bøker, men sånn er det bare - alt er ikke like bra. God søndag til deg :)

   Slett
 2. Jeg synes dette er en nydelig bok. Jeg har lest den både på norsk og engelsk og kommer nok til å lese den flere ganger og. :-) Den er en av Gaimans vakre bøker. Ikke det at ikke alle er fine, men noen er også vakre. Som The oscean at the end of the lane og The Graveyard book. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. PS: Hvis du vil ha tips om flere Gaiman bøker, så er Stardust også en av de vakre :-)

   Slett
  2. Takk for fin kommentar, nå ser jeg frem til å lese videre - og Stardust er herved notert. God søndag til deg :)

   Slett
 3. Denne lånte jeg på biblioteket, etter å ha lest om den hos astrid terese, men jeg rakk ikke lese den før jeg måtte levere den tilbake.. Men kanskje jeg skal prøve på nytt en dag.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg har også levert bøker tilbake ulest, enkelte ganger blir det rett og slett ikke tid! God søndag til deg, Anita :)

   Slett
 4. Härlig smakbit :) Jag har bara läst hans Coraline, men det börjar bli dags att läsa honom igen tror jag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Coraline leste jeg for mange år siden, sammen med ungene mine, og vi likte den godt alle sammen :)

   Slett
 5. Jeg leste også "The ocean..." i sommer men det ga meg ikke lyst til å lese mer av forfatteren. Jeg leste "Heldigvis hadde jeg melka" før sommerferien. Dette er en barnebok, og den likte jeg godt. Jeg syntes The ocean også var skrevet som en barnebok, og ikke for et voksent publikum. Har hørt mange som liker The graveyard book, så det handler sikkert om smaken og den berømte baken :) Håper du har en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Heldigvis hadde jeg melka" har jeg ikke hørt om før, men kanskje jeg kommer til å lese den nå som jeg er i en Gaiman-fase - den skal visst være en ellevill røverhistorie. Jeg er enig i at "The ocean..." virket mer som en barnebok, og hadde den blitt lansert som det tror jeg nok den ville hatt flere entusiastiske lesere. God søndagskveld til deg :)

   Slett
 6. Denne har jeg lagt merke til tidligere. Takk for smakebiten og ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også sett denne boken omtalt, og ser frem til å lese videre :)

   Slett
 7. Den boken är jag så sugen på att läsa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne ser jeg frem til å fortsette på :)

   Slett
 8. Dramatiskt! Den där Gaiman förekommer ofta på bloggar, men jag tror det kan vara något för de andra i familjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært nysgjerrig på Gaiman og foreløbig er jeg positivt innstilt :)

   Slett
 9. Spännande smakbit. Jag har bara läst Coraline som jag gillade jättemycket och har börjat bli mer och mer sugen på att läsa annat av författaren. Tack för smakbit och tips. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Coraline synes jeg også var bra, så du kan trygt lese mer av Gaiman :)

   Slett
 10. The Graveyard Book är jag bra sugen på att läsa :) Lite Gaiman sitter aldrig fel. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er spent på fortsettelsen - foreløbig er jeg positiv til Gaiman :)

   Slett
 11. Takk for smakebit og boktips! :)
  God søndagkveld!

  SvarSlett
 12. Låter som en intressant bok. Har inte läst någon Gaiman än, men American Gods står i bokhyllan

  SvarSlett
  Svar
  1. Når det gjelder Gaiman har jeg inntrykk av at folk enten liker eller ikke liker ham :)

   Slett
 13. Leser i den fremdeles. Har allerede lest den norske utgaven og måtte få med meg originalen også. Har ikke kommet så forferdelig langt, men er i hvert fall i gang:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å høre hva du synes om de to utgavene, om forskjellene i språkene har noe å si for leseopplevelsen. For meg er jo boken helt ny og aner ikke hvor det ender for gutten :)

   Slett
  2. Gruer meg litt til å sammenligne originalen og norske utgaven. Høres nesten ut som en stor jobb haha ... Men blir nok spennende:)

   Er spent på din mening som førsteopplevelsesleser av boka eller hva jeg skal kalle det:) Jeg likte boka kjempegodt første gangen jeg leste den, husker jeg. Historien er jo noe for seg selv.

   Slett
  3. Ja, det blir interessant! Og jeg kommer nok til lå sammenligne med Coraline og The Ocean At The End of The Lane, men samtidig ha i tankene at det er en egen bok for seg selv.

   Slett
 14. Wiih, så gøy du har lest denne. Jeg liker den kjempe godt! Etter å ha lest den, tok jeg for meg Jungelboken Del 1 og 2. Det var en opplevelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenkte det var på tide å finne ut av Gaiman :)
   Synes å huske at du leste Jungelboken etterpå, og tenkte det var en god idé!

   Slett