tirsdag 3. januar 2017

24 dager til jul ~ Eivind Herredsvela

I desember har vi på avdelingen i barnehagen hvor jeg arbeider lest 24 dager til jul av Eivind Herredsvela. Hver formiddag hadde vi adventsstund med tenning av lys og lesing av diktet Advent av Inger Hagerup. Julesanger og julefortellinger var også i fokus, og selvfølgelig å trekke adventskalenderen! Den bestod av pepperkakehjerter dekorert av barna, og barna fikk ett hver etterhvert som de ble trukket i løpet av måneden.

Historien i 24 dager til jul er fin og engasjerende, barna fulgte med og var opptatt av hva som skjedde med de to små musene Erlando og Magnuso. Sidene er nummerert fra 1-24, og boken kan derfor være glimrende for lesing i barnehage ettersom det er korte historier hver dag. Problemet var at desember er en travel måned i barnehagen, og ofte var det andre aktiviteter som fikk fokus - og dermed utgikk lesingen av boken og vi måtte lese ganske mange sider på én gang. Vi har konkludert med at det til neste jul ikke blir en slik adventslesing, men heller ha fokus på separate, frittstående fortellinger og andre aktiviteter relatert til julen.

Uansett, jeg er overbevist om at boken kan fungere hvis man organiserer det slik, og ettersom ulike juletradisjoner er flettet inn vil 24 dager til jul være fin som lesing også hjemme. På den måten kan barna bli introdusert til temaene og historiene være utgangspunkt for videre samtaler.

Forfatteren har laget en serie på youtube hvor han leser boken.

24 dager til jul av Eivind Herredsvela
Kolofon Forlag AS
Norsk, bokmål
24 sider
Innbundet, kjøpt

2 kommentarer:

  1. Boken ser veldig koselig ut, men jeg ser problemet med å lese hver dag. Selv greide jeg i to år på rad å lese med 4-5 åringene Pulverheksens adventsbok, men da måtte jeg være ganske bestemt og passe på å skape lese-luker i ledige øyeblikk. Ikke alle fikk høre alt, men de ivrigste fikk flere kapitler både to og tre ganger :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, en er nødt til å bære bestemt på å gjennomføre lesingen om det skal bli en helhet i historien. Pulverheksens adventsbok har jeg ikke lest før, men om det er separate historier i hvert kapittel blir det enklere å hoppe over enkelte av dem. Boken kan absolutt anbefales :)

      Slett