torsdag 3. januar 2013

That's me in the corner

Før jeg la meg i går kveld leste jeg noen historier i The Girl on the Fridge. Etter jeg la meg leste jeg flere. Om natten var jeg på flukt sammen med en gruppe mennesker. Vi løp i et fjellside dekket av skog og klarte til slutt å forskanse oss i en hytte, men forfølgerne oppdaget skjulestedet og vi måtte oppgi hytten. Med hjertet bankende hardt i brystet forsøkte vi i det lengste å gjemme oss under et overheng nedenfor hytten. Til slutt måtte vi gi opp. Det var denne kvinnen, med et forpint uttrykk og ikledd blå- og hvitblomstret husmorkjole som helt uanfektet kom gående, og bakom: svartkledde soldater med automatvåpen. Hun beordret splittelse av oss, jøder til en side og kristne til en annen, og pekte i retning av stier til to ulike retninger. Vi begynte å gå, men siden jeg følte at jeg hverken tilhørte den ene eller den andre gruppen snek jeg meg bort i et ubevoktet øyeblikk og gjemte meg mellom en steinknaus og en stor veltet trestamme. Kvinnen i husmorkjole hadde åpenbart en jegers fornemmelse og jeg fikk ordre om å komme frem. Nedover stien bar det, mørkt og smalt med høye truende trær til begge kanter. Plutselig ble greiner brettet til side og der! Der lå familiene nedenfor. Ikke drept av de svartkledde. Av hverandre. For å unnslippe. Og det var vakkert! Der på bakken lå mennesker side om side, pent antrukket. Alt ble lyst og fredelig. Jeg satte meg opp med et rykk, drivende våt av svette og innså at jeg hadde drømt. Hjertet banket fremdeles hardt og raskt.

20 kommentarer:

 1. Huff da! Men en livlig drøm var det!
  Jeg leste nettopp om Etgar Keret og tenkte jeg måtte lese noe av han. Kanskje jeg skal velge Girl on the Fridge jeg og?

  SvarSlett
  Svar
  1. Livlig ja :)
   Etgar Keret kan jeg absolutt anbefale!

   Slett
 2. Det var litt av en drøm! Å lese før man sovner, kan nok ofte få fantasien til å løpe løpsk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kanskje ikke så lurt å lese rett før en skal sove...

   Slett
 3. Jøss, var det en drøm, trodde du leste. Har du sånne livlige drømmer så kan du skrive bok. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var glad for å oppdage at det var en drøm, ja :)

   Slett
 4. Loosin' my religion... :o) Skulle du bli i beit for jobb så kunne du jo gitt ut drømmer!!! Heftige saker du bedriver om nettene :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja kanskje jeg skal samle dem i en egen bok - drømmen forklarer nok hvorfor jeg ikke alltid føler meg uthvilt når jeg våkner :)

   Slett
 5. That's you in the spotlight!

  Fæl-herlig drøm jeg er glad for at du fortalte videre. Underholdende og fiffig. Det er lite som fascinerer meg mer enn drømmer og tolkninger rundt hvordan alle elementene i en drøm henger sammen med virkeligheten, men som vris til det nesten ukjennelige i fantasien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Følelsen av å nettopp opplevd det som (heldigvis) var en drøm satt i lenge, og rett etter at jeg våknet hamret hjertet og jeg hadde sikkert et vilt uttrykk i øynene. Ikke godt å si hva det hele kan symbolisere, hadde vært interessant å høre hva en drømmetyder/psykolog ville ha sagt :)

   Slett
 6. Kuult bilde. Spennende og farlig drøm. Jeg er imponert over hvor mye du husker og hvor godt du klarer å beskrive drømmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det var full fart fra begynnelse til slutt! Da jeg våknet med et rykk, kastet jeg meg over de gule postit lappene som lå inni boken på nattbordet og skrev drømmen ned. Hvis jeg ikke hadde gjort det ville jeg sikkert ikke husket den om morgningen :)

   Slett
  2. Kult! Det gjorde jeg selv en periode i sommer, hadde notatboken ved hodeputen. Jeg sluttet med det da det jeg drømte var så skremmende at jeg fant det like greit å glemme det, hehehe.

   Slett
  3. Det er sikkert liker lurt - jeg har ikke hatt penn og papir på nattbordet de siste nettene...

   Slett
 7. Du har virkelig en egen evne til å beskrive forferdelige drømmer på en vakker måte! Det var som å se det hele som en indre film. Kjempebra formidlet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det du sier, jeg var veldig i stuss om jeg skulle poste dette :)

   Slett
 8. Ille med slike livaktige drømmer. Deet er slikt som sitter i en lenge etter at man har våknet.
  Bedre og roligere søvn, neste gang.
  Klem :)
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja - da jeg våknet hadde jeg akkurat samme følelse som i drømmen og det tok et øyeblikk før jeg skjønte at det faktisk var en drøm. Den sitter i ennå! Takk, jeg håper også de neste nettene blir roligere :) Klemmer tilbake!

   Slett
 9. Uha, godt det bare var en drøm :-) Sikke et dejligt billede af dig. Rigtig godt nytår, Melusine, og jeg glæder mig til at følge dig også fremover!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg var glad da jeg våknet! Det hele er så virkelig i det man drømmer - da kan det gå noen minutter før en innser at det faktisk var en drøm. Takk for det du sier om bildet, Madame :)

   Slett