onsdag 9. januar 2013

Boken på vent [gavalda]

Litt forsinket, men jeg har en bok på vent: Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda. En bok Heidi har skrevet så entusiastisk om, og som har fått mye positiv omtale har jeg sett. Så der stod jeg lørdag som var i en bokhandel. Med et gavekort på fem hundre kroner. Det sier seg selv at jeg ikke kunne gå derfra uten en bok! Stående ved pocketbøkene var det ingen av dem som strålte mot meg og fortalte om et opplagt valg, så jeg leste litt løst på titler og forfatter. Men ikke lenge, for på g så jeg et gjenkjennende navn: Gavalda. Jeg har til og med skrevet ned boken på en lapp og lagt den i lommeboken. Nå kan jeg kaste den, for boken ligger selvsagt på vent i bokhyllen.

Fra bokomslaget:
Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Handlinga utspelar seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris. 
Anna Gavalda (f. 1970) er fødd og oppvaksen i utkanten av Paris, og bur der også i dag. Ho kom inn i den franske litterære landskapen som ein frisk pust då ho debuterte i 1999. Saman er ein mindre aleine har vore på bestseljarlistene i Frankrike i over eitt år, og det har blitt seld over 1.500.000 eksemplar. Romanen er omsett til 36 språk, og det er Tove Bakke som står for denne norske omsettinga.


Boken på vent

37 kommentarer:

 1. Det er en fin bok! Men ikke se filmen før du er ferdig! :-) (Filmen er ganske så anderledes).
  Jeg likte så godt denne boken, stemningen fra Frankrike og stemningen mellom disse fire personene. Du kan glede deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra å høre at flere liker denne! Nå ser jeg at Beathe nevner lengre nede at filmen kommer på tv til helgen...da blir dilemmaet skal/skal ikke se...
   Uansett - jeg gleder meg til å lese boken :)

   Slett
  2. Nei-nei-nei-nei-nei!!!!
   Du bør virkelig ikke engang vurdere å sjå filmen før du har lest boka! Ikke under noen omstendigheter! Boka er fantastisk vakker, mens filmen er sånn passe/ grei..
   Jeg er ingen boksamler, men denne har jeg, og det er flere grunner til det. Blandt annet at personene som lever i mellom disse permene er de beste samboerne du kan tenke deg! (Det er faktisk ikke tull! Jeg kjøpte boka etter at jeg hadde lest den, fordi jeg så gjerne ville ha disse menneskene i nærheten :o)
   Det er bare å glede seg!

   Slett
  3. <3 Jeg er såå enig med Berit! Vent med filmen!

   Slett
  4. Det ble ingen film nei - her skal boken leses først, ingen tvil om det ettersom så mange foreslår akkurat det. Berit, det du sier om personene gir meg ekstra lyst til å lese boken! At du kjøpte boken uten å være boksamler...yes - tydeligvis en historie jeg kan se frem til :)

   Slett
 2. Denne har jeg hørt veldig mye bra om.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ser frem til å lese denne :)

   Slett
 3. Denne må jeg få lest snart jeg også, for den har jeg hatt liggende lenge. Filmen tror jeg går på tv nå til helgen.Fin bok å ha på vent.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror mitt eksemplar kommer til å bli liggende en stund, i alle fall når jeg ser på årets leseliste! Astrid Terese anbefaler ovenfor her at boken bør leses først, så vi får se til helgen :)

   Slett
  2. Ser nå at filmen går på nrk2 i morgen kveld!( om du skulle finne på å se den!)

   Slett
  3. Det blir et vanskelig valg, for i morgen går Games of Thrones som jeg følger med på og jeg har ingen opptaker. Vel, da ble jo det dilemmaet avgjort: boken først og så filmen senere :)

   Slett
 4. Har boken og har lest den. Og etterpå så jeg filmen. Likte den. Håper du også gjør det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå ser jeg frem til å lese denne boken som får så mye positiv omtale! Gleder meg :)

   Slett
 5. Høres ut som en fin bok å ha på vent:)Handlingen foregår i Frankrike og noe med kokkekunst:) Matvraket i meg må jo lese denne, også hørtes jo historien interessant ut:) Takk for tips!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Der sa du noe! Jeg er også veldig interessert i mat, så kanskje her er noen tips å fange opp :)

   Slett
 6. Svar
  1. Send meg adressen din Karen så skal jeg sende deg den! ;-)

   Slett
  2. Åh, heldige meg ja! Tusen, tusen takk Heidi! :D

   Slett
  3. Så gode bøker må spres og leses av flest mulige :-D :-D

   Slett
  4. Leselisten min er allerede omprioritert pga denne boken!

   Slett
 7. Heisann!

  Jeg har visst fremdeles en bok som ligger og venter på meg. I mellomtida har jeg lest ut to andre, eller er det tre?
  Får ta den med på neste ferie og lese den ut. Det er snakk om, har glemt tittelen også...Øya under havet, er på side 402. Oppdaga at jeg holder på med enda en bok: Arven! Nå bør jeg sette av litt tid til å lese, skjønner jeg, men overskuddet er ikke der....det kommer kanskje ved å lese?
  God bok fra meg ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle disse bøkene, og så liten tid til å kunne komme gjennom alle! Men godt å få lest noen av dem :)
   Øya under havet likte jeg veldig godt, Allende er en av mine favorittforfattere og denne skuffet ikke! Nå som jeg skriver om bøkene jeg leser er jeg mer oppdatert om hvilke og hvor mange jeg leser mye mer enn før. Arven, er det av Katherine Webb?
   Nja, jeg er usikker på om overskuddet kommer av å lese eller at man må ha overskudd for å lese - interessant problemstilling!
   Klemmer fra meg :)

   Slett
 8. Åh, så gøy! Det gledes stort! Jeg håper hårer du liker den! Det tror jeg også du gjør. Gratulerer med en ny knakende god pocket :-D Penger godt brukt :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, ja! Jeg gleder meg til å lese denne, og tenker jeg skal prioritere den i løpet av året. Jeg synes du har en spennende teft for litteratur :)

   PS: jeg skal en tur på kjøpesenteret i morgen - hva tror du? Kommer jeg hjem med enda en bok? Har jo mer igjen på gavekortet...

   Slett
 9. Dette er en nyydelig bok! Og du må for all del glemme å se filmen først! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, å se filmen først har jeg gått vekk i fra :)

   Slett
 10. Hihi, jeg må være den eneste i universet som aldri kom meg gjennom denne boka... men jeg har den ennå, så kanskje jeg må ta den fram igjen en gang?! ;) Håper det blir et bra bokkjøp for din del!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke vet jeg, men boken virker å være veldig bra så kanskje vi skal lese den sammen!

   Slett
  2. Jeg tittet i bokhylla og fant ut av jeg har lest 2/3 av den. Sikkelig teit! ;) Kanskje samlesing er noe, ja...

   Slett
  3. Men da har du kommet langt i boken! Jeg skal lese den snart tenkte jeg, men prioriterer Lesesirkel-bøkene først. Tanken var å lese ut Jane Eyre også før jeg startet på noe nytt, men jeg har veldig lyst til å lese denne av Gavalda så det spørs om jeg må omprioritere litt :)

   Slett
 11. Jeg er desværre ikke "hurtiglæser" og ville bruge lang tid på at læse denne roman, men temaet er jo smukt og evigtgyldigt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er heller ingen hurtigleser, det tar lang tid å komme gjennom en bok - men det kommer an på hva annet som opptar oppmerksomheten og tiden :)

   Slett
 12. Jeg likte den! Bare sånn for å ha sagt det i kommentarflommen din. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, jeg har skjønt at dette er en bok å prioritere frem på leselisten :)

   Slett