onsdag 30. januar 2013

Boktema [feelgood]

TemaTipsForrige uke lanserte Geir et nytt boktema som jeg straks ble med på, jeg har nemlig savnet Anettes Boktema så dette var kjærkomment. Geirs boktema går ut på å laste opp en gammel bokomtale, eller lage en ny, for å fortelle om en bok som passer til ukens tema. Meningen er at flere skal få anledning til å lese bokomtaler som har passert usett.

Denne ukens tema er en fin "feelgood" roman, og jeg tenkte først på Kate Morton. Likevel; jeg vil ikke plassere henne i denne kategorien selv om bøkene hennes ligger tett opptil.

Så kom jeg på at jeg har lest Fortellingen i fiolinen av Natasha Solomons. Ikke den mest originale historien, men velskrevet, underholdende og med en seriøs undertone. Forutsigbar, uten at det er et minus og med en nydelig avslutning på en historie om tap og savn.

Hvis du vil lese hele omtalen, kan du finne den her :)


18 kommentarer:

 1. Oj for et fint omslag på denne boken. Tusen takk for et veldig fint bidrag til Mitt Tematips denne onsdagen. Tydeligvis en bok vi bør lese!

  SvarSlett
 2. PS! Linken til selve omtalen din virker død ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg likte denne boken! Og ikke minst boktemaet som gjør at vi kan hente frem eldre omtaler.

   Takk for at du nevnte det med linken, den er fikset nå :)

   Slett
 3. Denne har jeg hørt en del om. Takk for tips.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Boken anbefales, jeg hadde planer om å lese den på stranden på Gran Canaria, men leste den ut på flyet :)

   Slett
 4. JA,denne boken var bra! Coveret er kjempefint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også coveret er fint :)
   Ofte dras jeg mot en boks fremside og får lyst til å lese den uten at jeg vet noe som helst om boken.

   Slett
 5. takk for påminnelsen ... denne lystet eg så veldig til å lese for en tid siden ... hadde helt glemt den ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger trenger vi en påminnelse om bøker vi har lyst til å lese, jeg har selv fått noen slike i dagens bloggrunde :)

   Slett
 6. Ja, det kan nok være en bok for meg. Trenger en del feelgood i min alder. Ha en fin torsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er denne å anbefale :)
   Håper du har en fin torsdag også, snart helg - woohoo!

   Slett
 7. Så koselig å lese at du savner Boktemaene mine ;) Skal aldri si aldri, det kan jo være at de dukker opp igjen :) Fortellingen i fiolinen er absolutt en feelgoood-roman. Jeg leste den for et par år siden og likte den kjempegodt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, boktemaet ditt var noe jeg så frem til hver uke og dukker det opp igjen blir jeg veldig glad, men jeg skjønner godt at det ble mye for deg. Ellers skulle jeg nok tatt over :)

   Ja, denne boken er fin!

   Slett
 8. Det er ærligt talt meget overraskende, at en historie om de frygtelige tilstande op til og under Anden Verdenskrig kan give anledning til en "feelgood" roman, men jeg kan alligevel godt forestille mig, hvordan den er disponeret. En bog, som ville være god at læse på en dag hvor man synes at verden er fuld af fejl :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, når du sier det slik..."feelgood" er en sjanger, det er vel egentlig ingen egen sjanger, men det brukes av mange om hverandre sammen med "chick-lit". Et sted leste jeg at "chick lit is smart, fun fiction for and/or about women of all ages", og slik jeg har forstått feelgood romaner så er det lettlest underholdning. Verden kan være vanskelig og tøff, men det ordner seg alltid. Og det er en del av leserkontrakten i en slik bok. "Sjangeren" kan også blandes, leste jeg et annet sted, og da får man en mikstur som kan være vanskelig å svelge som god følelse. Oj, dette ble en lang kommentar, men jeg er enig med deg i at det er bøker som er fine å lese når livet går en imot :)

   Slett
 9. Takk for tipset! Vi trenger litt feelgood i hverdagen av og til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å lese lett underholdning innimellom!

   Slett