torsdag 28. februar 2013

Bøker og bokhyller: februar

Bokhyllen min fylles opp av bøker jeg ikke har tid til å lese. Denne måneden supplert med En callgirls intime betroelser som jeg fikk til morsdagen. Av Heidi fikk jeg tilsendt Stryk meg over håret og i lesesirkel 1001 bøker kom mars-boken på tirsdag, onsdag kom april-boken og juni-boken har jeg også kjøpt.

Attpåtil har jeg bestilt The Great Gatsby, Grense Jakobselv og De krenkede. Sånn går det når bokklubben sender meg gavekort og tilbud om gratis bok. På mobilen har jeg nå tre bøker, og ennå har jeg planer om flere bokkjøp. Og jeg har tross alt holdt meg unna mammutsalget.

Like fort som bokhyllen fylles opp tømmes den. Ja, ikke sånn å forstå at bøkene på uforklarlig vis forsvinner i løse luften, men sekstenåringen har fått seg ny hylle på rommet og dermed også den idé at den trenger bøker. Mange bøker. Så da jeg skulle lete etter en bok i dag, syntes jeg den overfylte bokhyllen min hadde minket betraktelig med antall bøker. Hun innrømmet sin tidvise innhenting av lesestoff, men det er greit. Hun leser, jeg leser, og så lenge bøkene er i huset er jeg fornøyd.

For å komme til poenget så slipper jeg ihvertfall å lure på hva jeg skal lese når jeg blir ferdig med Jane Eyre :)

Flower BlackWhite

Cosmos fra hagen, sommer 2012

17 kommentarer:

  1. Hyggelig å ha en tenåring som låner bøkene. Det har jeg også, dvs de har blitt 30 og 20 de som låner bøker av meg.. Og så sprer jeg litt hos resten av familien og venninner-- så blir det litt tommere i hyllene/stablene (tror jeg da) Men det er jo bare for å få plass til stadig nyankomne bøker. Noen ganger tenker jeg at skal jeg rekker å lese mer må jeg blogge mindre..men jeg vil jo gjøre begge deler..:)
    Ha en fin mars.:)
    pst..skal sjekke ut marsboka i lesesirkelen..

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er fint at hun låner en del av bøkene. Jeg har alltid lest for ungene, men etter Harry Potter var de blitt så store at de enten begynte å lese selv eller sluttet å interessere seg for å lese bøker. Forresten, jeg leste også Hobbiten, det ble siste høytlesingen. Fint også å låne bort til venner og familie, min mor er for eksempel en lesehest og vi byttelåner ofte bøker. Godt sagt det om å blogge mindre for å lese mer, men det tror jeg er fånyttes...hehe, for vi vil jo gjøre begge deler - og det å blogge om bøkene gjør at jeg leser med en helt annen innstilling enn før :)

      Slett
  2. Har meldt meg på og bestillt boka på biblioteket.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy! Jeg har såvidt begynt på den og synes den virker noe spesiell...

      Slett
  3. Så hyggelig å høre at ungdommene leser! Mine to på 16 og 19 har aldri vært interessert i å lese bøker, til min store fortvilelse. De likner på sin far, så det kan jo kanskje komme når de blir eldre? Krysser fingrene, for jeg vil jo gjerne at de skal overta bøkene mine. Engang... :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! 50 % av mine ungdommer leser, det må sies å være bra. Uansett har jeg alltid lest høyt for dem inntil de ble så store at de enten ikke ville lengre eller begynte å lese selv. Forhåpentligvis kommer det seg etterhvert. Foreløbig har jeg en arvelinje med at jeg får min mor sine bøker, og alle går videre til sekstenåringen (men det er kun i mine tanker, så ikke si det til noen!).

      Slett
  4. Gratulerer med nye bøker i hyllen/e og med ny bokhylle på rommet til datteren :-D Hun høres kul ut hun datteren sin altså, ungdommer som leser: JA DET LIKER VI!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :)
      Ja, ungdommer som leser liker vi! Og særlig når de reflekterer over innhold og litterære virkemidler, og forholdet mellom kvalitet/kvantitet i litteraturen. Det kan sannelig få en bokelskende mor å til å stoppe opp og glede seg over sin udødelighet :)

      Slett
  5. Sukk ja, fulle bokhyller. Jeg har voksne barn som leser, men de bor på hybel og kan ikke ta imot mitt tilbud om bøker. Ikke før de er ferdig med studenttilværelsen, når det måtte bli.Så enn så lenge må mine venner bøkene bli her hos meg, koselig, men trangbodd.
    Grense Jakobselv og Den store Gatsby er leste bøker som står i hyllene mine. Likte dem begge to.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er godt de leser, selv om de ikke har plass til bøkene :)
      Bøkene du nevner er jeg spent på, det er bøker jeg sikkert ikke hadde valgt om det ikke var for tilfeldighetene.

      Slett
  6. Moro når man kan dele på bøkene :) "En callgirls intime betroelser" kunne jeg virkelig tenkt meg å lese :) Ønsker deg en herlig helg, stor klem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er det :)
      Boken du nevner hadde jeg ikke hørt om før jeg fikk den, men jeg bestemte meg for å beholde den. Så jeg er spent på den.

      God helg til deg, Anette!

      Slett
  7. Kommenterte på den gamle bloggen din. Bildet var alldeles nydelig!
    Kjempegøy at datteren din også leser og liker de samme bøkene som deg.
    De to firbeinte hilser til dine puser. De liker ikke disse turene til veterinæren, men det er heldigvis ikke så ofte. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh, da skal jeg sjekke ut der - ikke så ofte jeg er inne på gamlebloggen! Takk for fine ord om bildet!
      Ja, det er fint at hun leser og begynner å interessere seg for litteratur jeg også synes er spennende. Og pusene; stakkars som må i bånd og bur for en tur til veterinæren. Glad da når de så er hjemme :)

      Slett
  8. Den dattera di høres ut som beviset på at du har gjort en skikkelig knallgod mammajobb;)

    SvarSlett