tirsdag 9. april 2013

Boken på vent [catching fire]

Helt siden jeg leste The Hunger Games har jeg hatt lyst til å få med meg fortsettelsen, og i alle fall bok nummer to før filmen kommer i november. Da har jeg heldigvis litt tid på meg. Lysten til å lese den eskalerte da jeg gjennomgikk første bok om igjen, og ettersom alle de tre bøkene pryder sekstenåringens bokhylle har jeg funnet frem Catching Fire. Et steg i riktig leseretning. Nå skal jeg lese ferdig Northanger Abbey og Jane Eyre før jeg starter på noen ny bok. Det er i alle fall planen.

Katniss Everdeen survived the Hunger Games.
Now the Capitol wants revenge. 
Against all odds, Katniss Everdeen and Peeta Mellark are still alive. Katniss should be relieved, but now there are whispers of a rebellion against the Capitol - a rebellion that Katniss and Peeta may have helped create.
As the nation watches Katniss and Peeta, the stakes are higher than ever. One false move and the consequences will be unimaginable. 

Suzanne Collins

Boken på vent

27 kommentarer:

 1. Jeg leste hele serien på ei uke he he :P Den er veldig spennende da man først begynner å lese den:) Problemet mitt med den serien er at den er i en sjanger jeg misliker egentlig i hvert fall når det gjelder bøker. Så selv om jeg likte bøkene, føler jeg at det er en serie som ikke ble en av mine største favoritter:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min datter leste bøkene også kjapt, og jeg er helt enig i at det er spennende. Selv liker jeg sjangeren, men denne havnet heller ikke bland favorittene - selv om det er gode bøker :)

   Slett
 2. Disse bøkene bør jeg få lest snart, så "Dødslekene" i fjor og likte filmen, bøkene er sikkert hakket bedre. Ha en fin kveld,Birthe:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om du likte filmen tror jeg du kommer til å like bøkene bedre. I alle fall synes jeg det ofte er slik, og min sønn som nettopp leste den første og deretter så filmen irriterte seg over alt som ikke var med og mange fremstillinger som ikke helt var i tråd med boken.

   Slett
 3. Dette er ikke oe for meg, tror jeg! Men Northanger Abbey skal ejg lese nå, sikkert i lesesirkelen du også :) Ble litt satt ut da jeg fant ut at jeg må lese på engelsk ... Hehe, men jeg har sikkert godt av å bevege meg utfor komfortsonen av og til ...
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, det er ikke alle sjangre som faller i smak, men Northanger Abbey kan jeg i alle fall anbefale. Nå har jeg kommet et stykke ut i del 2 og leser heller det enn avisen om morgningen, det sier litt...hehe, for jeg er avhengig av avisen om morgningen :)

   Slett
 4. He-he... Jeg blir litt fornøyd når jeg leser at det er flere enn meg som ikke har lest disse bøkene enda.
  Sammen er vi felles ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. En periode virket det som om "alle" leste dem! Det er ikke må-lese-bøker (sammenlignet med Jane Eyre), så du går glipp av en god historie og that's it. Skjønt, går man boken nærmere i sømmene er det mye samfunnskritikk også :)

   Slett
 5. Har sett litt av filmen The hunger games, og trur eg styrer unna bøkene... Du er ein allsidig lesar - god fornøyelse :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du bare sett litt av filmen sier det litt...hehe, det var ikke noe for deg :)

   Slett
 6. Et langt sprang fra Jane Austen til Hunger games, er det ikke? Thihi... Holder meg til hekser og vampyrer jeg.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo det, men jeg liker å variere - artig å se forskjellene. Særlig de språklige :)

   Slett
 7. Jeg har slet ingen fornemmelse af, hvad "Hunger Games" er, men det lyder som en fantasifuld roman med perspektiver ud i nutidens politiske dilemmaer. Og som Anita skriver, det lyder som et stort spring fra Jane Austen, men det er jo det, der er spændende ved litteraturen - at de spring er mulige.

  Jeg har til ære for dig plukket //en smakebit// ud af Fred Vargas kriminalromanen "De Tre Jomfruer" - men det er ikke for at du skal få mere på venteliste, det er blot for at give en slags overblik over, hvad slags roman det er.

  http://dax2.wordpress.com/2013/04/08/a-eukaryotic-archaeologist/

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantasifullt indeed; en dystopi med et samfunnskritisk aspekt. Som jo er et sprang fra Jane Austen og Brontë. Jeg synes det er interessant å se forskjellene, og med Vargas-boken har du nok gitt meg mer på leselisten selv om det ikke var intensjonen - takk for det :)

   Slett
 8. Jeg prøvde meg på denne rett etter jul, men syns det var litt vanskelig å komme inn i den, så den får ligge på vent en stund til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, jeg hadde problemer på forhånd; det gikk mest på at det var en ungdomsbok og jeg tenkte (litt nedlatende, jeg vet!) at det gidder jeg kun hvis jeg ikke har annet å gjøre. Men jammen tok jeg feil! Spennende historie som jeg gledet meg til å se filmatiseringen av :)

   Slett
 9. Northanger Abbey og Jane Eyre det er noe for meg, har lest de før, men glemt det meste. Glemmer så fort, hvordan skal det ende! Nå ligger La Peregrina der og venter. Hadde det nå bare vært litt varme så jeg kan sitte ute. Håper du får en fin dag i solen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det! Jeg har haugevis av leste bøker som jeg enten ikke husker tittel på eller forfatter - svært enerverende! Gleder meg til å høre hva du synes om La Peregrina, jeg har vært på nettbutikker og kikket på boken uten å ha kjøpt. Ennå :)

   Slett
 10. Jeg slukte Hunger games bøkene og elsket filmen :-D Det var virkelig noe for meg. Jeg gleder meg også veldig til neste film!
  Northanger Abbey har jeg ikke bestilt enda, (jeg henger ikke helt med), men det kan jeg jo gjøre med en gang! (er på jobb)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg slukte også den første boken, og er sikker på at de andre ville gå samme veien (de lå jo der tilgjengelig). Det var nok lesesirkelen og pensum som stoppet meg. Håper du fikk bestilt Northanger Abbey, i alle fall om du skal være med på lesesirkelen :)

   Slett
 11. Slukte Hunger Games serien sommeren i forfjor og leser Northanger Abbey nå. En helt naturlig lesemix, spør du meg ;o) Språket er like forskjellig som el-bilen Think og en Ferrari, men begge har sine helt distinkte fordeler. Det er det som er så herlig med bøker. Vi kan dra hvor vi vil når vi vil og kose oss med både mord og dydige skjørtekanter i skjønn forening!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde planer om å lese serien uten avbrytelser, men de kom i form av lesesirkelbøker og pensum. Og ja, det er spennende og interessant med mangfoldet => fantastisk!

   Slett
 12. Jeg har lest alle tre, skikkelig spennende. En av bøkene sto jeg og leste ved kjøkkenbenken samtidig som jeg stekte sveler. Tok de også med meg ute da jeg skulle ha røykepauser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, ja det var slik med meg og! Eller, først var jeg lunken og ønsket egentlig ikke å lese dem, men jeg kjøpte dem til sekstenåringen i bursdagspresang da vi var i Spania i fjor og hun prakket dem på meg. Da jeg hadde lest ut min egen bok og ikke hadde flere å ta av...ja, da begynte jeg på The Hunger Games. Ble aldeles oppslukt!

   Slett
 13. Dette er min favoritt av alle tre bøkene :) Jeg synes den knytter sammen løse tråder fra bok en på en god måte og du blir bedre kjent med karakterene og universet! Håper du koser deg med den, etter Northanger Abbey og Jane Eyre selvfølgelig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres bra ut, Amanda, jeg ser frem til å lese fortsettelsen. Etter de andre bøkene, ja :)

   Slett