søndag 19. mai 2013

En smakebit på søndag [jerusalem]

Boken Jerusalem - Chronicles from the Holy City av Guy Delisle startet jeg på samme dag som jeg hentet den på biblioteket. Det er en reiseskildring fra Delisles ettårige tur til Israel sammen med sin partner og deres to barn. Jeg har ikke kommet lengre enn til side 14 hvor han finner ut at Jerusalem ikke helt er hva han hadde forventet:

Guy Delisle

Smakebit

34 kommentarer:

 1. Det verkar vara många som läser grafiska romaner. Något jag själv har lite svårt för :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke mange jeg har lest til nå, det startet med Persepolis som jeg fikk veldig sansen for. Men det er en bra måte å fortelle på :)

   Slett
 2. Boka om Jerusalem, kanskje ikke den samme som du sikter til?, må være interessant lesning. Har tittet litt i den i bokhandelen. Nyt den fine dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er usikker på hvilken bok du mener, men det er interessant å lese om byen og med denne grafiske romanen blir det en spennende innfallsvinkel :)

   Slett
 3. Denne er jeg akkurat ferdig med. Jeg likte den godt, men ble litt lei de ensformige tegningene (siden den er så tykk som den er og jeg er bortskjemt med tegneserier med fine farger, og ikke har lest så mange grafiske romaner) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker den foreløbig, men har ikke kommet så langt ennå. Blir interessant å se om det blir ensformig lesing etter hvert :)

   Slett
 4. Grafisk roman er ukjent for meg. Så leser jeg ikke tegneserier heller da.. Men takk for smakebiten..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så ofte jeg leser tegneserier, men denne måten å fortelle en historie på er spennende :)

   Slett
 5. Åh! Gleder meg til å høre hva du synes om denne. Har du lest noe annet av Delisle? Jeg synes denne er hans beste, - men tror kanskje ikke folk flest er enige med meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dette er første boken jeg leser av ham og på forhånd har jeg fått med meg noen positive omtaler så jeg er spent på fortsettelsen :)

   Slett
 6. Grafiske romaner leser jeg aldri men det er sikkert noe jeg kunne prøvd, en vet ikke om en liker det før en har prøvd ikke sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det anbefales - for meg var det overraskende å oppdage at denne formen for historie var interessant. Du kan jo starte med Persepolis, den var veldig bra :)

   Slett
 7. For meg som ikke titter på stripene i BT en gang, tror jeg ikke jeg hadde kommet meg gjennom en hel roman med tegneserier. Sjangeren grafisk roman har jeg aldri hørt før, men det dukker nok opp igjen, nå når ordet har festet seg i ordboken min :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nemi må jeg alltid får med meg om morgningen :)
   Grafiske romaner blir ganske annerledes enn vanlige tegneserier ettersom de gjerne forteller en lengre historie. Jeg synes i alle fall dette er en god måte å fortelle på :)

   Slett
 8. Tror inte jag läst någon "seriebok" av det här slaget någonsin. Intressant i alla fall och tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Takk for en herlig smakebit!:)
  Leser jo aldri grafiske romaner, men hadde jo vært morsomt å prøve:)
  Ønsker deg en fin fin søndagskveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Ja, jeg anbefaler å prøve :)

   Slett
 10. Det låter som en intressant berättelse :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det, og jeg har lært en del om byen allerede :)

   Slett
 11. Jag har alddrig läst en grafisk roman men det kanske vore idé att testa :-)

  SvarSlett
 12. Verkar intressant. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 13. takk for tipset :) dette virker interessant :)

  SvarSlett
 14. Jeg måtte på nettet og lese hva en grafisk roman var. Og jaggu fant jeg et innlegg du har skrevet om dette tidligere. Det er noe nytt for meg. Men jeg er blitt litt hekta på lettleste biografier for tida. Og en av dem jeg er begynt på nå er om Munch. Under noe blomster-stell jeg har plantet som skal plantes ut etter hvert, så jeg en en avis med en anmeldelse av Steffen Kvernelands tegneseriebiografi om Munch. Har gått meg hus forbi da jeg leste avisa. Anmelder skriver at den burde vært pensum på videregående. Utklippet er nå lagt i må-kjøpe "arkivet". Det ene tar det andre.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig! Da jeg leste Persepolis, som var den første grafiske roman jeg har lest, måtte jeg bare finne ut av sjangeren og hvor skillet mellom tegneserie og grafisk roman går. Hehe, ja det ene tar det andre - det opplever jeg også stadig vekk. Spennende med biografier, det skulle jeg nok lest oftere :)

   Slett
 15. Så stilig med reiseskildring i form av en tegneserie! Det var nytt for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en veldig grei måte å lese reiseskildring på :)

   Slett
  2. Nokk en gang gikk tankene til Persepolis (den kommer aldri til å bli glemt er jeg redd, og stadig nevnt i all evighet av meg), men det er ikke riktig en reiseskildring kom jeg frem til etter å nøye ha tenkt over saken.

   Slett
  3. Det er mange likheter i de to bøkene, selv om Persepolis ikke er en reiseskildring (om vi ikke tenker på den som en reise i utvikling). Den særegne måten å få frem hvordan fork lever og strever med sitt daglige samtidig som de lever i en konfliktfylt hverdag - jeg er nysgjerrig på de andre bøkene til Delisle.

   Slett
  4. "om vi ikke tenker på den som en reise i utvikling"- den var fin!

   Slett
  5. Takk for det, kanskje jeg har forlest meg på barnelitteratur og sjangrene eventyr/fantasy!

   Slett