fredag 20. september 2013

Uken som (nesten) er gått

...og den gikk rakst! Fullt opp med pensum og oppgaver som skal skrives og noen også med praktisk gjennomføring, kveldsmøter på jobb, foreldremøter og dessuten en familie som min oppmerksomhet konsentrerer seg om har frigitt lite tid til blogging. Skønt, jeg har hatt en del å meddele. Jeg forsøker å lese skjønnlitteratur hver dag og er egentlig tilbake til situasjonen fra september i fjor hvor jeg hadde som mål å lese minst en side hver dag. I morges før jobb leste jeg fire.

Selma LagerlöfJeg holder på å lese tre bøker på gang: Romaner og fortellinger, Skam av Salman Rushdie og Löwenskölds ring av Selma Lagerlöf. Sistnevnte er den jeg har prioritert denne uken, den er ganske kort og kommer nok til å bli ferdiglest i løpet av helgen. Rushdie har jeg en følelse av kommer til å bli nedprioritert siden det snart er oktober og da er det Margaret Atwoods The Handmaid's Tale som står for tur i lesesirkelen 1001-bøker. Romaner og fortellinger har jeg liggende etter Fernanda Mona for her er det mye å lese, men det er en biblioteksbok og kan jo følgelig ikke bli hos meg for alltid. Kanskje jeg rett og slett skal kjøpe den! Så får dagene fremover vise hva som faktisk kommer til å bli lest, Rushdie har jeg på Off the Shelf-utfordringen og jeg burde absolutt ha gjort noe med den listen. Akk, ja...

Så har Bokvrimmel en giveaway i anledning sin ett-årsdag og snart 10 000 besøkende, med fine bøker jeg ihvertfall kan tenke meg å lese! Og Mellom Linjene holder på å lage en liste over bokbloggernes 100 beste bøker så her er det bare å henge seg på med bøkene du synes skal være med på en slik liste.

Og opp i alt dette så har jeg til tross for at jeg ikke har deltatt på bokbloggertreffet fått masse inputt, for eksempel det med hvordan man skal definerer omtale kontra anmeldelse, noe jeg, som også Rufsetufsa, helt mangler kunnskap om. Noe jeg skal sjekke nærmere ut om, men her er i alle fall en som koser seg fullstendig uten mål og mening;


Luna er svært fornøyd med å ligge på sofaen. 


Det er mye som skjer nå og Beathe har opprettet en side for oss bokbloggere på vestlandet, og er der noen andre der ute fra disse trakter så bli gjerne med! 


14 kommentarer:

 1. Jøss, jeg trodde jeg hadde travle dager... Fordelen min er at jeg får lest skjønnlitteratur som en del av pensum = win/win. Puselusa mi tar også livet med sjarmerende ro. Tror jeg skal bli katt i mitt neste liv ;) Jeg vurderer å melde meg ut av lesesirkelen resten av året. Det kommer til å gå skeis dersom jeg skal lese alt jeg må, bør og VIL :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja enkelte ganger er livet rimelig hektisk! Nå har jeg "bare" tre år igjen før jeg kan kalle meg førskolelærer og da vil det forhåpentligvis roe seg. Skjønnlitteratur som del av pensum må være supert - hvilken utdannelse tar du? Ja, det blir liten tid til lesesirkelbøker, eller andre for den saks skyld :)

   Slett
  2. Jeg har meldt meg opp på Nordisk Årsstudim på UiS i år. Det er et fulltids studium, og jeg jobber ved siden av. Og blogger. Og har mann og unger. Nødvendigvis ikke i prioritert rekkefølge ;) Jeg tar Nordisk kun for morro og skal ikke bruke det til annet enn egen fornøyelse. Da er det faktisk gøy å studere! Som min sønn på 20 sa: "mamsen, studerer du kun for gøy? Du må være gal!" Hehe.. Hvorfor være normal? :)

   Slett
  3. Det høres spennende ut, Marianne! Norsk og nordisk litteratur er jo svært interessant i seg selv, og det er gøy å studere ja :) Hehe, skjønner jo at tyveåringen mener du har blitt gal!

   Slett
 2. Du har travle dager ser jeg! Har gått forbi tre ganger uten å ta boken med meg, skal prøve å huske det i morgen når jeg skal opp på Rema en tur. Når det gjelder Anmeldelse/ omtale så har jeg også kalt det for omtale, og nå har jeg endret alle innleggene til anmeldelse...puh...
  Skal jeg komme i mål med det jeg skal få gjort i år så må jeg legge en plan,skjønt en tviler litt på om jeg klarer å få lest 4 svenske og 4 engelske bøker så det er fristende å legge inn håndkle akkurat når det gjelder de. Men Off The shelf bør jeg klare..tror jeg må sette opp en liste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, akkurat nå er det rimelig travelt :)
   Jeg skal også endre fra omtale til anmeldelse, jeg har sett det slik at anmeldelse er mer analyse og til det trengs det en eller annen utdannelse. Hehe, en plan er lurt - det er ikke enkelt å komme i mål med alt en har lyst til å lese! Jeg skal sjekke postkassen senere i dag :)

   Slett
 3. Det høyrest hektisk ut, ja! Eg har likt alt eg har lese av Selma Lagerlöf, hittil. Eg har Löwenskiold-trilogien i hylla, men den har eg ikkje lese endå. Eg gleder meg til å høyre kva du synest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå er det ganske hektisk, ja! Men det roer seg nok etterhvert. Foreløbig har jeg kun lest Gösta Berlings saga som jeg likte godt så jeg ser frem til mer lesing av Lagerlöf :)

   Slett
 4. Det er fint å være litterært aktiv Birthe, så lenge en nyter det.:)
  Kos deg med bøker, og nye input--:) Tøfft at dere får bloggtreff i Bergen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har du rett i - og jeg koser meg med lesingen og ser frem til at vi kanskje får i stand et bokbloggtreff her i Bergen :)

   Slett
 5. Åh, Luna er slet ikke til at stå for :) Du har travle dage, ser jeg. Grænsen mellem anmeldelse og omtale er vist hårfin. Jeg har lige bestilt Mahtob Mahmoodys Forfulgt, som jeg glæder mig til at læse. Hun er datter af Betty Mahmoody, som skrev den gribende Not Without My Daughter, der blev filmatiseret.
  Ønsker dig en fin weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er søt, ja, og svært kjælen! Det blir travle dager, men det er moro å lære mye nytt så det går bra. "Uten min datter" leste jeg for mange år siden og jeg husker historien godt ennå - den gjordt dypt inntrykk. Da er jeg spent på hva du vil synes om denne du har bestilt :)

   Slett
 6. Høres ut som det går fort i svingene hos deg. Tre bøker på en gang, tre parallelle univers tenker jeg, å hoppe inn og ut av.
  Selv har jeg nå kommet til tredje del av Murakamis 1Q84 og ja det er flere virkeligheter der, så da trengs ikke flere bøker.
  Ønsker deg en fin lesehelg -

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, men nå har jeg senket ambisjonsnivået på skjønnlitteraturen og konosentrerer meg om en av gangen. Eller to kanskje :) 1Q84 har jeg fryktelg lyst til å lese!

   Slett