søndag 8. september 2013

En smakebit på søndag [fernanda mona]

I forrige uke leverte jeg inn sommerens bibliotekbøker og brukte anledningen til å se etter Fernanda Mona, oppfølgeren til Rikka Gan. Jeg fant den ikke, men derimot en gigantbok fra Aschehoug som stod inneklemt mellom forfattere på J: Romaner og fortellinger. Jeg mistenker meg selv for at det blir Jølsen fremover! Skjønt, det er jo også annet som skal leses. Som Rushdie og Lagerlöf og 1001-bøkene, så får tiden vise hva som blir lest og til hvilken tid :)

Den unge Fernanda Torsen fattet den dag idag ikke, hvorfor hun og hennes to søstre engang for lenge, lenge siden var blitt skubbet inn i et kammers og døren låst av etter dem. De to viltre småsøstre hadde ledd først og derefter skrikende lirket i klinken og spent dørfjelene - altsammen til ingen nytte. Folk gikk og sprang nok derute i gangen, dører slos opp og i; men ingen ville ense de innestengte barn, de fikk hyle og tumle seg trette.
s. 209 


Ragnhild Jølsen

Smakebit

34 kommentarer:

 1. Spännande smakebit! Låter som en intressant bok. Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
 2. Vilken hemsk upplevelse. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, ja! Selv om smakebiten er tatt ut av en sammenheng vil det aldri være noen positiv opplevelse å bli stengt inne.

   Slett
 3. Det lyder spændende - tak for den fine smagsbid! Så flot at du får læst så meget. Rigtig god søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forsøker å få lest andre ting enn pensumbøker, men planene er som oftest mer ambisiøse enn selve tidsaspektet :)

   Slett
 4. Sikkert en fin bok å lese i innimellom andre ting. Artig språk i smakebiten. Gleder meg til å høre helhetsinntrykket ditt, når du er i mål. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne boken er fin å lese - uansett :)
   Litt gammel er den jo da blir det sånn med språket, men det passer godt inn :)

   Slett
 5. Har ikke lest noen av disse bøkene,men fikk lyst til å titte litt nærmere på dem. Tusen takk for smakebiten og boktipsene! Kos deg i gråværet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det kan jeg anbefale deg å gjøre :)
   Gråvær har det vært mye av i det siste, ja, men mildt og fint ellers - herlig nå før høsten setter inn for fullt :)

   Slett
 6. Denne smakebiten var spesiell, så jeg måtte Google forfatteren. Ukjent dame for meg, men du verden så interessant! Tror jeg må se mer på hennes forfatterskap. Takk for godt tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun var ukjent for meg også for inntil helt nylig og jeg er glad for å ha stiftet bekjentskap med denne forfatteren :)

   Slett
 7. Huff hørtes ut som en forferdelig opplevelse, bra smakebit da!:) Måtte meg notere meg ned forfatteren siden jeg ikke har hørt om henne før. Takk for smakebiten! Ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, å bli innestengt sånn vil nok gi et hvert barn traumatiske opplevelser - selv om de ikke ble stengt inne som en straff. Anbefaler å se nærmere på Jølsen :)

   Slett
 8. Tack för den smakbiten. En för mig okänd författare.

  SvarSlett
 9. Svar
  1. Så bra! Håper du leser Jølsen en dag :)

   Slett
 10. Det må ha vært en traumatisk opplevelse! Det var en ukjent forfattere for meg, men jeg skal se hva vi har på jobb :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og selv om hendelsen ikke var del av en straff så vil det nok alltid være traumatisk å bli stengt inne sånn. Dere har den helt sikkert på biblioteket, håper du finner den :)

   Slett
 11. Låter inte kul att vara instängd. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, huff det må være fælt og noe en husker resten av livet!

   Slett
 12. Jag tror inte jag hade hört talas om Ragnhild Jølsen för ett år sedan, men nu verkar det vara flera stycken som läser henne. Verkar vara en intressant författare. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig interessant forfatter som jeg anbefaler å ta en nærmere titt på :)

   Slett
 13. Uff, vilken hemsk händelse. Helt okänd bok för mig faktiskt. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, å bli stengt inne (selv om det ikke er pga straff) må være grusomt! Håper du tar en titt på denne forfatteren :)

   Slett
 14. Kul smakebit Melusine:) Ragnhild Jølsen er kul også..)

  SvarSlett
 15. Smakebiten fikk meg til å tenke på noe jeg leste fra Russland; var helt sikkert om barnehjemsbarn; barn som foreldrene hadde stengt inne på denne måten. Takk for boktipset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, jeg blir alltid trist når jeg leser om barn som blir stengt inne, uansett hva årsaken er. Kanskje du kommer til å lese denne en gang :)

   Slett