fredag 16. november 2012

Prosessen

Image29

På ene siden har uken gått uforståelig fort, men på den andre siden langsommelig. Jeg skal forsøke å forklare denne motsetningen; dagene har vært innholdfylte (jeg nekter å bruke beskrivelsen "tidsklemmen"!) og på samme tid har alt innholdet forskjøvet de påtrengende tankene angående stillingen min i barnehagen hvor jeg jobber.

"Barnehagene er lovpålagt å ha et visst antall barn per førskolelærer. Mange barnehager har tolket regelverket feil og har dermed hatt for få førskolelærere. Nå vil kunnskapministeren rydde opp i praksisen med en veileder til kommunene." 

På grunn av denne bestemmelsen har altså stillingen min stått i fare, noe jeg skrev om allerede i april og deretter tidligere denne måneden. Det hele kulminerte med to kolleger; meg og en annen. I dag hadde vi møte med representant fra kommunen, to fra fagforeningen, styrer og tillitsvalgte. Resultatet ble at min kollega valgte å "flytte på seg". Hovedgrunnen er at jeg har femti prosent stilling og dette gjør det vanskelig å få puslespillet til å gå i hop og min kollega ønsket ikke å ha femti her og femti der. Forståelig nok.

Jeg er glad. Jeg tillater meg å kjenne på det, men samtidig føler jeg meg som synderen. En helt uventet reaksjon inntraff etter at jeg kom hjem fra seinvakt. All energi forlot meg etter møtet tidligere i dag og presset eksploderte i pannen. Da jeg skulle gjøre meg klar til kveldens julebord var alle lemmer slappe og saltvann rant fra øynene...

Bergen

Himmelsk

33 kommentarer:

 1. Så glad for å høre at det løste seg til det beste for deg. Kjempesmart at du holder på med førskolelærerutdannelsen. Da står man jo enda sterkere.
  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt at det endelig ble en løsning :)
   Takk for fine ord!

   Slett
 2. Fint at det løste seg, men det må ha vært veldig vanskelig mens du sto midt oppi situasjonen og etterpå med alt av følelser. Du får ta ekstra vare på deg selv i helga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig vanskelig, men det var godt og en stor lettelse at det løste seg til slutt. En enorm påkjenning å ha hengende over seg! Takk for støttende ord, jeg har slappet av hjemme og kun gått ut for å handle. Kanskje jeg tar en spasertur i dag, det er så fint vær :)

   Slett
 3. Dejligt at det løste sig på en god måde for dig! Men det er da også et pres, I har været under, og jeg kan godt forstå, der kom en reaktion.
  Rigtig god lørdag, Melusine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Reaksjonen kom så uventet...som om all energi rant ut, men nå skjønner jeg jo at det er naturlig etter presset som har pågått over tid. Men godt at det endelig kom en løsning, ja :)

   Slett
 4. Fin himmelsk bild. Blomman har något romantiskt över sej. Jag gillar båda.
  Med tanke på vad du gått igenom så får du en stor kram från Sikfors.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord om bildene, og for klemmen!

   Slett
 5. Hei og takk for hyggelig besøk inne hos meg!

  Jeg jobber også i bhg å ble plutselig forrige måned oppgradert til ped.leder i 50 % og 50 % assistent. Samme jobben mer lønn!
  Geien i min fall er at det er en liiiten bhg m bare 5 plasser og 2 ansatte, 1 stilling måtte være ped.leder så jeg og min kellege deler ped.leder stillingen. En jobb vi har gjort i alle år, planlegging, obserasjoner, dokumentasjon, TRAS, møter...alt. Plutselig fant kommun ut at ped.leder manglet....

  God helg videre, klem Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar! Høres ut som en super løsning for dere, men jammen på tide å få betalt for jobben - det er et stort ansvar :)

   Slett
 6. Fint att allt löst sej;-)
  Härliga bilder, blomman så läcker i färg och utsikten från berget måste vara en riktig rysare;-)
  Ha en skön helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt at det endelig ble en løsning :)
   Takk for fine ord om bildene!

   Slett
 7. Det er bra det løsner. Blomsterbildet er nydelig. Jeg skal laste ned Paint Shop Pro på prøve i 30 dager når jeg er ferdig med å prøve Photoshop. Nå skal jeg ut å handle, kjøre min datter hjem fra jobben. Ingen vits i å sitte her og se ut på regnet. Ha en fin lørdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var på tide med en løsning på denne saken :)
   Jeg er spent på hva du synes om det programmet, jeg synes det er enklere å bruke enn Photoshop som jeg hadde en eldre utgave av en gang.
   Håper du hadde en fin lørdag, litt bedre vær i dag!

   Slett
 8. Fint att det löste sig och jag hoppas att du har en fin helg. Bilderna är jättevackra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var på tide at vi fikk en løsning :)
   Helgen har vært fin, jeg har vært hjemme og bare slappet av.
   Takk for fin kommentar til bildene!

   Slett
 9. Heisann!

  Sånn er livet... og ikke alltid like lett å være fortrolig med hva som skjer. Hvis du går til Lisas blogg, så kan du lese noen flotte dikt som ga meg en tankevekker. http://blog.lisastradgard.se/#post479
  Nydelig blomst ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant; ting går ikke alltid som en tenker på forhånd. Takk for link til den siden, de diktene var fine og gjorde godt å lese!

   "Livet är fullt av gnistor,
   av stänk av sol:
   samla och bliv sol,
   innan mörkret är över dig. "

   - Vilhelm Ekelund

   Slett
 10. Nice approach, excellent composition, I like the light of this flower. Saludos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your lovely comment :)

   Slett
 11. Så fint at du kan beholde jobben din. Uventede reaksjoner kan oppstå av og til ja. Ble det julebord? Jeg håper du har fått kvilt deg noe og at du føler deg bedre nå.

  God helg til deg, klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt at det ble en løsning på denne saken som har pågått såpass lenge. Jeg gikk ikke på julebord, skulle gå for å dusje og det var da jeg oppdaget at jeg var fullstendig tappet for energi...har hvilt meg og slappet av hjemme :)

   Slett
  2. Det hørtes veldig godt ut det også.

   Slett
  3. Tydeligvis trengte jeg det, og har følt meg mye bedre utover uken :)

   Slett
 12. Marvelous colors in your rose. A beauty... The view is also lovely.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks for stopping by and for your kind words about the pictures :)

   Slett
 13. Og jeg som trodde du leste Kafka.
  Man får gjerne noen reaksjoner, særlig når man føler seg som "synderen"
  Mormorklem avsendt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei ingen Kafka - det bare føltes slik :)
   Reaksjonen var så uventet, men nå etterpå ser jeg at det var naturlig etter å hatt denne saken tyngende på skuldrene så lenge.
   Takk for klem!

   Slett
 14. Huffameg, det skal jammen ikke være lett! Skjønner godt at du har mange blandede følelser og da er det slett ikke uvanlig med en reaksjon i ettertid. Håper det føles bedre nå, og jeg er sikker på at det er til det beste for både deg og din kollega! Stor klem til deg fra meg (kanskje "Garden Spells" kan være til litt oppmuntring ;) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke slikt man akkurat ønsker skal skje, men det var godt og på tide med en løsning. "Garden Spells" med sin magiske historie om de to søstrene har jeg veldig lyst til å lese :)
   Takk for klem og støttende ord!

   Slett
 15. Bra att det verkar lösa sig bra för dig, kan jag tycka.
  Koncentrerar mig på dina fina bilder. :-)
  Imponerande utsikt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig godt med en løsning :)
   Takk for hyggelig kommentar!

   Slett