søndag 17. november 2013

En smakebit på søndag (the hours)

Etter en uke med massive nedbørmengder som resulterte i at veiene var som elver på fredag og husbonden tilbrakte over to timer i bilen for å hente meg og deretter komme hjem, en kjøretur som ellers tar rundt tjue minutter, ja så klarnet det opp i dag. Selv om regnet ikke er langt unna var det også lyspunkt i sikte og jeg fikk tatt dette bildet før kveldsmørket, og redigerte det litt i paint shop pro for bedre å få frem fargene:


Det går tregt med lesingen av bøkene jeg holder på med, og i The Hours har jeg bare kommet til side tjuetre (hvor smakebiten er fra) så for å bli ferdig til bloggdatoen må jeg nok prioritere denne de neste dagene. Men så er det eksamenslesning for tiden og jeg klarer ikke helt å være på andre kanaler. Jeg satser på å bli ferdig i løpet av neste helg! I alle fall; Clarissa er på vei for å kjøpe blomster og stopper ved en bokhandel for å kjøpe en bok til en som har hatt fødselsdag, hvor hun blir stående og tenke på et minne som dukket opp:

Clarissa would have been three or four, in a house to which she would never return, about which she retains no recollection except this, utterly distinct, clearer than some things that happened yesterday: a branch tapping at a window as the sound of horns began; as if the tree, being unsettled by wind, had somehow caused the music. It seems that moment she began to inhabit the world; to understand the promises implied by an order larger than human happiness, though it contained human happiness along with every other emotion. The branch and the music matter more to her than do all the books in the store window. She wants for Evan and she wants for herself a book that can carry what that singular memory carries.
s. 23

Michael Cunningham

Smakebit

18 kommentarer:

 1. Hoppas att vägarna är framkomliga igen. Tack för en fin smakbit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heldigvis var det bedre dagen etter :)

   Slett
 2. Svar
  1. Jeg er glad for at du likte den, Heidi!

   Slett
 3. Full forståelse for at det går tregt med lesing når du studerer. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men innimellom er det trasig siden leselisten er så lang - men en dag :)

   Slett
 4. Jag älskar regnbågar :) Hoppas det har slutat regna nu.

  The hours... visst är det en fil också? Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Regnbuer er fantastiske syn og jeg er glad jeg fikk tatt det bildet!
   Ja, boken er filmatisert og ettersom jeg har sett den kan jeg absolutt anbefale den :)

   Slett
 5. Fint bilde Birthe.:) Stemningsfullt.
  Jeg har også kjøpt denne boka , i en bokhandle i Firenze, da jeg så det var månedens i Lines lesesirkel. Meldte meg på, men vet ikke om Line har registert det- nuvel, jeg skal forsøke å gjøre en innsat når det gjelder å lese denne boka til uka. Tror jo liksom det skal bli mer tid, mer ro neste sted jeg reiser.. men så blir det bare gåing, hehe..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Anita!
   Artig at du fikk tak i boken i Firenze - håper du får lest den for jeg ser frem til hva dere andre synes om den. Selv er jeg fremdeles på vet-ikke-helt-ennå :)

   Slett
 6. Denna har jag läst. Hoppas att du gillar den mer än jag gjorde. Tack för smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, jeg er ennå usikker på hvordan jeg skal tolke boken og dermed om jeg skal like den eller ikke :)

   Slett
 7. Verkligen en omslagsbild att falla i tankar över - full av stämning! Hoppas du hinner läsa klart boken. Den är okänd för mig, så jag tackar för smakebiten. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes det passer godt med innholdet - som jeg ikke helt har skjønt meg på ennå :)

   Slett